Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Κάθοδος» του ΠΑΜΕ Καβάλας στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης

Ημέρα:

spot_img

Για μια ακόμη χρονιά θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Καβάλας.

Όπως έγινε γνωστό από το μέλος της γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Καβάλας, Φάνη Παπανικολάου, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη (7/9), η αναχώρηση των λεωφορείων για την συμπρωτεύουσα θα γίνει στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου (9/9) από τον δημοτικό κήπο της Καβάλας.

Η κυβέρνηση κρύβει το «έγκλημα» που κάνει σε όλα τα λαϊκά στρώματα, το οποίο είναι αποτέλεσμα της… δίκαιης ανάπτυξης

Από την μεριά του ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας και μέλος του τοπικού Π.Α.ΜΕ., Αναγνώστης Καραμπατζάκης, αναφέρθηκε στην παρουσία του πρωθυπουργού στην Καβάλα, αναφέροντας σχετικά: «Είδαμε ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε για δίκαιη ανάπτυξη, υγιή επιχειρηματικότητα και μεγάλα έργα. Το ζήτημα είναι ότι προσπαθώντας να δείξει κι αυτή η κυβέρνηση ότι κάνει κάποιο έργο κρύβει το μεγάλο «έγκλημα» που γίνεται σε όλα τα λαϊκά στρώματα, ειδικά στην εργατική τάξη, που είναι τα αποτελέσματα της …δίκαιης ανάπτυξης και οι επιπτώσεις της στην καθημερινότητα».

Δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια, αλλά συνεχίσαμε τον αγώνα μας

«Να θυμίσουμε ότι «δίκαιη ανάπτυξη» και «υγιής επιχειρηματικότητα» είναι οι συνάδελφοι στη Β.Φ.Λ. που συνεχίζουν τον αγώνα τους, είναι το έργο του Τ.Α.Ρ., όπου εργάζονται έξι μέρες την εβδομάδα με 10ωρα και 12ωρα κι άλλα πολλά παραδείγματα. Είναι τα πάνω από 6.500 εργατικά ατυχήματα το 2016, τα 73 εξ αυτών θανατηφόρα, είναι τα 18 θανατηφόρα που είχαμε μόνο το τελευταίο δίμηνο από τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Αυτοί που ευαγγελίζονται ότι θα έρθει η ανάπτυξη, αυτό θα γίνει μέσα από την ευέλικτη εργασία. Εμείς όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε κινητοποιήσεις και δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια, αλλά συνεχίσαμε τον αγώνα μας», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Καραμπατζάκης.

Αιχμές και πάλι κατά της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας

Το στέλεχος του τοπικού Π.Α.ΜΕ. τέλος, έκανε λόγο για εμπόδια που έβαλε το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, στο αίτημα των σωματείων εμποροϋπαλλήλων και οικοδόμων, για να τους παραχωρηθεί λεωφορείο για τη Δ.Ε.Θ.

«Για ακόμη μια φορά είχαμε εμπόδια από τη διοίκηση του Ε.Υ.Κ. που στο αίτημα των δυο σωματείων για ένα λεωφορείο, όπως δόθηκαν σε άλλα σωματεία, η απάντηση δια στόματος του προέδρου ήταν «να πάτε να τα βρείτε με τη Γ.Σ..Ε.Ε.». Όμως απέδωσαν οι προσπάθειες μας και οι πιέσεις μας στη Γ.Σ.Ε.Ε. και θα δοθεί λεωφορείο με τη μετακίνηση να είναι δωρεάν. Πρέπει να αποδείξει το κίνημα ότι δεν αντέχει αυτήν την κατάσταση ότι οργανώνει την πάλη του για να βάλει φρένο και να περάσει στην αντεπίθεση», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Καραμπατζάκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...