Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Υποσχέσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή στους συμβασιούχους

Ημέρα:

spot_img

Τα σοβαρά οικονομικά πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί τρεις συνεχόμενους μήνες, έθεσαν το μεσημέρι της Τρίτης (21/3) στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά και στους τοπικούς βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι δεκάδες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου του δήμου Καβάλας.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε κινητοποίηση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Καβάλας, όπου και έθεσαν τα προβλήματα τους, αρχικά, στους βουλευτές, Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου, την ίδια ώρα που η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, είχε συνάντηση στο γραφείο της με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πρόβλημα με κοινωνικές διαστάσεις…

«Πέρασε κι ο τρίτος μήνας, χωρίς να έχουν πληρωθεί οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και σε λίγο θα μπούμε στον τέταρτο μήνα. Οι συνάδελφοι εργάζονται κανονικά, γιατί είναι απαραίτητοι στο δήμο, όμως το άρθρο 25 του νόμου 4456 δεν γίνεται αποδεκτό από ορισμένους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Προχωρήσαμε σε στάση εργασίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί το πρόβλημα των συμβασιούχων έχει πάρει  κοινωνικές διαστάσεις. Δεν είναι εργολάβοι να έχουν κεφάλαια και να περιμένουν πότε θα ολοκληρωθεί το έργο για να πληρωθούν. Έχουν ανάγκες, υπάρχει κοινωνική διάσταση στο πρόβλημα, έχουν παιδιά, υπάρχουν προβλήματα διαβίωσης, δεν έχουν μεγάλους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Άλλος δεν μπορεί να σπουδάσει το παιδί του, άλλους τους κυνηγάνε οι τράπεζες, άλλος δεν μπορεί να πάει στη δουλειά του κι ο δήμος με δικά του μεταφορικά μέσα τους πάει στην εργασία τους», υπογράμμισε με έμφαση σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Καβάλας, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ 2«Οι αντοχές των εργαζομένων άρχισαν να πέφτουν…» – Προαναγγελία για ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις

Παράλληλα, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δει το θέμα με κοινωνική ευαισθησία.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Άφησε να εννοηθεί ο κ. Παπαφιλίππου ότι στα σκαριά είναι μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο και να λυθεί το θέμα. Τους εργαζόμενους όμως δεν τους ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα. Αυτοί δουλεύουν και είναι απλήρωτοι. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι κυβερνούν σ’ αυτόν τον τόπο. Δεν μπορεί να φταίνε όλο οι άλλοι. Οι αντοχές των εργαζομένων άρχισαν να πέφτουν», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου.

Μάλιστα, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Καβάλας, η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. σκοπεύει να προχωρήσει σε ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις που θ’ ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ίσως με τη μορφή καταλήψεων ή και κλεισίματος δρόμων.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει τους εργαζόμενους στην τύχη τους»

Οι συμβασιούχοι του δήμου Καβάλας ανέβηκαν στη συνέχεια στο δημαρχείο αναμένοντας να τους δεχτεί ο κ. Κουρουμπλής. Λίγο πριν τις 12.30’ το μεσημέρι αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό στο γραφείο της δημάρχου.

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εξήντα περίπου συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, τονίζοντας ότι «είναι ένα ζήτημα για το οποίο όταν ήμουν υπουργός Εσωτερικών περάσαμε μια τροπολογία για παράταση των συμβασιούχων, όμως υπάρχει ένα ζήτημα που έχει προκύψει με την άρνηση ορισμένων επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου να νομιμοποιήσουν αυτή τη διαδικασία. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει τους εργαζόμενους στην τύχη τους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...