Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μειωμένο Απόθεμα Ωοθηκών και Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Ημέρα:

spot_img

Τι είναι το Μειωμένο Απόθεμα Ωοθηκών;

To Απόθεμα των Ωοθηκών αφορά στην ικανότητα των ωοθηκών να παράγουν ωάρια τα οποία, αφού ωριμάσουν, είναι ικανά να γονιμοποιηθούν με σκοπό την επίτευξη μίας υγιούς εγκυμοσύνης. Η ηλικία της γυναίκας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μας βοηθά να εκτιμήσουμε τις πιθανότητες σύλληψης.Το Απόθεμα των Ωοθηκών σε ωάρια ικανά να γονιμοποιηθούν και να οδηγήσουν σε μία επιτυχή εγκυμοσύνη, αρχίζει σταδιακά να μειώνεται όσο η ηλικία της γυναίκας αυξάνεται.

Έλεγχος Αποθέματος Ωοθηκών

Η φυσιολογική λειτουργία παραγωγής ωαρίων μειώνεται ή παύει καθώς αυξάνεται η ηλικία της γυναίκας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το Απόθεμα Ωοθηκών μπορεί να μειωθεί απότομα ανεξάρτητα από την ηλικία. Αυτή είναι η αιτία που η ανίχνευση Αποθέματος Ωοθηκών αποτελεί πρωταρχικό μέρος του ελέγχου γονιμότητας σε γυναίκες κάθε ηλικίας.

Ο έλεγχος Αποθέματος Ωοθηκών πραγματοποιείται με σκοπό να εξετάσουμε εάν η γυναίκα έχει μειωμένο απόθεμα ωαρίων στις ωοθήκες της και αποτελεί μέρος των βασικών εξετάσεων που γίνονται σε γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν ανεπιτυχώς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ηλικία της γυναίκας αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα στην εκτίμηση Αποθέματος Ωαρίων και είναι εξαιρετικά κρίσιμος σε κάθε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης. 

Οι Τιμές των ορμονών FSH και AMH αποτελούν τον πιο γνωστό και αξιόπιστο τρόπο για να αξιολογήσουμε την κατάσταση των ωοθηκών καθώς και τη γενικότερη κλινική εικόνα της γυναίκας.

Τεχνικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για ασθενείς με Μειωμένο Απόθεμα Ωοθηκών

Το Απόθεμα Ωοθηκών εξαρτάται από δύο καθοριστικούς παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν άμεσα την πιθανότητα σύλληψης μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ο πρώτος παράγοντας σχετίζεται με τον αριθμό των ωαρίων που βρίσκονται στις ωοθήκες ενώ ο δεύτερος αφορά την ποιότητα των ωαρίων αυτών. Η ημερολογιακή ηλικία των γυναικών επηρεάζει άμεσα την ποσότητα καθώς και την ποιότητα των ωαρίων. Στην πλειοψηφία τους οι περιπτώσεις γυναικών με Μειωμένο Απόθεμα Ωοθηκών συνεπάγεται χαμηλή έως ελάχιστη ανταπόκριση σε τεχνικές εξωσωματικής γονιμοποίησης. Οι ειδικοί στην εξωσωματική γονιμοποίηση παγκοσμίως προτείνουν στις γυναίκες με μειωμένο Απόθεμα Ωοθηκών να εξετάσουν τη λύση της δωρεάς ωαρίων, καθώς αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες σύλληψης και υγιούς εγκυμοσύνης.

Πηγή Πληροφοριών: https://www.dunyaivf.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...