Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» στο Αντιγόνη Βαλάκου

Ημέρα:

spot_img

Το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» από την εταιρεία θεάτρου «Θέση», παρουσιάζεται την Παρασκευή (13/10), το Σάββατο (14/10) και την Κυριακή (15/10), στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», ανοίγοντας τον πρώτο κύκλο της καλλιτεχνικής περιόδου 2017 – 2018, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» είναι ένα έργο που εύκολα γοητεύει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Ο συγγραφέας, Ουίλιαμ Σαίξπηρ, συμπλέκει έντεχνα τον κόσμο του παραμυθιού με τον αληθινό κόσμο. Γι’ αυτό όσα γίνονται στη σκηνή μοιάζουν με όνειρο που το βλέπουν όλοι ταυτόχρονα.

Στόχος να ανέβει ακόμη περισσότερο ο πήχης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Πέτρος Πετρόπουλος, υπογράμμισε ότι
«από σήμερα ανοίγει ουσιαστικά ο κύκλος δράσης για την πρώτη και δεύτερη καλλιτεχνική περίοδο, με ένα τρίμηνο γεμάτο. Πέντε παραστάσεις, τρεις παραγωγές, ένα σεμινάριο, αλλά και η παιδική σκηνή, συνθέτουν το πάζλ μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου».

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι στόχος της διοίκησης είναι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να παραμείνει ψηλά, να ανεβεί ακόμη περισσότερο ο πήχης, ώστε και οι πολίτες να το αγκαλιάσουν ακόμη περισσότερο.

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε βέβαιος ότι το συγκεκριμένο έργο θ’ αποτελέσει την αρχή μιας απόλυτα πετυχημένης πρώτης περιόδου, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των νέων ανθρώπων που συμμετέχουν στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας».

Οι δηλώσεις των ηθοποιών

Την χαρά της για το ότι η εταιρεία θεάτρου «Θέση» κάνει ποδαρικό στον πρώτο κύκλο της καλλιτεχνικής περιόδου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, εξέφρασε η ηθοποιός της παράστασης Τρυφωνία Αγγελίδου, ενώ σημείωσε ότι η «Θέση», εκτός από την Ελλάδα ταξιδεύει και στο εξωτερικό. Όπως είπε η συγκεκριμένη παράσταση παίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ στάθηκε στο ότι απευθύνεται σε νέους, αλλά και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο Διαμαντής Αδαμαντίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την υποδοχή, ενώ συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα έργο κλασικό που αγαπήθηκε από όλους, καθώς με λιτό τρόπο αφηγείται την συγκεκριμένη ιστορία.

«Παίζουμε με την φαντασία του θεατή…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Αδαμαντίδης.

Τέλος, ο Γιάννης Σαμψαλάκης σημείωσε ότι εντυπωσιάστηκε από το θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», το οποίο χαρακτήρισε οργανωμένο, με εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, σ’ αντίθεση με άλλα θέατρα, τα οποία παρουσιάζουν, όπως είπε, άσχημη εικόνα.

Οι τιμές των εισιτηρίων και οι ώρες των παραστάσεων

Να σημειωθεί ότι η παράσταση έχει επιλεχθεί ως μια από τις καλύτερες παραστάσεις για το 2015 στην Θεσσαλονίκη και μια από τις καλύτερες παραστάσεις για το 2016 στην Αθήνα.

Η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 12 ευρώ, ενώ το μειωμένο στα 10 ευρώ. Παρασκευή και Σάββατο οι παραστάσεις θα αρχίσουν στις 9 το βράδυ, ενώ την Κυριακή στις 8. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Μιχάλης Σιώνας, ενώ τη μετάφραση η εταιρεία θεάτρου «Θέση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...