Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπαράζ ελέγχων στο πλανόδιο εμπόριο που σχετίζεται με τα τρόφιμα

Ημέρα:

spot_img

Αυστηρούς ελέγχους σε πλανόδιους πωλητές και γενικότερα στο στάσιμο πλανόδιο εμπόριο που σχετίζεται με τα τρόφιμα έχει αρχίσει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

Όπως επισήμανε με δηλώσεις του στο Kavala Web News ο προϊστάμενος της εν λόγω υπηρεσίας Χρήστος Παπαδόπουλος, παρόμοια αυστηρότητα θα επιδειχθεί γενικότερα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μεταξύ αυτών και των beach bar.

«Το τρόφιμο είτε προσφέρεται από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, είτε από πλανόδιο, για εμάς είναι το ίδιο και θα πρέπει να απολαμβάνει την ίδια προστασία και να τηρούνται οι κανόνες…»

«Έχουμε ζητήματα με καντίνες και πρόχειρες κατασκευές που πουλάνε διάφορα είδη σε τουριστικά μέρη, τρόφιμα και ποτά, εκτός καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εκεί, στο στάσιμο υπαίθριο εμπόριο, υπάρχουν κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθηθούν. Θα είμαστε αρκετά αυστηροί στην τήρηση των ευρωπαϊκών κανονισμών που αφορούν τους κανόνες υγιεινής και τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούν αυτοί οι άνθρωποι. Διότι το τρόφιμο είτε προσφέρεται από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, είτε από πλανόδιο, για εμάς είναι το ίδιο και θα πρέπει να απολαμβάνει την ίδια προστασία και να τηρούνται οι κανόνες όσο είναι δυνατό. Εκεί θα επικεντρώσουμε τους ελέγχους μας», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

Αναμένονται τα αποτελέσματα από τους ελέγχους στα νερά κολύμβησης

«Θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής αρχικά από τους ίδιους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες αυτών των χώρων. Θα ζητήσουμε νιπτήρες, τουαλέτες, τα πάντα, διότι δεν είναι δυνατό κάποιος να πουλάει τρόφιμα και να μην τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Βέβαια δεν θα αφήσουμε και τους ελέγχους στα καταστήματα εστίασης και τα beach bar που είναι πάρα πολλά στην περιοχή μας. Έχουν αρχίσει παράλληλα και οι έλεγχοι στα νερά κολύμβησης και αναμένουμε τα αποτελέσματα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων της αποκεντρωμένης διοίκησης. Είναι θέμα ημερών να τα έχουμε, έχουμε κάνει επισκόπηση τις ακτές κολύμβησης οι οποίες είναι χαρακτηρισμένες για την Π.Ε. Καβάλας και γενικότερα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Ο πολίτης θα πρέπει να προσέχει μακριά και να κολυμπά μακριά από εκβολές χειμάρρων και αγωγών, όπου περιστασιακά δημιουργούνται προβλήματα. Πρέπει να διατηρούν καθαρές τις ακτές, γιατί δυστυχώς υπάρχει αυξανόμενη ρύπανση στη θάλασσα και σε λίγα χρόνια θα καταλήξουν σκουπιδότοποι», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

Ελάχιστο το προσωπικό – Τεράστιες οι απαιτήσεις

Ερωτηθείς σχετικά με το προσωπικό της υπηρεσίας του ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Δεν έχουμε προσωπικό, είναι πολύ λίγο, τι να κάνουμε όμως; Όπου προλάβουμε κι ό,τι προλάβουμε να κάνουμε. Δυστυχώς δεν έχουμε, ενώ το έργο μας είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με τις υπόλοιπες Π.Ε. της περιφέρειας μας. Δεν μπορεί να συγκριθεί ο όγκος του έργου μας με άλλες περιοχές. Οι απαιτήσεις σε θέματα δημόσιας υγείας ειδικά το καλοκαίρι είναι τεράστιες στην Π.Ε. Καβάλας. Με το υπάρχον προσωπικό θα κάνουμε τους ελέγχους, ενισχυθήκαμε μεν με μια υπάλληλο, όμως άλλοι έρχονται, άλλοι φεύγουν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο και φέτος για να αποφύγουμε τα προβλήματα».

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας θα επικεντρωθεί και στο θέμα της μουσικής, καθώς είναι στις αρμοδιότητές τις να ελέγχει τις άδειες λειτουργίες σε εξωτερικούς κυρίως χώρους καθώς κάτοικοι περιοχών ενοχλούνται ειδικά τις βραδινές ώρες.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...