Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

 «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» με τρυφερά μηνύματα για τις αξίες της ζωής

Ημέρα:

spot_img

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), παρουσιάζει στην παιδική της σκηνή το έργο «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» της Στέλλας Μιχαηλίδου.

Στην «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά», η κοινωνία των μυρμηγκιών λειτουργεί ως μια μικρογραφία της ανθρώπινης κοινωνίας. Όπως συμβαίνει με τους μύθους του Αισώπου, τα ζώα της Ιστορίας μας μιλούν για τη ζωή των ανθρώπων, για τα δικά μας ελαττώματα και προτερήματα, για τους δικούς μας πόθους και φόβους, για τις δικές μας λύπες και χαρές.

Μέσα από το παιχνίδι του θεάτρου, το έργο μιλάει για το δικαίωμα που έχει ο καθένας στη διαφορετικότητα, για την δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλοβοήθειας,

Με ήρωα τον Σταύρο, το ευαίσθητο μυρμήγκι που, αντί να δουλεύει, ξεχνιέται αποθαυμάζοντας τις ομορφιές του κόσμου, το έργο κομίζει μηνύματα τρυφερά για τις αξίες της ζωής και τα καλά συναισθήματα, ενώ ταυτόχρονα υπαινίσσεται πως ό,τι ξενίζει δεν είναι απαραίτητα λάθος και πως η διαφορετικότητα εγκρύπτει κάποτε χαρίσματα εξαιρετικά. Στους κοντόθωρους και στενόκαρδους ενήλικες αντιπαρατίθενται η γενναιοδωρία και η συγκινητική αθωότητα των μικρών που τους επιτρέπουν να αντιλαμβάνονται το καλό και το ωραίο διαισθητικά και με την ψυχούλα τους ανοιχτή.

Μέσα από το παιχνίδι του θεάτρου, το έργο μας μιλάει για το δικαίωμα που έχει ο καθένας στη διαφορετικότητα, για την δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλοβοήθειας, για την αξία της φιλίας και της αγάπης, για τη σημασία της ομορφιάς των απλών και καθημερινών πραγμάτων, που πολλές φορές τα ξεχνάμε, γιατί αφοσιωνόμαστε μονάχα στα πρέπει μας…

Οι δηλώσεις που έγιναν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη (31/10) στο θέατρο ”Αντιγόνη Βαλάκου”, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Θοδωρής Γκόνης, υπογράμμισε ότι το ΔΗΠΕΘΕ θέλει πάντα η παιδική σκηνή του να είναι προσεγμένη, ενώ συμπλήρωσε ότι ο θίασος της εν λόγω παράστασης είναι εξαιρετικός. Είπε επίσης ότι το ΔΗΠΕΘΕ έχει ως στόχο του να παρουσιάζει παραστάσεις υψηλού επιπέδου, άρτιες και σημαντικές, όπως ακριβώς η παράγωγή του, η «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά». Ο κ. Γκόνης ανέφερε ακόμη ότι είναι τύχη και τιμή για το ΔΗΠΕΘΕ που φέτος είναι παρούσα η Στέλλα Μιχαηλίδου με το δικό της έργο. Σχετικά με τις πρόβες που είδε, ο κ. Γκόνης δήλωσε ότι πραγματικά πρόκειται για μια ωραία παράσταση για τα παιδιά, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι συντελεστές βοήθησαν ώστε να είναι υψηλού επιπέδου. Ευχαρίστησε δε τους ηθοποιούς και εξέφρασε τη χαρά του για τη σύνθεση του θιάσου. Από τη μεριά της η κ. Μιχαηλίδου, εξέφρασε τη χαρά της που το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας συμπεριέλαβε την παράστασή της στο πρόγραμμά του, μια παράσταση, απαιτητική, όπως τη χαρακτήρισε. Ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Γκόνη που της έδωσε αυτή τη δυνατότητα, όπως και τον θίασο της, που όπως είπε απαρτίζεται από ανθρώπους με ταλέντο και ποιότητα.

Συντελεστές― Παραστάσεις― Τιμές εισιτηρίων

Η «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά», είναι ένα θεατρικό έργο με πολλές αναγνώσεις και επίπεδα. Ο αλληγορικός του χαρακτήρας το κάνει να έχει απήχηση σε ένα ευρύ κοινό, από παιδιά προσχολικής ηλικίας, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εφήβους, αλλά και ενηλίκους.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Στέλλα Μιχαηλίδου

Σκηνοθεσία-Κίνηση: Στέλλα Μιχαηλίδου

Σκηνικά – Κοστούμια – Ειδικές Κατασκευές: Πένυ Ντάνη

Μουσική: Κώστας Βόμβολος, Μιχάλης Σιγανίδης

Μουσική Διδασκαλία: Αναστασία Μιροσνιτσένκο

Φωτισμοί: Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στελλίνα Βογιατζή, Δημήτρης Κοντός, Αναστασία Μιροσνιτσένκο, Αθανάσιος Ρέστας, Μάγδα Σκούπρα, Μαρίνα Τσελεπή

Παραστάσεις για το κοινό Κυριακή 17 Νοεμβρίου και Κυριακή 1, 8 και 15 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Περιορισμένος αριθμός πρωινών παραστάσεων θα δοθούν για τους μαθητές των σχολείων από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Τιμές εισιτηρίων: 10 € – 7 € (παιδικό, φοιτητικό, άνεργων, πολυτέκνων) – 5 € (μαθητικό για οργανωμένες πρωινές παραστάσεις).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...