Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Λαϊκή Ενότητα»: Εναλλακτική πρόταση η επιστροφή στη δραχμή

Ημέρα:

spot_img

«Δυστυχώς μπροστά μας έχουμε μια πορεία, αυτό το σίριαλ των λεγόμενων διαπραγματεύσεων, το οποίο τελικά είναι παραπλανητικό. Θεωρώ ότι οι κυβερνώντες ήδη έχουν συμφωνήσει, προσποιούνται ότι τάχα κάνουν διαπραγματεύσεις και πρέπει να τονίσω ότι αυτό που επιδιώκουν είναι να βρουν την κατάλληλη στιγμή για να ψηφίσουν αυτά τα μέτρα», δήλωσε την Πέμπτη (16/3) από την Καβάλα, ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της «Λαϊκής Ενότητας», Γιάννης Τόλιος.

Η παρουσία του κ. Τόλιου στην Καβάλα, εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης που κάνει η «Λαϊκή Ενότητα» για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, σχετικά με τις προτάσεις της στα κρίσιμα θέματα που αφορούν την οικονομία, αλλά κι αυτά που βιώνει η κοινωνία.

Η αποδέσμευση από την ευρωζώνη και μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, εναλλακτική πρόταση

«Πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση με αιχμή αυτήν την περίοδο το κρίσιμο θέμα της αποδέσμευσης μας από την ευρωζώνη, της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα, το άνοιγμα του δρόμου στην ανόρθωση της οικονομίας, στην μείωση της ανεργίας και την κατάργηση της λιτότητας. Αυτό το μεγάλο και πολύ σοβαρό ζήτημα διαρκώς φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό, διώχνει τη νεολαία στο εξωτερικό, συσσωρεύει φτώχια και μιζέρια. Ωστόσο το να καταργηθεί η λιτότητα έχει άμεση σχέση με αυτό που λέμε το σχέδιο παραγωγικής ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας, γιατί η τόνωση της αγοραστικής δύναμης είναι ένα στοιχεία σημαντικό στο να δώσει μήνυμα στην αγορά, αυτήν στην παραγωγή κι από εκεί στην απασχόληση. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κι αυτή τη διάσταση στο μυαλό μας», επισήμανε σχετικά σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τόλιος, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον πρώην βουλευτή Καβάλας και στέλεχος της ΛΑ.Ε., Ηλία Ιωαννίδη.

Στόχος της ΛΑ.Ε. η δημιουργία ενός μεγάλου κινήματος ανατροπής και συσπείρωσης

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Τόλιος, η «Λαϊκή Ενότητα», εκτός από την προσπάθεια επικοινωνίας με τον ελληνικό λαό, πρωτοστατεί στα κοινωνικά κινήματα, αυτά που σηματοδοτούν το πολύμορφο κίνημα αντίστασης απέναντι στα μνημόνια, όπως το κίνημα των πλειστηριασμών, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, στον τομέα της υγείας, με στόχο τη δημιουργία ενός μεγάλου κινήματος ανατροπής και  συσπείρωσης όλων των ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εφαρμογής σχεδίου προοδευτικής εξόδου από την κρίση.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει αλλάξει όχθη, είναι στο μνημονιακό μπλοκ

«Μη σας κάνει εντύπωση αν θα είναι λίγες μέρες πριν ή μετά το Πάσχα το κλείσιμο της αξιολόγησης. Είναι κι αυτό μέσα στις μεθοδεύσεις μιας κυβέρνησης, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει πλέον αλλάξει όχθη είναι στο μνημονιακό μπλοκ και πάνω απ’ όλα αυτές οι φλυαρίες και οι κοκορομαχίες στη Βουλή από το ετερόκλητο μνημονιακό μπλοκ των κομματικών δυνάμεων δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Απλά μας λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι «βρέχει» χρήματα από την ευρωζώνη και εμείς έχουμε ανοιχτή ομπρέλα. Τόσο υποτιμά την κρίση του ελληνικού λαού. Αυτά τα μνημόνια δεν έχουν καμιά προοπτική. Η μόνη λύση για το χρέος είναι να αμφισβητήσουμε την πληρωμή του και να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του, να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να εφαρμοστεί το θέμα της σεισάχθειας σε λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Υπάρχει εναλλακτική κι είναι υπόθεση του λαού. Εμείς δίνουμε αυτή την ελπίδα και το όραμα κι πιστεύουμε αργά ή γρήγορα θα ανατραπούν αυτές οι πολιτικές», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Τόλιος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...