Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιορδάνης Χοροζίδης, «Όσοι περισσότεροι υποψήφιοι, τόσο το καλύτερο…»

Ημέρα:

spot_img

Γνωστοποιήθηκαν την Παρασκευή (1/9) οι αποφάσεις της Ανεξάρτητης Επιτροπής υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, για τη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας στον υπό σύσταση νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς.

Οι αποφάσεις αφορούν τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικαστικές λεπτομέρειες υποβολής των υποψηφιοτήτων, τη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά και της ψηφοφορίας.

«Όσοι περισσότεροι είναι οι υποψήφιοι, τόσο το καλύτερο…»

Μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο γραμματέας της επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καβάλας, Ιορδάνης Χοροζίδης, εμφανίστηκε βέβαιος, ότι από τις διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν, όπως όλα δείχνουν στις αρχές Δεκεμβρίου, ο χώρος της Κεντροαριστεράς θα βγει πιο δυνατός, με στόχο να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα δώσει προοπτική στη χώρα. «Όσοι περισσότεροι είναι οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, τόσο το καλύτερο, διότι έτσι θα είναι μεγαλύτερο το ενδιαφέρον από τον λαό για να μπορέσει να προκύψει ένας ηγέτης της παράταξης που θα βγει από το λαό και θα έχει τη δυνατότητα να μπει μπροστά για το επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο, από ένα οργανωτικό συνέδριο. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα, αυτό προκύπτει από τις μέχρι τώρα υποψηφιότητες και η ελπίδα μας είναι ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο Ιορδάνης Χοροζίδης.

Ο νέος πολιτικός φορέας της Κεντροαριστεράς θα πάει πολύ ψηλότερα, εκτιμά ο Ι. Χοροζίδης

«Είμαι βέβαιος ότι θα βγούμε πιο δυνατοί μέσα από αυτήν την διαδικασία. Επιδιώκουμε, στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής, να μπορέσουμε να παίξουμε σημαντικό ρόλο για ένα κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα δώσει προοπτικές στην πατρίδα μέσα από τα «θέλω» του λαού, που θα εκφραστούν μέσα από έναν οργανωμένο χώρο. Στόχος μας είναι να μπούμε σε έναν δρόμο ανάπτυξης και ανάκαμψης, μέσα από την αισιοδοξία που θα δημιουργηθεί από μια προοπτική καλή, μια νέα περίοδος που θα δώσει ελπίδα και όνειρα. Νομίζω ότι θα πάμε πολύ ψηλότερα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χοροζίδης, επισημαίνοντας ότι αμέσως μετά τη Δ.Ε.Θ. θα υπάρξει και στην Π.Ε. Καβάλας, προεκλογική κινητικότητα, καθώς θα βρεθούν στην περιοχή μας αρκετοί εκ των υποψηφίων ηγετών της Κεντροαριστεράς.

Ποιοι μπορεί να είναι υποψήφιοι

Υποψηφιότητα μπορεί να υποβάλει κάθε Έλληνας ή Ελληνίδα, εγγεγραμμένος / η στους εκλογικούς καταλόγους, το αργότερο ως το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου. Ο υποψήφιος θα πρέπει να συμπληρώσει σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, να έχει καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 2.000 ευρώ και να υποβάλει το αργότερο ως το μεσημέρι της Παρασκευής, 22 Σεπτεμβρίου, κατάλογο με τουλάχιστον 1.000 υπογραφές μοναδικής υποστήριξης. Οι υπογραφές θα πρέπει να προέρχονται από πολίτες εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, που να κατοικούν σε τουλάχιστον 7 από τις 13 αυτοδιοικητικές περιφέρειες, με ελάχιστο αριθμό 50 υπογραφών ανά περιφέρεια. Η Επιτροπή επιφυλάσσεται να επικυρώσει τις υποψηφιότητες το αργότερο ως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Πως θα διεξάγεται η ψηφοφορία

Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Οι ψηφοφόροι θα εκδηλώνουν την προτίμησή τους σημειώνοντας το πολύ έναν σταυρό προτίμησης. Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία οι πολίτες θα καταβάλλουν εισφορά 4 ευρώ. Η Επιτροπή ενθαρρύνει και αν της ζητηθεί θα συνδράμει τη διεξαγωγή δημόσιων συζητήσεων (debates) μεταξύ των υποψηφίων στις πρωτεύουσες των αυτοδιοικητικών περιφερειών. Θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη διεξαγωγή τουλάχιστον μιας τηλεοπτικής συζήτησης με όλους τους υποψηφίους πριν από τον πρώτο γύρο. Επίσης, μιας ακόμη ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους υποψηφίους, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου.

Όσον αφορά την ηλεκτρονική ψηφοφορία, η Επιτροπή δηλώνει ότι έχει αποφασίσει να εξαντλήσει όλες τις τεχνικές δυνατότητες. Εκτός από τη δια ζώσης ψηφοφορία, θα διεξαχθεί και ψηφοφορία εξ αποστάσεως. Επιφυλάσσεται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις της με βάση τις προτάσεις των ειδικών. Απαράβατος όρος όμως, ότι θα διασφαλισθεί σε κάθε περίπτωση η μυστικότητα και το αδιάβλητο της ψηφοφορίας, σε συνδυασμό με την ακεραιότητα του δικτύου. Επίσης, η Επιτροπή συγκροτεί σε πρώτη φάση υποεπιτροπές για την καλύτερη λειτουργία της και επιτροπές ανά περιφέρεια. Τέλος, αποφάσισε τη δημιουργία ιστοσελίδας με αποκλειστικά πληροφοριακό περιεχόμενο, όπου μπορούν να υποβάλλονται παράπονα και ενστάσεις των πολιτών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...