Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κώστας Μορφίδης για Novartis: «Ελπίζουμε η διερεύνηση να είναι σύντομη και να αποδώσει τις πραγματικές ευθύνες»

Ημέρα:

spot_img

«Ελπίζουμε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης Novartis θα είναι πρώτα απ’ όλα σύντομη και δεύτερον ότι θα αποδώσει τις πραγματικές ευθύνες σ’ αυτούς που τις έχουν», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Μορφίδης, στον απόηχο της απόφασης για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη (22/2). 

«Το θέμα είναι όταν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη η υπόθεση να υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα, που όχι απλά θα τη «δένουν», αλλά θα δείχνουν και τις ευθύνες για το ατέλειωτο αυτό πάρτι που έγινε στον χώρο του φαρμάκου από τη Novartis», επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

«Ο λαός να μάθει ποιοι ήταν αυτοί που βοήθησαν στο να διογκωθεί η φαρμακευτική δαπάνη, ποιοι ήταν αυτοί που διευκόλυναν συγκεκριμένες εταιρείες, ώστε το ελληνικό δημόσιο να χάσει μεγάλα ποσά»

«Ελπίζουμε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης θα είναι πρώτα απ’ όλα σύντομη και δεύτερον ότι θα αποδώσει τις πραγματικές ευθύνες σ’ αυτούς που τις έχουν και θα μπορέσει ο λαός να μάθει ποιοι ήταν αυτοί που βοήθησαν στο να διογκωθεί η φαρμακευτική δαπάνη, ποιοι ήταν αυτοί που διευκόλυναν συγκεκριμένες εταιρείες, ώστε το ελληνικό δημόσιο να χάσει μεγάλα ποσά, δισεκατομμύρια, τα οποία στην ουσία μας έφεραν και στη χρεοκοπία», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Κώστας Μορφίδης.

«Η εντολή που έχουμε πάρει από τον ελληνικό λαό, ήταν να διερευνήσουμε όλα αυτά τα σκάνδαλα που μας οδήγησαν εδώ, να αποδώσουμε τις ευθύνες, κυρίως όμως να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε τα χρήματα που έλειψαν από τη χώρα να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν»

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς είδε ο ίδιος τη διαδικασία των 21 ωρών στο κοινοβούλιο, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απάντησε: «Αυτές οι διαδικασίες είναι δύσκολες και ψυχοφθόρες και δε νομίζω ότι κανείς θέλει να είναι στη δυσάρεστη θέση να κατηγορεί κάποιους ανθρώπους που έχουν παίξει ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας. Από εκεί και πέρα η δική μας θέση και άποψη, αλλά και η εντολή που έχουμε πάρει από τον ελληνικό λαό στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, ήταν να διερευνήσουμε όλα αυτά τα σκάνδαλα που μας οδήγησαν εδώ, να αποδώσουμε τις ευθύνες, κυρίως όμως να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε τα χρήματα που έλειψαν από τη χώρα να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, δηλαδή στο ελληνικό δημόσιο. Η διαδικασία είχε σκαμπανεβάσματα και δεν ήταν από τις καλύτερες που έχουν γίνει στο κοινοβούλιο. Υπήρξαν εντάσεις και παρεκτροπές από τη συνήθη διαδικασία».

«Αυτό που έλειψε από τη διαδικασία ήταν η ανάληψη της όποιας ευθύνης για το πάρτι που έγινε στον χώρο της υγείας και ειδικότερα στον χώρο του φαρμάκου από τα κόμματα που κυβέρνησαν την περίοδο…»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι θα πέσει φως στη συγκεκριμένη υπόθεση, ο Κώστας Μορφίδης απάντησε: «Αυτό που έλειψε από τη διαδικασία ήταν η ανάληψη της όποιας ευθύνης για το πάρτι που έγινε στον χώρο της υγείας και ειδικότερα στον χώρο του φαρμάκου από τα κόμματα που κυβέρνησαν την περίοδο που αυξήθηκε υπέρμετρα η φαρμακευτική δαπάνη. Δεν είχε κάποιος την παρρησία ή το σθένος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το τι έγινε. Πιστεύω πάντως πως θα πέσει φως στην υπόθεση. Υπάρχουν τα δεδομένα, υπάρχει η έρευνα της εισαγγελίας, αλλά και η έρευνα που γίνεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ελπίζουμε ο συνδυασμός αυτών των δυο ερευνών πραγματικά να ρίξει φως σε ένα σκάνδαλο, που δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά διεθνές. Αυτό δίνει και κάποια εχέγγυα ότι θα προχωρήσει η διαδικασία και θα βρεθούν οι ένοχοι».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...