Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις κινήθηκε ο τουρισμός

Ημέρα:

spot_img

Δεν επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις πολλών για μια καταστροφική τουριστική περίοδο το φετινό καλοκαίρι στην Καβάλα, όπως διαβεβαίωσε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Αντώνης Μιτζάλης.

«Θέλω να επισημάνω ότι είμαστε ακόμη μέσα στην τουριστική περίοδο, καθώς διαφαίνεται ένα καλό δεκαήμερο, μπορεί και δεκαπενθήμερο, μπροστά μας. Ακολούθως θα έχουμε τη συνηθισμένη αποκλιμάκωση, αλλά πιστεύω ότι με τα δεδομένα που είχαμε τον Αύγουστο, όλοι θα συμφωνούν ότι η χρονιά δεν ήταν ούτε καταστροφική, ούτε από την άλλη μια χρονιά για πανηγυρισμούς. Ήταν αυτό ακριβώς που είχαμε προβλέψει, ότι θα έχουμε κι είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα, αλλά στην πορεία, όλα λειτούργησαν καλύτερα και νομίζω ότι όλοι θα κλείσουν ταμείο ευχαριστημένοι», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μιτζάλης.

«Οι Ρουμάνοι όντως έχουν αρχίσει και προτιμούν και το χερσαίο κομμάτι της Π.Ε. Καβάλας και θεωρώ ότι θα έχουμε μια συνεχόμενα αυξητική τάση τα επόμενα χρόνια…»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν και στην Καβάλα υπήρξε εκτόξευση του αριθμού των Ρουμάνων επισκεπτών, όπως έγινε στη Θάσο το φετινό καλοκαίρι, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας απάντησε: «Στον βαθμό που εμφανίζονται οι Ρουμάνοι στη Θάσο θα έλεγα ότι στην Καβάλα υπάρχει μια ισορροπία, γιατί υπάρχουν περιοχές ολόκληρες που είναι «βουλγαροκρατούμενες», μιλάω κυρίως για τις παραλιακές περιοχές της Π.Ε. Καβάλας, ανατολικά και δυτικά, όπου το βουλγάρικο στοιχείο παραμένει κυρίαρχο. Από την άλλη οι Ρουμάνοι όντως έχουν αρχίσει και προτιμούν και το χερσαίο κομμάτι της Π.Ε. Καβάλας και θεωρώ ότι θα έχουμε μια συνεχόμενα αυξητική τάση τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, είχαμε Τούρκους, αλλά και Σέρβους, καθώς και μια καλή και αξιοσημείωτη παρουσία Ελλήνων, ιδιαίτερα στην διάρκεια του Αυγούστου κι ένας λόγος είναι ότι τον Ιούλιο τόσο οι εκλογές, όσο και ο κακός καιρός, μετατόπισαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων προς το τέλος Ιουλίου και ειδικά τον Αύγουστο».

«Η περιοχή μας έχει πολύ έντονη εποχικότητα, ίσως πιο έντονη από άλλες περιοχές της χώρας μας. Είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι, αλλά από την άλλη μεριά η εποχικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να αλλάξει»

Σχετικά με την κίνηση της τρέχουσας περιόδου, αλλά και για το τι αναμένει το επόμενο διάστημα, ο κ. Μιτζάλης επισήμανε: «Αυτή την περίοδο έχουμε επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες, οι οποίες είναι αυτές τροφοδοτούν την περιοχή μας, όσον αφορά το τουριστικό προϊόν. Από εκεί και μετά βλέπουμε τη χειμερινή εικόνα να έρχεται κι αυτό αλλάζει τον προσανατολισμό μας. Η περιοχή μας έχει πολύ έντονη εποχικότητα, ίσως πιο έντονη από άλλες περιοχές της χώρας μας. Είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι, αλλά από την άλλη μεριά η εποχικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να αλλάξει».

«Η περιοχή μας, ευτυχώς, έχει πολύ μεγάλο κομμάτι οδικού τουρισμού και σε αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να το υποστηρίζουμε όσο μπορούμε…»

”Για τουριστικά πακέτα για την επόμενη χρονιά είναι νωρίς ακόμη για να πούμε, αλλά η μόνη ανησυχία μας είναι ότι οι αεροπορικές πτήσεις για την επόμενη χρονιά θα είναι λιγότερες και για το νησί και όσες υπολείπονται για το χερσαίο κομμάτι. Υπάρχει μια ανακατανομή αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα έχει πλέον να ανταγωνιστεί περιοχές ανατολικότερα που έχουν ανακάμψει, όπως η Τουρκία. Η περιοχή μας, ευτυχώς, έχει πολύ μεγάλο κομμάτι οδικού τουρισμού και σε αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να το υποστηρίζουμε όσο μπορούμε. Όπως με αυτές τις προσπάθειες προβολής που κάνουμε με τις συνδυασμένες ενέργειες που κάνουμε με άλλους φορείς. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το αφήσουμε, όπως φυσικά και το αεροπορικό κομμάτι που είναι ένα στοιχείο του τουρισμού μας, το οποίο δίνει δύναμη στο brand name της περιοχής μας», σημείωσε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Μιτζάλης.

«Είμαστε εδώ και έχουμε κάθε διάθεση να συμμετέχουμε και να ενημερώσουμε τις νέες διοικήσεις σε Δήμο και Περιφέρεια για το τι γίνεται και να βάλουμε ένα σχέδιο για τα επόμενα χρόνια στον τουρισμό»

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με τη συνεργασία του κλάδου που εκπροσωπεί, με τη νέα δημοτική αρχή Καβάλας, αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Μιτζάλης απάντησε: «Έχουμε να συζητήσουμε με νέα πρόσωπα, είμαστε εδώ και έχουμε κάθε διάθεση να συμμετέχουμε και να ενημερώσουμε τις νέες διοικήσεις σε Δήμο και Περιφέρεια για το τι γίνεται και να βάλουμε ένα σχέδιο για τα επόμενα χρόνια στον τουρισμό. Φυσικά είμαστε συνομιλητές και έχω δει ότι υπάρχει διάθεση για συνεννόηση από τις νέες αρχές και φορείς».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...