Αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Κώστας Αντωνιάδης: Σε ικανοποιητικούς ρυθμούς κινείται η τουριστική κίνηση

0
749

Σημαντική είναι η αύξηση της επιβατικής κίνησης που καταγράφηκε στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας κατά τη διάρκεια του φετινού Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου για τον Ιούνιο του 2018, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, καταγράφηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης σε ποσοστό 10%, που σε πραγματικούς αριθμούς ισοδυναμεί με 5.500 περισσότερους επιβάτες.

Αύξηση σε ποσοστό 16% το πρώτο πεντάμηνο του 2018 καταγράφεται και στον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας

«Αυτό δείχνει την δυναμική που έχει το αεροδρόμιο της Καβάλας για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Αντωνιάδης.

Από την άλλη και σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία από τον Σ.Ε.Τ.Ε. για το πρώτο πεντάμηνο του 2018, από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας στην Κομοτηνή καταγράφεται αύξηση εισόδου στη χώρα μας σε ποσοστό 16% σε σχέση με το 2017.

«Η αύξηση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς δείχνει ότι η περιφέρειά μας είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός για χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Μολδαβία», σημείωσε σχετικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Όλοι οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν ότι πραγματικά ο τουρισμός και το 2018 κινείται σε πάρα πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς, αυξητικούς θα λέγαμε…»

Επίσης, από το τελωνείο των Κήπων και των Καστανέων στην Π.Ε. Έβρου για το πρώτο εξάμηνο του 2018 υπάρχει αύξηση των Τούρκων υπηκόων που επισκέφθηκαν την περιφέρεια μας σε ποσοστό 1,47% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

«Όλοι οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν ότι πραγματικά ο τουρισμός και το 2018 κινείται σε πάρα πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς, αυξητικούς θα λέγαμε, πάντα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αν λάβουμε δε υπόψη ότι το 2017 ήταν η καλύτερη τουριστικής χρονιά όλων των εποχών καταλαβαίνουμε ότι το 2018 τα πράγματα αναμένεται να εξελιχθούν ακόμη καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

Στο 90% η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Καβάλας – Ήδη άρχισαν οι συζητήσεις για την τουριστική πολιτική του 2019

Καταληκτικά, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επισήμανε ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων τουλάχιστον μέσα στην πόλη της Καβάλας, στην παρούσα φάση, αγγίζει το 90%.

«Όλα αυτά μας κάνουν να σχεδιάζουμε την τουριστική προβολή και για το 2019 και για αυτό ήδη έχω ξεκινήσει σειρά επαφών με τους δημάρχους της περιφέρειας μας, προκειμένου από κοινού να χαράξουμε την τουριστική πολιτική που θα ακολουθήσουμε για την επόμενη τουριστική περίοδο», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Αντωνιάδης.