Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βρίσκει τον βηματισμό της η 1η ΤΟΜΥ Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Τον βηματισμό της βρίσκει σιγά – σιγά η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Καβάλας, η οποία συμπλήρωσε την Τετάρτη (14/3) ένα μήνα λειτουργίας.

Η 1η ΤΟ.Μ.Υ., η οποία εγκαινιάστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη τον περασμένο Φεβρουάριο, βρίσκεται επί της οδού 25ης Μαρτίου 10, στη συνοικία του Αγίου Λουκά συστεγαζόμενη με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καβάλας.

Ολοένα και περισσότερος ο κόσμος που επισκέπτεται την ΤΟ.Μ.Υ. και θέλει να μάθει γι’ αυτήν

Για την πορεία της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. μίλησε στο Kavala Web News, ο συντονιστής της και γενικός γιατρός Δημήτρης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας αρχικά: «Ξεκινήσαμε με αρκετές ελλείψεις, γιατί όλα άρχισαν από το μηδέν, καθώς είμαστε μια νέα δομή κι έπρεπε εμείς να κάνουμε τις πρώτες κινήσεις. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από το Κέντρο Υγείας Αναφοράς που είναι το πρώην Ι.Κ.Α. Καβάλας και από την 4η Υ.ΠΕ., όπως άλλωστε μας υποσχέθηκαν για ό,τι χρειαζόμαστε. Μας βοηθά επίσης πολύ και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και ο διοικητής του, σε θέματα τεχνολογικά που προκύπτουν και με την πληροφορική. Οι πολίτες τις τελευταίες δέκα μέρες έρχονται και εγγράφονται πιο πολύ, καθώς στην αρχή είχαμε μειωμένη κίνηση. Ειδικά δε το τελευταίο τετραήμερο ο κόσμος θέλει να μάθει για την ΤΟ.Μ.Υ. Κι εμείς όμως από τη μεριά μας πραγματοποιούμε δράσεις, βγαίνουμε προς τα έξω ενημερώνοντας τις δημόσιες υπηρεσίες και φορείς, όπως για παράδειγμα τα Κ.Α.Π.Η. και την Πρόνοια κι ελπίζουμε το επόμενο διάστημα ότι θα έχουμε περισσότερο κόσμο».

«Ήταν δύσκολος αυτός ο πρώτος μήνας, όμως πλέον μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, καθώς έχουν μπει όλα σε μια σειρά…»

Ερωτηθείς σχετικά με το ποια είναι διαδικασία που ακολουθείται για όσους επισκέπτονται την 1η ΤΟ.Μ.Υ., ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Στην πρώτη επίσκεψη συμπληρώνουμε τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς. Τον ενημερώνουμε για την πρόληψη που πρέπει να κάνει, όπως για κάποιες εξετάσεις για ασθένειες, για την αλλαγή του τρόπου ζωής του, αν είναι για παράδειγμα υπέρβαρος, για τη διακοπή του καπνίσματος, αλλά και για τα χρόνια νοσήματα βοηθάμε στη διαχείρισή τους και στη συνταγογράφηση των φαρμάκων του ασθενούς».

Σε ερώτηση για τον αν είναι ικανοποιημένος από την εν γένει λειτουργία της ΤΟ.Μ.Υ., ο συντονιστής της απάντησε: «Ήταν δύσκολος αυτός ο πρώτος μήνας, όμως πλέον μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, καθώς έχουν μπει όλα σε μια σειρά και πιστεύω ότι θα είναι τα πράγματα όλο και καλύτερα».

Αναφορικά με τη συστέγαση με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας κι αν υπάρχουν κάποια προβλήματα απ’ αυτήν, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Δεν έχω διαπιστώσει κανένα πρόβλημα με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, δεν δημιουργούμε πρόβλημα ούτε εμείς σε αυτούς, ούτε αυτοί σε εμάς».

Έργο των ΤΟ.Μ.Υ. είναι η παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον εγγεγραμμένο πληθυσμό

Η 1η Το.Μ.Υ. Καβάλας είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό (γενικούς ιατρούς
και παιδίατρο) νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη, με δυνατότητα
πρόσβασης για Α.Μ.Ε.Α. και λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 14:00.
Η γραμμή επικοινωνίας με τη γραμματεία της ΤΟ.Μ.Υ. είναι: 2510 830360 και η
διεύθυνση ηλεκτρονικής ταχυδρομείου: tomy_kavala1@4ype-pedy.gr.

Έργο των Τ.ΟΜ.Υ. είναι η παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον εγγεγραμμένο πληθυσμό. Ειδικότερα, οι Τ.ΟΜ.Υ. λειτουργούν ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχουν ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...