Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απάντηση ήξεις – αφίξεις του Π. Πολάκη για τις ελλείψεις στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής

Ημέρα:

spot_img

Με την προσφιλή για την κυβέρνηση τακτική της παρελθοντολογίας απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Νίκου Παναγιωτόπουλου, αναφορικά με τις ελλείψεις προσωπικού στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Καβάλας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στην απόσπαση μίας γιατρού του Τμήματος από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη το 2013. Αφού «διέβλεψε» πολιτική κάλυψη πίσω από την μετακίνηση της γιατρού, πρότεινε το θέμα να λυθεί με συνεννόηση ανάμεσα στη διοίκηση του νοσοκομείου και του διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας.

«Βέβαια, αν λυθεί με την έννοια της επιστροφής, δεν θα ήθελα να μας κατηγορήσετε ότι «να, το νέο κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, μετακινεί πίσω στις θέσεις του ανθρώπους που μετακινήσαμε το 2013», κατέληξε στην απάντησή του ο κ. Πολάκης.

Ν. Παναγιωτόπουλος: Το κενό παραμένει

Στην δευτερολογία του, απαντώντας στον Αναπληρωτή υπουργό, ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος ανέφερε:

Αν λυθεί δεν θα σας κατηγορήσω εγώ, κύριε Υπουργέ. Μπορεί να βρεθεί κάποιος Βουλευτής από τη Θεσσαλονίκη και να πει «γιατί διώχνετε γιατρούς από την Θεσσαλονίκη». Εγώ, όμως, ξέρω ότι στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν πέντε νοσοκομεία με τμήματα πυρηνικής ιατρικής, κρατικά, δηλαδή ΑΧΕΠΑ, ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ και ένα στρατιωτικό -δεν μιλάω για τις ιδιωτικές δομές υγείας που καλύπτουν και ζητήματα θεραπειών πυρηνικής ιατρικής-, ενώ στην Καβάλα, δηλαδή σε όλη την περιφέρεια κατ’ επέκταση, στη μεγάλη περιοχή που σας είπα, λειτουργεί μόνο αυτό, με δύο γιατρούς αντί για τρεις, με το κενό αυτής της οργανικής θέσης.

Κοιτάξτε, δεν θα διανοούμουν ποτέ να σας κάνω ερώτηση για ανάγκες που καλύφθηκαν, για δαπάνες που καλύφθηκαν και για πρόνοιες που καλύφθηκαν για το Νοσοκομείο Καβάλας. Ερώτηση θα έκανα για ελλείψεις στον αρμόδιο Υπουργό, οποιονδήποτε Υπουργό. Να σας πω την αλήθεια, η ερώτηση αυτή μετετράπη σε επίκαιρη, διότι δεν απαντήθηκε η απλή. Για μένα, είναι ζήτημα απλής ερώτησης. Δέχομαι την απάντησή σας.

Εγώ θα πω απλώς ότι εδώ το πρόβλημα, το ξέρετε κι εσείς, είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού. Ένας γιατρός με οργανική θέση στην Καβάλα παραμένει αποσπασμένος στη Θεσσαλονίκη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν ξέρω αν καλύφθηκε πολιτικά από κάποιον, αλλά καταλαβαίνω ότι παραμένει να καλύπτεται. Και καταλαβαίνω ότι ο φορέας που ικανοποιεί αυτό το αίτημα, παράταση απόσπασης στη Θεσσαλονίκη, για μένα εκτιμώ ότι δεν πρέπει να είναι άλλος από την ΥΠΕ, η οποία εξακολουθεί, ασχέτως του προσώπου του διοικητή, να μην δέχεται το αντίστοιχο αίτημα όλων των διοικητικών φορέων και όλων των διοικητικών βαθμίδων της Καβάλας.

Και αυτό οφείλουμε να το αναδείξουμε: όταν όλοι μηδενός εξαιρουμένου, από τον Διευθυντή του Τμήματος μέχρι δύο ΔΣ -αυτό που βρίσκεται εν ενεργεία τώρα, με αυτή τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, και το προηγούμενο- και δύο διοικητές -ο εν ενεργεία και ο προηγούμενος- δεν συναινούν στην παράταση αυτής της απόσπασης, είναι τουλάχιστον παράξενο ότι αυτή η απόσπαση εξακολουθεί να υφίσταται.

Σε κάθε περίπτωση δεν θέλω να το προσωποποιήσω. Δεν έχω κανένα θέμα με το πρόσωπο του γιατρού. Απλώς, για λογαριασμό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής και της πιο εύρυθμης λειτουργίας του, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στον φόρτο εργασίας από όλη την Περιφέρεια, όπως σας είπα, θα ήθελα να δει το Υπουργείο το ζήτημα της ενίσχυσής του, ακόμα και με επικουρικό προσωπικό. Άλλωστε στα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λειτουργούν δεκάδες πυρηνικοί γιατροί, μόνιμοι, επικουρικοί, αλλά και ειδικευόμενοι. Να προβλεφθεί να καλυφθεί αυτή η θέση, όπως και στις άλλες περιπτώσεις που ενισχύθηκε -και καλά κάνατε και το ενισχύσατε, εφόσον μπορέσατε, όλοι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όπου και όποτε βρισκόμαστε-, να ενισχυθεί και αυτό το Τμήμα της Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου.

Σας ευχαριστώ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...