Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Ένας καταυλισμός παράνομων μεταναστών και στο δάσος της Χωράφας

Ορισμένες αλήθειες για την παράνομη μετανάστευση

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

του Σπύρου Κύρου

Ενώ οι ορδές λαθρομεταναστών συνεχίζονται αμείωτες, ένας ολόκληρος καταυλισμός είχε στηθεί στο δάσος πάνω από την Χωράφα, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Παράτησαν αμέτρητα ρούχα και σκουπίδια και έβαλαν φωτιές σε διάφορα σημεία του δάσους, όλα αυτά λίγο πιο πάνω από τα τελευταία σπίτια. Οι φωτιές αυτές θα μπορούσαν να έχουν ξεφύγει από τον έλεγχό τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι κάτοικοι της περιοχής. Πέρσι, λαθρομετανάστες σε άλλη περίπτωση είχαν βάλει φωτιά στην Άσπρη Άμμο και όταν αυτή ξέφυγε από τον έλεγχό τους, έφυγαν σαν κύριοι.

Άλλοι κάτοικοι της Καβάλας ανέφεραν πως έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με τις καταστροφές που προκαλούν οι παράνομοι μετανάστες. Συγκεκριμένα, μελισσοκόμοι κάνουν λόγο για κλοπές και ζημιές στα μελίσσια τους, ενώ βρήκαν μέχρι και καμένα μελίσσια, αφού τους έβαλαν φωτιά για να ζεσταθούν! Σε άλλη περίπτωση, έσπασαν φράχτη κτηνοτρόφου, καθώς και σωλήνα στις εγκαταστάσεις του για να κλέψουν νερό.

Φυσικά πολλοί συμπολίτες μας ακόμα κοιμούνται τον ύπνο του… δικαιωματισμού, χωρίς να έχουν καταλάβει την πραγματική πλευρά της παράνομης μετανάστευσης. Έχουν την εντύπωση πως αυτοί οι άνθρωποι έρχονται εδώ φτωχοί και πεινασμένοι, την ίδια στιγμή που λίγες μέρες πριν εξαρθρώθηκε κύκλωμα το οποίο αναλάμβανε τη μεταφορά των λαθρομεταναστών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίτιμο έως και 10,000 ευρώ!

Άραγε αναρωτήθηκε κανείς από τους αριστερίζοντες ψευτοαλληλέγγυους, για ποιο λόγο μουσουλμάνοι μετανάστες έρχονται σε μια Ευρώπη που λόγω της θρησκείας και του διαφορετικού υπόβαθρου από το οποίο προέρχονται, είναι σχεδόν αδύνατο να ενταχθούν στην κοινωνία μας και δεν πάνε σε μια άλλη από τις μουσουλμανικές χώρες, που ούτως ή άλλως βρίσκονται πολύ πιο κοντά γεωγραφικά σε αυτούς; Η απάντηση μάλλον βρίσκεται πίσω από τη βλακεία των Ευρωπαίων. Γιατί άλλωστε οι μετανάστες αυτοί να κατευθυνθούν σε μια άλλη μουσουλμανική χώρα, όπως η Σαουδική Αραβία, στην οποία δε θα ζουν με πολλές ανέσεις και που θα υπάρχει καταπίεση; Μπορούν να έρθουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα, που χτίζει νέες δομές στα νησιά για να τους καλωσορίσει και που σε αυτή θα έχουν δωρεάν στέγαση, γεύματα και φυσικά επιδόματα, ενώ πολλοί Έλληνες δεν μπορούν να βρουν δουλειά και οι νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον. Και φυσικά αν μια δομή δεν είναι αρκετά άνετη, όπως αυτή της Μόριας, μπορούν να βάλουν φωτιά έτσι ώστε να τους μετακινήσουν σε άλλη δομή. Αυτή είναι η νοοτροπία των λαθρο-έποικων, που όχι μόνο δεν εκτιμούν τίποτα, αλλά απαιτούν όλο και περισσότερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι λαθρομετανάστες που απαιτούσαν ‘σπίτι και λεφτά’ στην Αθήνα. Σκέφτηκε κανένας τι θα γινόταν, αν ένα από τα παραπάνω περιστατικά συνέβαινε στη Σαουδική Αραβία;

Οι άνθρωποι αυτοί στην πλειονότητά τους δεν είναι πρόσφυγες, είναι παράνομοι οικονομικοί μετανάστες. Και αφού είναι οικονομικοί μετανάστες, ας προσπαθήσουν να έρθουν εδώ με το νόμιμο τρόπο και με στόχο να βρουν δουλειά. Όχι να προσπαθήσουν να μας πείσουν πως έρχονται από μια εμπόλεμη ζώνη και πως έχουν χάσει δήθεν τα απαραίτητα έγγραφα, για λάβουν το καθεστώς του πρόσφυγα και να πάρουν τα επιδόματα. Ενώ φυσικά δε δικαιούνται το καθεστώς αυτό, αφού προέρχονται κατά κύριο λόγο από χώρες στις οποίες δεν υπάρχει πόλεμος. Επίσης, όλοι όσοι έχουν ζητήσει ήδη άσυλο στην Τουρκία δε δικαιούνται να έρθουν στην Ελλάδα καθώς η Τουρκία θεωρείται ασφαλής χώρα. Ακόμα και κάποιοι υπό άλλες συνθήκες να δικαιούνται άσυλο όμως, γιατί δεν έρχονται στα σύνορα της χώρας μας, να ζητήσουν άσυλο με το νόμιμο τρόπο; Όλα αυτά θα πρέπει να μας προβληματίζουν.

Ίσως η κοινή γνώμη στην Ευρώπη να έχει αρχίσει να αλλάζει, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα στη Λευκορωσία. Οι Ευρωπαίοι βλέπουν πως τα κύματα μετανάστευσης είναι ασταμάτητα και πως στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι δε βρίσκονται εδώ για να ενταχθούν. Το προδίδει η συμπεριφορά τους, η εγκληματικότητα, οι δολοφονίες στο όνομα του Αλλάχ, οι βιασμοί, τα γκέτο που δημιουργούν στις μεγαλουπόλεις και το παραδέχονται και οι ίδιοι εκτός των άλλων. Η Τουρκία άλλωστε, ‘προστάτιδα των απανταχού μουσουλμάνων’, ανέκαθεν προέτρεπε τους μουσουλμάνους να μην αφομοιώνονται σε δυτικές χώρες. Έχει έρθει η ώρα για μια ριζική αναδιαμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

spot_img

Διαφημίσεις