Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Τουρισμός και ισόρροπη ανάπτυξη η πρόταση των ΑΝΕΛ για την ΠΑΜΘ

Ημέρα:

spot_img

Στον τουρισμό και στην ισόρροπη συμπληρωματική ανάπτυξη, εστιάζει η πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (10/11) από την Καβάλα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Κομοτηνή, ο κ. Σγουρίδης, πλαισιωμένος από τον περιφερειακό συντονιστή των ΑΝ.ΕΛ. στην Α.Μ.Θ., Ανδρέα Καραγιώργη και τον συντονιστή του κόμματος στην Καβάλα, Γιώργο Χαρπαντίδη, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια σε συναντήσεις που είχαμε με φορείς και με την κοινωνία μέσα από διάλογο…»

«Επειδή μετείχαμε στην απόφαση της κυβέρνησης να υπάρξουν σ’ όλη την Ελλάδα 13 περιφερειακά συνέδρια παραγωγικής ανασυγκρότησης, τα οποία θα χτίσουν μέσα από ένα μεγάλο σχέδιο τη χώρα, αποφασίσαμε να κινητοποιήσουμε τις οργανώσεις μας σε όλες τις περιφέρειες και σε κάθε περιφερειακή ενότητα, για να συλλέξουμε τις προτάσεις της κοινωνίας, οι οποίες μαζί με την επεξεργασία που θα γίνει από τους φορείς, θα αποτελέσουν το σώμα του σχεδίου που οι ΑΝ.ΕΛ. προτείνουμε για την ανάπτυξη της Π.Α.Μ.Θ. Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια σε συναντήσεις που είχαμε με φορείς και με την κοινωνία μέσα από διάλογο. Η χώρα χρωστάει. Τα δανεικά δεν ξεπληρώνονται με δανεικά, αλλά μόνο εφόσον αυτή αρχίζει και παράγει», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

«Προσπαθούμε με περιφερειακό πνεύμα να δώσουμε το στίγμα της ανάπτυξης που χρειαζόμαστε όλοι μας»

«Μπορούμε σήμερα με περηφάνια να πούμε το ιδιαίτερο της πρότασής μας, ειδικά για αυτήν την περιφέρεια, είναι ότι δώσαμε μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη του τουρισμού. Πιστεύουμε ότι το μικρό καλοκαίρι που έχει η περιφέρεια αυτή θα πρέπει να αντισταθμιστεί με εναλλακτικό τουρισμό, ο οποίος θα αξιοποιήσει τους ορεινούς όγκους Ροδόπης και Παγγαίου, τα λιμάνια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, τα νησιά, Θάσο και Σαμοθράκη και τα θαύματα της φύσης, όπως το δάσος της Δαδιάς, τα δέλτα Νέστου και Έβρου. Επίσης, εστιάζουμε στον θρησκευτικό τουρισμό, στα extreme sports, αλλά και στον ιαματικό τουρισμό. Η πρότασή μας εστιάζει στον τουρισμό και παράλληλα μιλά για την ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας. Ισόρροπη και συμπληρωτική ανάπτυξη. Προσπαθούμε με περιφερειακό πνεύμα να δώσουμε το στίγμα της ανάπτυξης που χρειαζόμαστε όλοι μας», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

«Υπάρχει ένας πόλεμος απέναντι στους ΑΝ.ΕΛ. που δεν γίνεται σε πολιτική βάση…»

Καταληκτικά, ο κ. Σγουρίδης, αναφέρθηκε και στον πόλεμο, όπως τον χαρακτήρισε, που υφίσταται το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επισημαίνοντας σχετικά: «Υπάρχει ένας πόλεμος απέναντι στους ΑΝ.ΕΛ. που δεν γίνεται σε πολιτική βάση. Δεν γίνεται με πολιτικά επιχειρήματα, αλλά με παραπολιτική. Μας χτυπάνε σε πολλά ζητήματα κι όταν υπάρξει ο αντίλογος, αυτός δεν βγαίνει προς τα έξω. Η διαπλοκή και η διαφθορά, η οποία κάνει και τις δημοσκοπήσεις, ξέρει καλά ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι και πάλι μπροστά. Δεν θέλουν να έχει κυβερνητικό εταίρο, ο οποίος θα είμαστε εμείς, άρα δεν πρέπει να είμαστε μέσα στη Βουλή. Γι’ αυτό το χτύπημα που μας γίνεται είναι χτύπημα παραπολιτικής κι όχι πολιτικής. Όμως όποτε μας έχουν εκτός Βουλής, οι ΑΝ.ΕΛ. είναι μέσα. Είμαστε αυτό που λέει το σύνθημά μας «το αναγκαίο καλό» και θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι, καθώς πολλές από αυτές τις προτάσεις μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...