Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο “Αντιγόνη Βαλάκου” ο Νίκος Κυπουργός και οι ΣυνΩΔΗπόροι

Ημέρα:

spot_img

Η χορωδία ΣυνΩΔΗπόροι, ο καταξιωμένος συνθέτης Νίκος Κυπουργός και η «Ορχήστρα των Κυκλάδων», την Κυριακή 14 Ιουλίου σε δύο παραστάσεις στις 7.30 το απόγευμα και στις 9.30 το βράδυ στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου”, στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Οι ευφάνταστες μελωδίες του Νίκου Κυπουργού, ερμηνευμένες από δεκαπενταμελή ορχήστρα του, θα μπλεχτούν αρμονικά με τις φωνές των 50 ΣυνΩΔΗπόρων, ταξιδεύοντας τους τυχερούς ακροατές πίσω στον χρόνο, μέσα σε ένα υπέροχο μουσικό μονοπάτι. Όλα αυτά υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού. Στο πιάνο ο μαέστρος της χορωδίας και δεξιοτέχνης πιανίστας Γιάννης Κανάκης.

Συνθέτης εγνωσμένης αξίας ο Νίκος Κυπουργός

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο μουσικός Γιάννης Κανάκης, μαέστρος της χορωδίας ΣυνΩΔΗπόροι υπογράμμισε: ”Έχω την πολύ μεγάλη χαρά να βρίσκεται δίπλα μου ο Νίκος Κυπουργός, ένας συνθέτης εγνωσμένης αξίας με τον οποίον συνεργαζόμαστε για να παρουσιάσουμε στην Καβάλα την Κυριακή στο θέατρο των Φιλίππων στο πλαίσιο του φεστιβάλ Φιλίππων μία παράσταση μουσική, η οποία θα περιλαμβάνει έργα του Νίκου Κυπουργού με την ”Ορχήστρα των Κυκλάδων” και τους ΣυνΩΔΗπόρους υπό τη διεύθυνση του κ. Κυπουργού”.

”Όλη αυτή η ποικιλία μας επιτρέπει να έχουμε ένα πλούσιο ρεπερτόριο, δηλαδή να μπορούμε να παίξουμε τραγούδια και μουσικές που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους ή συνθετών και τραγουδοποιών με ευρεία γκάμα και ύφος”

”Χαίρομαι πολύ που συνεργαζόμαστε με τους ΣυνΩΔΗπόρους που είναι μία θαυμάσια χορωδία που έχει στήσει ο Γιάννης Κανάκης και έχει πολλά κοινά με την ορχήστρα που έχουμε φτιάξει στη Σύρο. Η ορχήστρα αυτή ξεκίνησε πριν 10 χρόνια στη Σύρο και αυτό είναι εντυπωσιακό, καθώς πρόκειται για μία ορχήστρα που δημιουργήθηκε σε ένα νησί που έχει με το ζόρι 15.000 κατοίκους και το γεγονός ότι βρέθηκαν τόσοι μουσικοί, πάνω από 20, οι οποίοι παίζουν και διαφορετικά όργανα μεταξύ τους από κλασικά, βιολί, βιόλα, τσέλο, μπάσο, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, παραδοσιακά, ούτι, λαούτο, σάζι, ακορντεόν και ένα σωρό άλλα, όλη αυτή η ποικιλία μας επιτρέπει να έχουμε ένα πλούσιο ρεπερτόριο, δηλαδή να μπορούμε να παίξουμε τραγούδια και μουσικές που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους ή συνθετών και τραγουδοποιών με ευρεία γκάμα και ύφος σε διαφορετικά τραγούδια όπως είναι ο Σαββόπουλος, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Φαραντούρη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη που μας επέτρεψαν και εμείς να αναδείξουμε τις μουσικές τους, αλλά και και το έργο εκείνων να φωτιστεί μέσα από αυτή την ποικιλία ηχοχρωμάτων”, ανέφερε από τη μεριά του ο κ. Κυπουργός.

”Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να έρχονται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ορχήστρες, αλλά κάθε πόλη πρέπει να έχει την ορχήστρα της και μπορεί να το κάνει. Απόδειξη η Σύρος”

”Αυτή ήταν η δύναμή μας, αυτή η ορχήστρα σε μία μικρή πόλη δείχνει και αποδεικνύει ότι όλες οι πόλεις και άρα και η Καβάλα και η Ξάνθη που έχουν πολύ περισσότερους κατοίκους, κρύβουν μέσα τους ορχήστρες μουσικούς δηλαδή που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι με τις κατάλληλες συνθήκες μπορούν να ενωθούν και να δημιουργήσουν κάθε είδους μουσική και να γεμίσει η χώρα με χορωδίες και ορχήστρες. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να έρχονται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ορχήστρες, αλλά κάθε πόλη πρέπει να έχει την ορχήστρα της και μπορεί να το κάνει. Απόδειξη η Σύρος”, συμπλήρωσε ο Νίκος Κυπουργός.

Από την πλευρά του ο κύριος Κανάκης είπε ότι ανέλαβε τη χορωδία πριν από έξι χρόνια, τονίζοντας ότι αυτό το αποτέλεσμα προέκυψε μέσα από σκληρή δουλειά που κάνουν οι χορωδοί υπό την καθοδήγηση της Μαριάννας Κεσόγλου. ”Οι συνεργασίες οι σημαντικές που είχαμε μέχρι τώρα με διάφορους συνθέτες και καλλιτέχνες, οι οποίοι μας δώσανε μία μεγαλύτερη εμπειρία και νομίζω ότι το αποκορύφωμα της πορείας μας μέχρι σήμερα είναι αυτή η συνεργασία με την ορχήστρα των Κυκλάδων και τον Νίκο Κυπουργό”, σημείωσε σχετικά ο κ. Κανάκης.

Τιμές εισιτηρίων

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος, 5 ευρώ φοιτητικό – ανέργων – ΑΜΕΑ, 8 ευρώ ομαδικά εισιτήρια κάτω των 25 ετών.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...