Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μακάριος Λαζαρίδης: Νυν υπέρ πάντων η καρέκλα για Τσίπρα και Καμμένο

Ημέρα:

spot_img

Την πεποίθησή του ότι πάνω από τα εθνικά ζητήματα της πατρίδας μας και τα προβλήματα των πολιτών για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο υπάρχει μόνο η καρέκλα, εξέφρασε ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας, την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989» και στη δημοσιογράφο κυρία Γιάννα Παπαδάκου. 

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Καμμένου ότι θα εμποδίσει με κάθε τρόπο τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Πρόκειται για την επιτομή του πολιτικού παραλογισμού. Πως γίνεται, άλλωστε, από τη μια να στηρίζει τον κ. Τσίπρα που μόλις προχθές, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., ευχόταν να ονομαστούν τα Σκόπια “Γκόρνα Μακεδονία” και από την άλλη να ισχυρίζεται ότι θα εμποδίσει τη χρήση του όρου “Μακεδονία”;»

«Ήδη», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης, «ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τον όρο “Μακεδονία” και ο κ. Καμμένος όχι μόνον δεν τον αποδοκιμάζει, αλλά τον στηρίζει. Ο κ. Τσίπρας διακηρύσσει ότι εργάζεται με στόχο να ονομαστούν τα Σκόπια “Γκόρνα Μακεδονία” και ο κ. Καμμένος τον αποδοκιμάζει στηρίζοντάς τον. Στηρίζει μια Κυβέρνηση που έβαλε σκοπό της να κάνει αυτό που ο ίδιος λέει ότι θα εμποδίσει!»

«Είναι», είπε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, «ο απόλυτος παραλογισμός. Προφανώς, διότι πάνω από όλα για τον κ. Καμμένο και τον κ. Τσίπρα, υπάρχει μόνον η καρέκλα. Ισχύει μόνον το “νυν υπέρ πάντων η καρέκλα”».

Αναφορικά με τη συνάντηση της Βάρνας, ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε ότι επιβεβαίωσε ότι «η συμμετοχή στην Ε.Ε. είναι και πολύτιμο διπλωματικό εφόδιο και για την Ελλάδα και για την Κύπρο. Δυστυχώς, ωστόσο, η Κυβέρνηση δεν το αξιοποίησε όσο θα μπορούσε. Επαναπαύτηκε στην φραστική αποδοκιμασία της Τουρκίας και δεν επιδίωξε απτά αποτελέσματα».

«Επιβεβαιώθηκε, ταυτόχρονα», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης «πόσο ορθή ήταν η θέση της Νέας Δημοκρατίας να διεθνοποιήσει εξ’ αρχής το ζήτημα των δύο στρατιωτικών μας. Δυστυχώς, με την αμηχανία της Κυβέρνησης, με τις αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του, αλλά και με την αρχική απροθυμία τους στην πρόταση διεθνοποίησης του ζητήματος,  χάθηκε πολύτιμος χρόνος».

«Η Τουρκία», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «οφείλει τώρα να ακούσει το μήνυμα των εταίρων μας και να πράξει ανάλογα. Κάθε άρνησή της, την βάζει στο περιθώριο της Ευρώπης. Επομένως αποκτούν μείζονα σημασία τα βήματα που έπονται».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...