Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανώνυμες ηλεκτρονικές καταγγελίες για φακελάκια στα νοσοκομεία

Ημέρα:

spot_img

Μια ακόμη θετική πρωτοβουλία στην καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο της υγείας, την οποία ωστόσο πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσει στην πράξη, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι ασθενείς θα μπορούν ανώνυμα, να καταγγέλλουν το περίφημο φακελάκι.

Τη νέα πλατφόρμα ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, με θέμα «Δημόσια νοσοκομεία χωρίς φακελάκι». Μιλώντας στην ημερίδα και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Ξανθός σημείωσε ότι για πρώτη φορά γίνεται δημόσια συζήτηση σε μια διαχρονική παθογένεια του συστήματος υγείας.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για το θέμα

«Πρέπει να εξετάσουμε τις αιτίες. Οι παθογένειες του συστήματος και οι καθυστερήσεις έχουν βάση, αλλά δεν είναι η κύρια αιτία. Ξέρουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, ότι πρόκειται για μία απαράδεκτη συμπεριφορά και μια πρακτική που προσβάλλει την αξιοπρέπεια του συστήματος υγείας και των λειτουργών του, αλλά κυρίως προσβάλλει την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των ασθενών», σημείωσε στις δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Γεγονός η αύξηση στο φακελάκι στα χρόνια της κρίσης

«Πρόκειται για μια ακόμη θετική πρωτοβουλία στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στο χώρο της υγείας και ειδικότερα όσον αφορά το φακελάκι. Είναι γεγονός ότι ενώ στα χρόνια της κρίσης θα περιμέναμε μείωση της συχνότητας εμφάνισης του φαινομένου, δυστυχώς αυτό κρατά καλά. Εμείς σαν Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, αλλά και σαν νοσοκομειακοί γιατροί, έχουμε εκφραστεί δημόσια και συμφωνούμε ότι πρέπει να ληφθεί πλειάδα μέτρων, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο αυτό», επισήμανε χαρακτηριστικά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης.

Για να ασχοληθεί ο Ι.Σ.Κ. με καταγγελίες, αυτές πρέπει να είναι επώνυμες

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ι.Σ.Κ., αναφέρθηκε και στην ύπαρξη μιας ακόμη πλατφόρμας, ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπου γίνονται καταγγελίες για φακελάκι, κάποιες εκ των οποίων αφορούν και το Γ.Ν.Κ., όπως σημείωσε ο κ. Κροκίδης.

«Για να ασχοληθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με καταγγελίες, αυτές θα πρέπει να είναι επώνυμες, τόσο με το όνομα του καταγγέλλοντος, όσο και με αυτό του καταγγελλόμενου. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα παρακαμφθεί το θέμα της ανωνυμίας, το οποίο είναι θέμα νομικών υπηρεσιών. Είναι πάντως μια καλή πρωτοβουλία, τη χαιρετίζουμε, την περιμένουμε, όμως μετά από εύλογο διάστημα θα πρέπει να δούμε τι αποτελέσματα θα έχει ή αν δεν ανταποκρίθηκε στην αντιμετώπιση της πολυμέτωπης διαφθοράς στο χώρο της υγείας», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...