Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Καλαντζής για Novartis: Η κατηγορία έγινε πολιτικές ευθύνες!!!

Ημέρα:

spot_img

Ως αρχηγό της λασπολογίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής, μετά τη μαραθώνια διαδικασία στη Βουλή, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης (22/2)  για τη σύσταση προκαταρτικής επιτροπής, προκειμένου να ελεγχθούν οι πιθανές ποινικές ευθύνες για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην δικογραφία της Novartis.

«Παρακολούθησα τη διαδικασία στο κοινοβούλιο, όπου ήμουν παρών κι έφυγα αμέσως μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα. Ένιωσα ντροπή για ένα πολύ σημαντικό θέμα.  Ο πρωθυπουργός άλλαξε το κατηγορητήριο στην ομιλία του. Έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες», τόνισε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα στον «Ενήμερο» ο πρώην υπουργός.

«Επειδή ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να σταθεί μια τέτοια κατηγορία και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν στοιχεία, άλλαξε την κατηγορία από απιστία ή δωροδοκία σε πολιτικές ευθύνες»

«Σαφώς και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Αυτό είναι όμως διαφορετικό από αυτό που έγινε. Δέκα πολιτικοί, μέσα στους οποίους και ο κ. Πικραμμένος, κατηγορούνται και διαχέεται στον ανεμιστήρα της λάσπης η υποψία ότι κάτι έκαναν ή πιθανόν να δωροδοκήθηκαν. Επειδή ξέρει λοιπόν ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να σταθεί μια τέτοια κατηγορία και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν στοιχεία, άλλαξε την κατηγορία από απιστία ή δωροδοκία κλπ. σε πολιτικές ευθύνες. Πόση ντροπή πρέπει να νιώθει; Ας μη κρυβόμαστε, δεν υπάρχει σκάνδαλο μόνο στη Novartis, υπάρχει σκάνδαλο στην υγεία και το βεβαιώνω ως φαρμακοποιός. Άλλο όμως αυτό κι άλλο να κατηγορείς πολιτικούς ότι τα πήραν, με πρώτο αρχηγό αυτής της λασπολογίας τον κ. Τσίπρα. Ντροπή του», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Γ. Καλαντζής.

Θέλουν να σέρνεται η υπόθεση και να μείνει η λάσπη…

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε καταληκτικά: «Η υπόθεση σωστά πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος για να βρεθεί αν φταίει ο ένας ή ο άλλος. Αλλά αυτοί (συμπολίτευση) θέλουν να το ξεπετάξουν σ’ ένα μήνα, να πουν ότι δεν έχουν στοιχεία κι άρα πρέπει να γυρίσει στη Δικαιοσύνη και να σέρνεται η υπόθεση και να μείνει η λάσπη. Ο πρωθυπουργός άλλαξε το κατηγορητήριο κι αυτό τα λέει όλα».

21 ώρες διήρκεσε η διαδικασία…

Συνολικά 21 ώρες κράτησε η όλη διαδικασία στη Βουλή, καθώς η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9:20 της Τετάρτης (21/2) και ολοκληρώθηκε ξημέρωμα Πέμπτης (22/2) για να μετρηθούν οι ψήφοι και από τις 10 κάλπες.

Η πρόταση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ΑΝ.ΕΛ. για τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία αναφέρονταν στην πρόταση συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν εκείνος που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους παραπομπής. Αντίθετα, ο Μάριος Σαλμάς έλαβε τις λιγότερες. Οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψήφιζαν «ναι» σε όλα τα πρόσωπα, ενώ οι ΑΝ.ΕΛ. ψήφισαν υπέρ για όλους με τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο όμως να δηλώνει νωρίτερα πως ο ίδιος δεν θα ψηφίσει για παραπομπή τον Μάριο Σαλμά κι ότι οι βουλευτές του είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Ποια ήταν η στάση των κομμάτων

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απείχαν από την προσέλευση στις κάλπες και απλά από το έδρανό τους δήλωναν πολιτικά «ναι στην προκαταρτική», στάση που μετρήθηκε ως αποχή.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού προσέρχονταν στην ψηφοφορία, αλλά έριχναν δικό τους ψηφοδέλτιο που έγραφε «Ναι στη σύσταση για προκαταρκτική εξέταση (με πλήρης αρμοδιότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής)», κάτι που καταμετρήθηκε όμως ως άκυρο. Το Κ.Κ.Ε. είχε δηλώσει πως θα ψήφιζαν οι βουλευτές του «ναι» σε όλους, όπως και η Χρυσή Αυγή, ενώ η Ένωση Κεντρώων είχε αναφέρει ότι θα τάσσονταν με το «παρών» για όλους.

Οι απόντες – Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της προκαταρκτικής επιτροπής

Από την ψηφοφορία, εκτός από τους 75 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που λογίστηκαν ως απόντες, απουσίασαν από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Αριστείδης Μπαλτάς που έκανε όμως γνωστό ότι εάν ήταν παρών θα ψήφιζε όπως και το κόμμα του, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Στάθης Παναγούλης, Χάρης Θεοχάρης, Κατερίνα Μάρκου, από τους ΑΝ.ΕΛ. η υφυπουργός Μακεδονίας Μαρία Τσαρουχά και από το Κ.Κ.Ε. ο Αθανάσιος Βαρδαλής. Η προκαταρτική επιτροπή έλαβε ως πρώτη προθεσμία για να ολοκληρώσει τις εργασίες της ένα μήνα. Θα έχει 21 μέλη εκ των οποίων 10 από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 5 βουλευτές από τη Ν.Δ. και ένας από τα άλλα έξι κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Συνολικά η ψηφοφορία

Δημήτρης Αβραμόπουλος
Ψήφισαν 218
Έγκυρα 192
Άκυρα 26
Υπέρ 188
Παρών 4

Ευάγγελος Βενιζέλος
Ψήφισαν 217
Έγκυρα 191
Άκυρα 26
Υπέρ 185
Παρών 6

Άδωνις Γεωργιάδης
Ψήφισαν 218
Έγκυρα 192
Άκυρα 26
Υπέρ 186
Παρών 6

Γιώργος Κουτρουμάνης
Ψήφισαν 217
Έγκυρα 192
Άκυρα 25
Υπέρ 180
Κατά 1
Παρών 11

Ανδρέας Λοβέρδος
Ψήφισαν 217
Έγκυρα 190
Άκυρα 27
Υπέρ 186
Παρών 4

Ανδρέας Λυκουρέντζος
Ψήφισαν 218
Έγκυρα 190
Άκυρα 28
Υπέρ 180
Κατά 2
Παρών 8

Παναγιώτης Πικραμμένος
Ψήφισαν 218
Έγκυρα 180
Άκυρα 28
Υπέρ 170
Κατά 8
Παρών 12

Μάριος Σαλμάς
Ψήφισαν 218
Έγκυρα 192
Άκυρα 26
Υπέρ 159
Κατά 17
Παρών 16

Αντώνης Σαμαράς
Ψήφισαν 218
Έγκυρα 191
Άκυρα 27
Υπέρ 182
Κατά 3
Παρών 6

Γιάννης Στουρνάρας
Ψήφισαν 218
Έγκυρα 190
Άκυρα 28
Υπέρ 182
Κατά 2
Παρών 6

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...