Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Πρελούδιο στον έρωτα» και Παναγιώτης Μάργαρης στο «Βαλάκου»

Ημέρα:

spot_img

Ο Παναγιώτης Μάργαρης παρουσιάζει την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 21.00′ στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», τη νέα του μουσική παράσταση με τίτλο «Πρελούδιο στον έρωτα», στο πλαίσιο της Β΄ Καλλιτεχνικής Περιόδου 2019 – 2020 του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Μια καλλιτεχνική μυσταγωγία γεμάτη νότες και ηχοχρώματα, βγαλμένη μέσα από την μοναδική μαγεία της κλασικής κιθάρας. Το «Πρελούδιο στον έρωτα» σηματοδοτεί μια νέα εκκίνηση προς την ψυχή, το πάθος, την αγάπη, την εσωτερική τρικυμία, την γαλήνη και την συναισθηματική ολοκλήρωση.

Διασκευές του Π. Μάργαρη σε υπέροχες μουσικές των Ennio Morricone, Nino Rota, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Sting, Beatles, Rolling Stones

Σε αυτό το νέο του μουσικό εγχείρημα, ο βραβευμένος κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, θα μας παρουσιάσει κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του. Πιο συγκεκριμένα, διασκευές του σε υπέροχες μουσικές των Ennio Morricone, Nino Rota, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Sting, Beatles, Rolling Stones κ.α. Ιδιαίτερη στιγμή της παράστασης, αποτελεί η παρουσίαση του νέου του άλμπουμ με τον ομώνυμο τίτλο, το οποίο αποτελείται κατά κύριο λόγο από δικές του συνθέσεις. Συμμετέχει επίσης ο Στράτος Εμμανουηλίδης, ένας εξαιρετικός μουσικός από την Καβάλα, μαθητής του Παναγιώτη Μάργαρη, ο οποίος θα ερμηνεύσει κομμάτια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Νόστιμον Ήμαρ». Το «Πρελούδιο στον έρωτα» είναι ένα σπάνιο ρεσιτάλ για κλασική κιθάρα, θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού και θα ταξιδέψει το κοινό σε μοναδικά μουσικά μονοπάτια!

Σ. Μποζούδης: «Πρόκειται για έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πλούσια δισκογραφία…»

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη (23/1), ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Σωκράτης Μποζούδης, αφού καλωσόρισε για άλλη μια φορά στην Καβάλα τον Π. Μάργαρη, υπογράμμισε ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και μουσικοσυνθέτη.

«Πρόκειται για έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πλούσια δισκογραφία. Πολλά από τα προσωπικά του άλμπουμ έχουν βρεθεί στην κορυφή των charts, έχει συνεργαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σπουδαίους συνθέτες και τραγουδιστές. Είναι χαρά μας που τον φιλοξενούμε στην Καβάλα, ενώ μαζί του είναι και ο Στράτος Εμμανουηλίδης από την πόλη μας, οπότε είμαστε διπλά χαρούμενοι και ανυπομονούμε να τους απολαύσουμε το βράδυ της Παρασκευής», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Μποζούδης.

Π. Μάργαρης: «Έχοντας ταξιδέψει πολλές φορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τοποθετώ την Καβάλα μέσα στις πέντε πιο όμορφες και με ανθρώπους που έχουν υψηλό πολιτισμικό επίπεδο»

Από τη μεριά του ο Παναγιώτης Μάργαρης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για τα καλά του λόγια, όπως και τον Δήμο Καβάλας, σημείωσε στις δηλώσεις του: «Όντως μετά από δυο χρόνια εμφανίζομαι και πάλι στο «Αντιγόνη Βαλάκου. Πάντα νιώθω όμορφα και ζεστά όταν έρχομαι σε αυτή την πόλη. Έχοντας ταξιδέψει πολλές φορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τοποθετώ την Καβάλα μέσα στις πέντε πιο όμορφες και με ανθρώπους που έχουν υψηλό πολιτισμικό επίπεδο. Πραγματικά η ενέργεια της πόλης είναι εξαιρετική και χαίρομαι που η Καβάλα είναι η πόλη που θα παρουσιάσω για πρώτη φορά την παράσταση «Πρελούδιο στον έρωτα», η οποία είναι και ο τίτλος του νέου μου άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει αρχές Φεβρουαρίου. Είναι διπλή η χαρά μου που συμμετέχει στην παράσταση ένας αγαπημένος μου μαθητής στην κιθάρα, ένα αξιόλογο, ταλαντούχο και σοβαρό παιδί, ο Στράτος Εμμανουηλίδης, που θα παρουσιάσει τη δική του δισκογραφική δουλειά. Νομίζω ότι σε λίγα χρόνια θα μιλάμε όλοι για αυτόν».

Σ. Εμμανουηλίδης: «Είναι μεγάλη τιμή και ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα, συμπράττοντας με τον δάσκαλο επί σκηνής…»

Τέλος, ο Στράτος Εμμανουηλίδης επισήμανε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Για εμένα είναι μεγάλη τιμή και ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα, συμπράττοντας με τον δάσκαλο επί σκηνής. Ο δάσκαλός μου είναι ένας άνθρωπος που αν δεν είχε βρεθεί στη ζωή μου δε νομίζω ότι θα είχα ασχοληθεί και θα είχα αφιερώσει τη ζωή μου ολοκληρωτικά στη μουσική. Εκτός από δεξιοτέχνης μουσικός και κλασικός κιθαρίστας η προσέγγισή του στο όργανο ήταν αυτή που με έπεισε ότι μπορείς να παίξεις κλασική κιθάρα και να μην είσαι απλά ένας εκτελεστής κλασικής παιδείας, αντίθετα μπορείς να εκφράσεις ό,τι σου αρέσει μουσικά με αυτό το όργανο και για εμένα είναι ευλογία να μαθαίνω απ’ αυτόν. Έχει υπάρξει γενναιόδωρος μαζί μου κι ελπίζω τα καλά του λόγια να τα δικαιώσει ο χρόνος».

Οι τιμές εισιτηρίων είναι οι εξής: Προπώληση: Γενική είσοδος 13 ευρώ, Ταμείο: Γενική είσοδος 15 ευρώ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...