Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Υποσχέσεις για ενίσχυση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Σειρά θεμάτων που απασχολούν το Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, συζήτησαν το πρωί της Τρίτης (28/3) ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, τον οποίο συνόδευε ο διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Θωμάς Αγγελόπουλος.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν τις υπηρεσίες που παρέχει στο κοινωνικό σύνολο το Ε.Κ.Α.Β., αλλά και στις συνθήκες της Π.Ε. Καβάλας με τις γνωστές δυσκολίες και την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει. Από την πλευρά της περιφέρειας, τόσο εμείς, όσο και ο περιφερειάρχης, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, θα θέλαμε να συμβάλλουμε, προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες, όχι για να εξυπηρετήσουμε την υπηρεσία, αλλά να μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες προς τους συμπολίτες, αλλά και τους πολλούς επισκέπτες μας», υπογράμμισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Χρονιά σταθεροποίησης του συστήματος υγείας το 2016

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., τόνισε αρχικά: «Το 2016 ήταν μια χρονιά σταθεροποίησης του συστήματος υγείας, το οποίο «χτυπήθηκε» άσχημα από τα μνημόνια. Πλέον θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό δεν θα το κάνουμε μόνοι μας. Στον αγώνα που κάνουμε να σταθούμε στα πόδια μας ως χώρα, θα πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Στόχος της συνάντησης μας με τον αντιπεριφερειάρχη ήταν να εξετάσουμε τρόπους για την βελτίωση των υποδομών, αλλά και γενικώς να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες στην περιοχή».

Σε φάση ενίσχυσης ο Τομέας Ε.Κ.Α.Β. Θάσου

Ερωτηθείς αναφορικά με το ποιες είναι οι εξελίξεις που αφορούν τον Τομέα Ε.Κ.Α.Β. στη Θάσο, ο κ. Καρακατσιανόπουλος, απάντησε: «Είμαστε σε μια φάση που προσπαθούμε να ενισχύσουμε τον Τομέα με προσωπικό, γιατί για χρόνια ήταν παραμελημένη η Θάσος. Είμαστε σε διαδικασίες όπου το υπηρεσιακό συμβούλιο του Ε.Κ.Α.Β. θα πρέπει να αποφασίσει με βάση τις υφιστάμενες αιτήσεις για μεταθέσεις στη Θάσο, ώστε να ενισχυθεί το νησί. Αν δεν βγουν οι μεταθέσεις, θα το δούμε. Είναι γνωστό ότι υπάρχει μια λυσσαλέα αντίδραση στον τρόπο μεταθέσεων και μετατάξεων που προσπαθεί πλέον η νέα διοίκηση να προχωρήσει με βάση το τι προβλέπει η νομοθεσία με διαφάνεια και με καθαρότητα. Υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά η κοινωνία θα πρέπει να προχωρήσει με βάση τις ανάγκες της κι όχι με βάση κάποιων συγκεκριμένων».

Απαντήσεις στους συνδικαλιστές για ελλείψεις σε προσωπικό και την κατάσταση των ασθενοφόρων

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα κατά καιρούς αναφέρουν και καταγγέλλουν συνδικαλιστές περί ελλείψεων σε προσωπικό, αλλά και στην κατάσταση των ασθενοφόρων, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. σημείωσε: «Από το 2010 μέχρι το 2016 είχαν αποχωρήσει 442 διασώστες. Ήδη προσλήφθηκαν 186 στις αρχές του 2016 με μια προκήρυξη που έγινε το 2015 για όλη την Ελλάδα και ήδη είναι σε διαδικασία ο διαγωνισμός για άλλα 100 άτομα. Αν πάρουμε υπόψη ότι θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για 40 άτομα μόνιμο προσωπικό θα φτάσουμε τα 420 άτομα, καλύπτουμε δηλαδή πάνω από το 75% των απωλειών, μέσα σε δύσκολες περιόδους. Όσον αφορά τα ασθενοφόρα παραλάβαμε ένα στόλο γηρασμένο με ένα διαγωνισμό που ξεκίνησε το 2007 με προβλήματα και εμπλοκές και καταφέραμε να πάρουμε 90 οχήματα, εκ των οποίων με 14 ενισχύθηκε η Π.Α.Μ.Θ. Άρα για ποιες καταγγελίες μιλάμε;».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...