Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόωρες εκλογές πριν την συμφωνία για έξοδο από τα μνημόνια

Ημέρα:

spot_img

Απολύτως σωστό κρίνει το timing σχετικά με το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, πριν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές για έξοδο από το πρόγραμμα, ο γραμματέας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καβάλας, Ιορδάνης Χοροζίδης.  

Η επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής», με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, εκτός από τις πρόωρες εκλογές, ζητά τη διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα μέτρα της μεταμνημονιακής περιόδου.

«Η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία μας, δεν μπορεί να οδηγούνται στο δύσκολο μέλλον, απροστάτευτες και ανασφαλείς. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση για να αναλάβει τέτοιες σοβαρές δεσμεύσεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η επιστολή της κ. Γεννηματά.

«Πρέπει να υποστηρίξουμε ένα πρόγραμμα που θα μας βγάλει πράγματι στη λεωφόρο της ανάπτυξης για να υπάρχει ελπίδα για τη νέα γενιά, αλλά και για τους υπόλοιπους πολίτες που σήμερα υποφέρουν…»

«Θεωρώ ότι είναι απολύτως σωστό το timing στο οποίο η κ. Γεννηματά ζητά πρόωρες εκλογές, πριν από το κλείσιμο της συμφωνίας για έξοδο από το πρόγραμμα.  Πράγματι προχωρούν οι συζητήσεις, θα κλείσουν οι συμφωνίες, αν τελεσφορήσουν όλα όσα προγραμματίζει η κυβέρνηση και υποβάλει σαν πρόγραμμα στην Κομισιόν, κι επομένως αυτό είναι σε κάθε περίπτωση ένα μη συμφωνημένο πρόγραμμα, ούτε από τα κόμματα, ούτε από τον λαό πολύ περισσότερο. Νομίζω ότι πρέπει να υποστηρίξουμε ένα πρόγραμμα που θα μας βγάλει πράγματι στη λεωφόρο της ανάπτυξης για να υπάρχει ελπίδα για τη νέα γενιά, αλλά και για τους υπόλοιπους πολίτες που σήμερα υποφέρουν. Ζητάμε να υπάρχουν εξηγήσεις για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ώστε να πάμε μπροστά», τόνισε για το θέμα με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Χοροζίδης.

«Τα βήματα για την καθαρή έξοδο, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, ήταν ένα καινούργιο μνημόνιο που θα υπάρχει μετά την καθαρή έξοδο, το οποίο συμφώνησε ερήμην όλων»

«Δεν εμπιστευόμαστε αυτήν την κυβέρνηση. Δεν έχει δώσει δείγματα εμπιστοσύνης όλο αυτό διάστημα σε τίποτα και κυρίως δεν έχει θέληση στο να μπορέσουν να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις για μια ισχυρή διαπραγμάτευση σε όλα τα επίπεδα, είτε σε εθνικά θέματα, είτε σε οικονομικά ζητήματα. Η διαχωριστική γραμμή που μπαίνει χαλάει τη δυνατότητα για να πάμε προς το καλύτερο. Τα βήματα για την καθαρή έξοδο, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, ήταν ένα καινούργιο μνημόνιο που θα υπάρχει μετά την καθαρή έξοδο, το οποίο συμφώνησε ερήμην όλων. Δεν συνεργάζονται και δεν βλέπουν ότι η προοπτική της χώρας είναι μέσα από την ενότητα των Ελλήνων», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Ιορδάνης Χοροζίδης.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...