Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η συναρπαστική ζωή της Frida Kahlo στη σκηνή του “Αντιγόνη Βαλάκου”

Ημέρα:

spot_img

Η συναρπαστική ζωή της Frida Kahlo επί σκηνής, μόνο για δυο παραστάσεις, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Δύο επιτυχημένες σεζόν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με συνεχόμενα sold-out. Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Παραστάσεις για έναν μήνα στο φημισμένο Théâtre Marigny στο Παρίσι και στο Sibiu της Ρουμανίας, σε ένα από τα πιο αξιοσέβαστα θεατρικά φεστιβάλ της Ευρώπης.

Η παράσταση πραγματεύεται την ιστορία της ζωγράφου, τους φυσικούς περιορισμούς και τον πόνο που την ώθησαν να δημιουργήσει ένα σύμπαν που κυριαρχείται από κίνηση και πάθος

Μετά από μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία και μία σκηνοθεσία στο Εθνικό Θέατρο (La Strada), οι ταλαντούχοι Fly Theatre επιστρέφουν για τρίτη χρονιά και έρχονται καλεσμένοι από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας για δύο μόνο παραστάσεις στο Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», φέρνοντας στο κέντρο της πόλης και στο επίκεντρο της προσοχής τη συναρπαστική ιστορία τους, βασισμένη στη ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo. Η πολυμεσική παράσταση Frida ΚΙ ΑΛΛΟ, σε κείμενο Κατερίνας Δαμβόγλου, αξιοποιεί τις αρχές των Fly Theatre – προσήλωση στον χώρο, τον ρυθμό, το σώμα και το θεατρικό παιχνίδι για να ζωντανέψει μοναδικά και πρωτότυπα τη ζωή της Frida Kahlo. Η παράσταση πραγματεύεται την ιστορία της ζωγράφου, τους φυσικούς περιορισμούς και τον πόνο που την ώθησαν να δημιουργήσει ένα σύμπαν που κυριαρχείται από κίνηση και πάθος.

Με τις διαρκείς προβολές και το ζωντανό χειροποίητο video, οι Fly Theatre «ζωγραφίζουν» στη σκηνή την προσωπικότητα της Frida Kahlo

Η Κατερίνα Δαμβόγλου ενσαρκώνει τη Μεξικανή ζωγράφο παρουσιάζοντας επί σκηνής τα βιώματα, αλλά και μια πληθώρα συναισθημάτων της εκρηκτικής και ασυμβίβαστης Frida. Ο Robin Beer δημιουργεί ζωντανά ήχο και εικόνες μέσα από προβολή live video χτίζοντας τον κόσμο γύρω της. Με τις διαρκείς προβολές και το ζωντανό χειροποίητο video, οι Fly Theatre «ζωγραφίζουν» στη σκηνή την προσωπικότητα της Frida Kahlo μέσα από εμβληματικές εικόνες και τους πίνακές της.

 Σ. Μποζούδης: ”Το αποτέλεσμα της παράστασης θα είναι ξεχωριστό και νομίζω ότι οι φίλοι του θεάτρου στην Καβάλα θα σπεύσουν για να την απολαύσουν”

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Πέμπτης (23/1), ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Σωκράτης Μποζούδης δήλωσε ότι ”η Κατερίνα Δαμβόγλου ερμηνεύει την Frida Kahlo σε μια παράσταση που είναι αντιπροσωπευτική του σύγχρονου θεάτρου πλέον στην Ελλάδα. Θα δούμε ότι ”παντρεύει” το θέατρο και την τεχνολογία, με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Θα δούμε την πολυτάραχη ζωή της μεγάλης ζωγράφου μπροστά μας, που σημαδεύτηκε από σχέσεις, ανθρώπους, ατύχημα και πολύ πόνο. Νομίζω ότι θα είναι θεαματικό να το δούμε. Το αποτέλεσμα της παράστασης θα είναι ξεχωριστό και νομίζω ότι οι φίλοι του θεάτρου στην Καβάλα θα σπεύσουν για να την απολαύσουν ”.

 Κ. Δαμβόγλου: ”Ελπίζουμε να αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες σας, να σας συγκινήσουμε, αλλά και να σας διασκεδάσουμε…” 

Η ηθοποιός Κατερίνα Δαμβόγλου, στις δηλώσεις της υπογράμμισε: ”Αγαπώ πολύ τη θάλασσα, γεννήθηκα στα Χανιά και την είχα πάντα μπροστά μου και το φως στο νερό στα μάτια μου είναι κάτι που πάντα νοσταλγώ με ηρεμεί και με γεμίζει χαρά. Αυτά για την Κατερίνα. Για τη Frida, πέρα από το ευχαριστώ που μας φέρατε στην πόλη σας, ελπίζουμε να αντεπεξέλθουμε στις προσδοκίες σας, να σας συγκινήσουμε, αλλά και να σας διασκεδάσουμε. Το μεγάλο ερώτημα με τη Frida κι ίσως είναι ερώτημα προς εαυτόν είναι το πως μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ο νους που αρέσκεται να βγάζει συμπεράσματα, μπορεί να κρίνει πως είναι μια προσωπικότητα. Ειδικά σαν τη Frida που την έχουμε ”κατασπαράξει” μέσα από τις βιογραφίες κλπ. Θεωρούμε ότι την ξέρουμε. Διαβάζοντας όμως για αυτή και κάνοντας έρευνα καταλάβαμε ότι η Frida δεν ήθελε να δείχνει την αδυναμία της, ενώ το δεύτερο είναι οι πολλές εκδοχές για τη ζωή της και στο ότι η ίδια έλεγε ψέματα, ίσως αυτό να είναι κομμάτι της μεξικανικής φύσης, να παραμυθιάζουν και να παραμυθιάζονται. Για τη Frida η φαντασία, το όνειρο και η πραγματικότητα ήταν ένα και το αυτό, όπως και η ζωή και ο θάνατος”.

 Ταυτότητα παράστασης – Τιμές εισιτηρίων

Κείμενο – Επεξεργασία: Κατερίνα Δαμβόγλου, Σκηνοθεσία: Fly Theatre, Δραματουργία: Μιράντα Βατικιώτη, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Ερμίνα Αποστολάκη, Φως – Ήχος – Βίντεο: Robin Beer, Μακιγιάζ: Όλγα Πάτσιου, Παραγωγή: Α.Μ.Κ.Ε. «Βασίλης Δαμβόγλου», Οργάνωση παραγωγής: Αναστασία Ταμουρίδου – ARTos & Θέαμα, Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου – Robin Beer. Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 21.00, Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 20.00. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ φοιτητών, ανέργων, άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ. Διάρκεια: 85 λεπτά.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...