Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρήκε ευκαιρία ο κ. Σπίρτζης…

Ημέρα:

spot_img

Ο κ. Σπίρτζης, αντί να απολογείται για τα «πανωπροίκια» 500 εκ. ευρώ, που χάρισε στους εργολάβους, παριστάνει τον κατήγορο και ισχυρίζεται ότι η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ε.Ε. για τα δημόσια έργα δικαιώνει όσα έλεγε για τις συμβάσεις της Ν.Δ.. Του θυμίζουμε, λοιπόν, ότι:

1. Η Νέα Δημοκρατία, στις περιόδους 2000 – 2004 και 2009-2011, ήταν στην Αντιπολίτευση και ασκούσε σκληρή κριτική  σε σχέση με την πολιτική στα  δημόσια έργα. Ο κ. Σπίρτζης καθ’ όλη τη διάρκεια της  περιόδου 2000 – 2014 ήταν προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

2. Το 2007, υπογράφηκαν από την Κυβέρνηση Καραμανλή με αρμόδιο Υπουργό τον κ. Σουφλιά οι συμβάσεις παραχώρησης των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, οι οποίες ψηφίστηκαν από τη Βουλή με ευρύτατη πλειοψηφία. Είναι έργα πνοής, ορισμένα μάλιστα εκ των οποίων εγκαινιάστηκαν διθυραμβικά από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα -παρόλο που τότε το κόμμα του είχε καταψηφίσει τις συγκεκριμένες συμβάσεις παραχώρησης.

3. Την περίοδο 2012 – 2013, η Κυβέρνηση Σαμαρά κατόρθωσε, σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να πετύχει την επανεκκίνηση των έργων αυτών, που – λόγω της μεγάλης κρίσης – είχαν ουσιαστικά σταματήσει. Εάν η επανεκκίνηση δεν επιτυγχανόταν, τα έργα δεν θα είχαν ολοκληρωθεί και θα είχαν καταβληθεί  ποινικές ρήτρες αρκετών δις.

4. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ευθύνεται -λόγω της περιβόητης διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη,  του σκουπίσματος των  ταμειακών διαθεσίμων του Δημοσίου και των capital controls- για τη διακοπή  των εργασιών στους αυτοκινητόδρομους το 2015. Μετά τη διακοπή αυτή, ο κ. Σπίρτζης έδωσε «πανωπροίκι» 500 εκ. ευρώ στους εργολάβους για να επανεκκινήσουν. Κρείττον το σιγάν, λοιπόν.

Οι περικοπές των συντάξεων αποτελούν συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης

Στο μέτωπο των συντάξεων δε, έχουμε το εξής φαινόμενο. Εδώ και 21 μήνες -με πρόσχημα το άρθρο 96 του Ν.4387/2016- γίνονται παράνομες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που υπερβαίνουν αθροιστικά τα 1.300 ευρώ.
Την παρανομία αυτή ομολόγησε εμμέσως ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλος, δηλώνοντας στον ΑΝΤ1 ότι θα υπάρξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιστροφή -ύστερα από αίτηση- των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών.
Σε πλήρη αντίθεση, η αρμόδια Υπουργός κυρία Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη της στο ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα προαπαιτεί συμφωνία με τους θεσμούς και, ως εκ τούτου, απαιτείται η συναίνεσή τους. Αποδεικνύεται έτσι πως δεν υπάρχει ούτε η τυπική συνεννόηση μεταξύ Υπουργού και Υφυπουργών για τα θέματα αρμοδιότητάς τους. Προφανώς έχουν κάθε δικαίωμα να αυτοεξευτελίζονται δημοσίως με εντελώς αντικρουόμενες δηλώσεις. Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως με την ασυνεννοησία και την ανικανότητά τους τελικά  εμπαίζουν τους εργαζόμενους και τους
συνταξιούχους.

Η θέση της Νέας Δημοκραατίας είναι ξεκάθαρη: Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αφορά τους θεσμούς. Αποτελεί συνειδητή επιλογή του Υπουργείου Εργασίας να περικόψει περαιτέρω τις συντάξεις. Η Κυβέρνηση υποχρεούται να σταματήσει αμέσως τις παράνομες περικοπές. Υποχρεούται να επιστρέψει στους δικαιούχους το σύνολο των συντάξεών τους που έχει παρανόμως παρακρατηθεί. Και υποχρεούται να το κάνει χωρίς καν να επιβάλουν αιτήσεις οι συνταξιούχοι διότι είναι απαράδεκτο να καλούνται εκείνοι να ταλαιπωρηθούν επειδή είναι ανίκανη η Κυβέρνηση.

Πλειστηριασμών και κατασχέσεων συνέχεια…

Όσον αφορά στα νέα στοιχεία για το ιδιωτικό χρέος, δυστυχώς, αυτά επιβεβαιώνουν, για ακόμα μια φορά, την αδιέξοδη πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης. Τα χρέη των πολιτών, μόνο προς την εφορία, ξεπέρασαν τα 102 δις ευρώ. Ένας στους δύο Έλληνες φορολογούμενους αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους  στην εφορία. Και πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες έχουν ήδη υποστεί κατασχέσεις. Γίνονται πλέον σχεδόν 1.000 κατασχέσεις την ημέρα. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί για χρέη προς τις τράπεζες, ενώ από το Μάιο -με απόφαση της Κυβέρνησης- θα αρχίσουν
οι πλειστηριασμοί και για χρέη προς το Δημόσιο. Κατά τα άλλα, η ανερμάτιστη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για μια δήθεν καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια. Είναι άλλη μια βρώμικη απάτη. Γι’ αυτό ακριβώς η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή. Και αυτό το γνωρίζουν πλέον καλά οι Έλληνες πολίτες.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...