Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Ψιλά γράμματα» με μεγάλη σημασία

Ημέρα:

spot_img

Για ειδήσεις και γεγονότα μεγάλης σημασίας που περνούν στα «ψιλά», ενώ η επικαιρότητα ασχολείται με άλλα θέματα, κάνει λόγο ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με δηλώσεις του στον «Ενήμερο».

Η παραίτηση του διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α., η κατάρρευση του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», αλλά και η είδηση ότι αξιωματούχοι των υπουργείων ζητούν από τους θεσμούς με επιστολές τους ποια προαπαιτούμενα προτιμούν οι δεύτεροι να μπουν σε προτεραιότητα για να κλείσει η αξιολόγηση, είναι μερικά από τα ζητήματα που σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, η κυβέρνηση βάζει κάτω από το… χαλί.

«Εμείς έχουμε ζητήσει ευθαρσώς να ερευνηθεί η υπόθεση Novartis σε βάθος μαζί και με το νέο υλικό που ήρθε»

Ο τομέαρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε αρχικά στην υπόθεση Novartis, λέγοντας: «Αυτές τις ημέρες τα φιλοκυβερνητικά μέσα θα ασχολούνται με το νέο αποδεικτικό υλικό, σχετικά με την υπόθεση Novartis που εξετάζεται στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Εμείς έχουμε ζητήσει ευθαρσώς να ερευνηθεί αυτή η υπόθεση σε βάθος μαζί και με αυτό το υλικό που ήρθε. Πρόκειται για μια σειρά αρχείων, 160 περίπου, τα οποία είναι έγγραφα της εταιρείας, παρουσίασης της εταιρικής της πολιτικής, αναφορές και μελέτες σχετικά με τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα και στοιχεία για οφειλές δημοσίων νοσοκομείων κλπ. Προς τις εταιρείες αλλά και επιστολές με τις οποίες προσκαλούν τον τότε πρωθυπουργό Α. Σαμαρά είτε στο συνέδριο του Νταβός για τη φαρμακευτική δαπάνη, είτε σε μια άτυπη συνάντηση μεταξύ στελεχών των φαρμακευτικών για να υπάρχει συνεργασία για τη φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα. Αυτά είναι όλα τα «ακράδαντα», αστεία κατ’ εμέ στοιχεία, τα οποία προσκομίστηκαν προχθές».

«Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θέλει να το εξετάσουμε σε βάθος αυτό το υλικό, αλλά θέλει, αφού διαπιστώσουμε την αναρμοδιότητά μας να εξετάσουμε, να στείλουμε τον φάκελο πίσω στη δικαιοσύνη»

«Μ’ όλες αυτές τις μπροσούρες δεν στοιχειοθετείται διάπραξη απιστίας και παθητική δωροδοκία πολιτικών προσώπων. Απαιτούνται πολύ πιο συγκεκριμένα στοιχεία. Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θέλει να το εξετάσουμε σε βάθος αυτό το υλικό, αλλά θέλει, αφού διαπιστώσουμε την αναρμοδιότητά μας να εξετάσουμε, να στείλουμε τον φάκελο πίσω στη δικαιοσύνη. Εμείς διαφωνούμε πολύ μ’ αυτή τη στάση. Ζητάμε να τα δούμε όλα σε βάθος, να εξετάσουμε πρόσωπα, έγγραφα, διαδρομές χρήματος, λογαριασμούς, αν υπάρχουν, γιατί μπορεί να μην υπάρχουν όπως θα προκύψει από την εξέταση και να αποφανθούμε για μια υπόθεση την εξέταση της οποίας μας ανέθεσε η δικαιοσύνη και η Βουλή ότι η προανακριτική είναι αρμόδια για όλα αυτά. Σε διαφορετική περίπτωση θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο αποχώρησης, διότι δεν εννοούμε να είμαστε εκεί προσχηματικά μέχρι να αποφασίσουν ότι είμαστε αναρμόδιοι», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Κακός οιωνός για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων στην πατρίδα μας η παραίτηση του διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. 

«Ενώ η Ελλάδα ασχολείται μ’ αυτά, ενώ η επικαιρότητα αναλίσκεται στις καθημερινές εξελίξεις περί την προανακριτική και τη Novartis, θυμίζω πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, αλλά περνάνε κάτω από τα ραντάρ, αφού δεν αποτελούν τους πρώτους τίτλους στην καθημερινή ενημέρωση των Ελλήνων. Μόλις προχθές παραιτήθηκε ο διοικητής του Ε.Φ.Κ.Α., καθώς και ο διοικητής του επικουρικού ταμείου. Τους ζητήθηκε από την πολιτική ηγεσία να παραιτηθούν, διότι απλά το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα είναι υπό κατάρρευση με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πολύ κακός οιωνός για το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων στην πατρίδα μας, όταν ο νέος φορέας ήδη τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του παρουσιάζει σημεία κατάρρευσης και γι’ αυτό ζητείται η παραίτηση του διοικητή του», σημείωσε αναφορικά με την περίπτωση παραίτησης του διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

Ομολογία αποτυχίας του υπουργείου για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων μηχανικών και δικαιούχων

Σε σχέση με το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Σε άλλη περίπτωση βλέπουμε να καταρρέει το σύστημα για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον II», με ομολογία στην ουσία του υπουργείου που ανέλαβε να στήσει αυτό το σύστημα ότι απέτυχε, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων μηχανικών και δικαιούχων που προσπαθούν να κάνουν αίτηση για να ενταχθούν στις πρόνοιες αυτού του προγράμματος. Ανίκανοι δηλαδή να οργανώσουν και την πιο απλή διαδικασία συνέργειας με τις κρατικές δομές, προκειμένου ο πολίτης να επωφεληθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια για να κάνει καλύτερη τη ζωή του».

«Η ζημιά γίνεται σε πολλά επίπεδα με υπαιτιότητα πλήρη και αποκλειστική μιας κυβέρνησης ανίκανης να διαχειριστεί ακόμη και τα πιο απλά…»

«Το τρίτο και καλύτερο που συμβαίνει αλλά δεν θα αποτελέσει τίτλο καμιάς είδησης, είναι το ότι ακούω πως Έλληνες αξιωματούχοι σε διάφορα υπουργεία, που χειρίζονται προαπαιτούμενα και συμφωνημένες απαιτήσεις του μνημονίου Τσίπρα, στέλνουν επιστολές και παρακαλάνε τους θεσμούς να τους πουν τι ακριβώς προτιμάνε να κάνουν πρώτα και ποιες είναι οι προτεραιότητες και οι απαιτήσεις των θεσμών ενόψει της τελευταίας αξιολόγησης που θα σημάνει και τη λήξη του μνημονίου το καλοκαίρι του 2018. Αυτή η σπουδή κυβερνητικών αξιωματούχων, ενώ υποτίθεται είναι σε ισχύ η σκληρή και περήφανη διαπραγμάτευση, δείχνει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης που θέλει άρον – άρον, με οποιαδήποτε υποχώρηση και κόστος, να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, ώστε να παρουσιάσει στον λαό το καλοκαίρι το αφήγημα της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια. Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν θα δουν το φως της δημοσιότητας, διότι η επιλογή είναι να ασχολούμαστε με άλλα. Με ζητήματα που είναι πιο…πιασάρικα αυτές τις ημέρες κι όλοι ξέρουμε ποια είναι αυτά. Η ζημιά όμως γίνεται σε πολλά επίπεδα με υπαιτιότητα πλήρη και αποκλειστική μιας κυβέρνησης ανίκανης να διαχειριστεί ακόμη και τα πιο απλά», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...