Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μιχάλης Αμοιρίδης: Εμβληματικό έργο οι πλωτές εξέδρες στο λιμάνι της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Έργο εμβληματικό για την Καβάλα, αλλά και για όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χαρακτηρίζει αυτό των πλωτών εξεδρών, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Αμοιρίδης.

«Η παράδοση των πλωτών εξεδρών στο λιμάνι της Καβάλας περιμένουμε να προσδώσει μια άλλη διάσταση σε αυτό. Είναι ένα έργο που νομίζω πως είναι εμβληματικό. Αυτοί που το σχεδίασαν και το σκέφτηκαν, δηλαδή ο πρώην νομάρχης ο κ. Καλλιοντζής, καθώς και η προσπάθεια που έγινε στη συνέχεια από τον περιφερειάρχη, Γιώργο Παυλίδη και τον αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρο Μαρκόπουλο να ολοκληρώσουν έγκαιρα την υλοποίησή του, είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Πρόκειται για ένα έργο που θα βελτιώσει το ήδη σημαντικό τουριστικό προφίλ της Καβάλας, αλλά και όλης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οφείλουμε πλέον να το προβάλλουμε στο εξωτερικό σύντομα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο Μιχάλης Αμοιρίδης.

Πολύ ικανοποιητική η κίνηση επισκεπτών που καταγράφεται από τα βόρεια και ανατολικά σύνορα μας – Συνεχείς οι επαφές με τη βουλγαρική πλευρά

Παράλληλα, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, ρωτήθηκε και για την εικόνα που έχει σχηματίσει αναφορικά με την τουριστική κίνηση ενόψει του καλοκαιριού και απάντησε: «Όλο το προηγούμενο διάστημα ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης, είχε δώσει καθαρή εντολή να μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη του, εξαιτίας ακριβώς αυτών των αστάθμητων αρνητικών παραγόντων που υπήρχαν σε όλη την Ευρώπη και κάποιοι εντός της χώρας μας. Φαίνεται ότι αυτή η προσπάθεια έχει αποδώσει καρπούς και τα μηνύματα είναι θετικά. Οι είσοδοι επισκεπτών οδικώς από τα βόρεια και ανατολικά σύνορα της περιφέρειάς μας και η κίνηση που καταγράφεται είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική το διάστημα αυτό και νομίζω ότι τα μηνύματα και για το μέλλον θα είναι πολύ καλά».

Να σημειωθεί ότι η περιφέρεια είναι σε διαρκή επαφή με τη βουλγαρική πλευρά για περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης, διότι ο όγκος των επισκεπτών ειδικά από τα βόρεια σύνορα μας, είναι πλέον μεγάλος κι αφορά επισκέπτες από Ρουμανία, Μολδαβία, ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που έρχονται από την Ουκρανία.

Περισσότερες οι αεροπορικές εταιρείες – Νέες συνδέσεις με πόλεις του εξωτερικού

Αναφορικά με τις πτήσεις τσάρτερ προς τα αεροδρόμια της περιφέρειας Α.Μ.Θ., ο κ. Αμοιρίδης τόνισε: «Με τις πτήσεις τσάρτερ υπάρχει μια αισιοδοξία ότι τα νούμερα θα είναι καλύτερα από πέρυσι κι αυτό γιατί έχουμε νέες συνδέσεις, αλλά και επιπλέον εταιρείες. Ήδη οι πτήσεις έχουν ξεκινήσει και το περασμένο Σάββατο έγινε και μια υποδοχή σε συνεργασία με τον τουριστικό πράκτορα, με στόχο να δείξουμε ότι είμαστε φιλόξενοι, ότι υπάρχει ασφάλεια κι ότι το κλίμα στη χώρα είναι ευχάριστο, καθώς τα δημοσιεύματα το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν θετικά για τη χώρα. Νομίζω ότι γενικότερα θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...