Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έντονη ανησυχία για τα εθνικά θέματα

Ημέρα:

spot_img

Την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, εξέφρασαν στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Παναγιωτόπουλο, πολίτες της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, στη διάρκεια των επαφών που είχε μαζί τους τις ημέρες του Πάσχα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο», εκείνο που του έκανε εντύπωση είναι η στροφή των πολιτών από τα θέματα της οικονομίας στα εθνικά θέματα, αλλά και το συχνό, όπως σημείωσε, ερώτημά τους, για το «τι θα γίνει μ’ αυτούς που κυβερνούν;».

«Οι πολίτες πραγματικά ανησυχούν πάρα πολύ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και για την πορεία που έχουν προσλάβει αυτά τους τελευταίους μήνες»

«Δυο εβδομάδες είχα την ευκαιρία να κινηθώ σε όλα τα μήκη και πλάτη της εκλογικής περιφέρειας Καβάλας. Ήρθα σε επαφή με αρκετό κόσμο, κάτι πολύ σημαντικό για κάποιον που είναι στα κοινά, ιδίως στην κεντρική πολιτική σκηνή, να βρίσκει δηλαδή χρόνο για να ακούει τα προβλήματα που του θέτουν υπόψη οι πολίτες. Έχω όμως να παρατηρήσω κάτι καινούργιο. Ενώ μέχρι πρότινος τα οικονομικά ζητήματα, όπως η φορολογία και τα αδιέξοδα του ασφαλιστικού ήταν σε πρώτη μοίρα, τώρα πλέον τα εθνικά θέματα είναι το πιο σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν πολύ, ιδίως όσον αφορά την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την ακραία τώρα τελευταία τουρκική προκλητικότητα. Μια προκλητικότητα που αργά αλλά σταθερά κλιμακώνεται μέχρι και το πρόσφατο επεισόδιο στη Ρω, αλλά και το συνεχιζόμενο δράμα των δυο στρατιωτικών μας που κρατούνται σε τουρκική φυλακή, χωρίς να υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για την αποκλιμάκωση αυτής της κατάστασης. Οι πολίτες πραγματικά ανησυχούν πάρα πολύ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και για την πορεία που έχουν προσλάβει αυτά τους τελευταίους μήνες», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δυστυχώς, μέσα σε τρία χρόνια ζούμε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, την πιθανότητα στρατιωτικού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σε μια περίοδο που υποτίθεται αυτά τα ζητήματα έχουν ξεπεραστεί…»

«Δεν μπορώ παρά να θυμηθώ τον Ιανουάριο του 2015, όταν στις τελευταίες προεκλογικές μου ομιλίες, σε μια περίοδο που λίγοι δυστυχώς άκουγαν, δεν έθιξα μόνο τα οικονομικά αδιέξοδα από την πρόταση που κατέβαζε τότε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κι όλα όσα υποσχόταν ο Τσίπρας, αλλά έβαζα στο τραπέζι και εμπλοκές στα εθνικά μας θέματα, εάν προέκυπτε κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυστυχώς, μέσα σε τρία χρόνια ζούμε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, την πιθανότητα στρατιωτικού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σε μια περίοδο που υποτίθεται αυτά τα ζητήματα έχουν ξεπεραστεί πλην όμως δεν είναι έτσι. Γι’ αυτό και υπάρχει ανησυχία του κόσμου, γι’ αυτό και υπάρχει δυσπιστία ως προς την ικανότητα και την επάρκεια της κυβέρνησης να χειριστεί αυτά τα ζητήματα. Όχι μόνο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και τα άλλα θέματα, όπως το όνομα των Σκοπίων, το μεταναστευτικό με τα προβλήματά του που δημιουργεί εσωτερικές εστίες έντασης σε νησιά της χώρας, που σε συνδυασμό με την τουρκική προκλητικότητα δημιουργούν ένα περίεργο και εκρηκτικό κοκτέιλ στη θαλάσσια μεθόριο της Ελλάδας και προβληματίζει ακόμη περισσότερο τον κόσμο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Όπως λένε και στο εμπόριο, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!»

«Οι πολίτες βάζουν όμως πολύ επιτακτικά πλέον το ερώτημα …τι θα γίνει με αυτούς που κυβερνούν; Τους εξηγώ ότι δεν υπάρχει τρόπος… αναχώρησης. Μόνο τα λεωφορεία αναχωρούν στην ώρα τους! Υπάρχουν διαδικασίες που προβλέπονται από το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα. Μια κυβέρνηση έρχεται στην εξουσία ή απέρχεται απ’ αυτή μόνο μετά από διαδικασία εθνικών εκλογών. Ενδιάμεση διαδικασία με πίεση της αντιπολίτευσης, ώστε να εξαναγκαστεί κάποιος να φύγει πολύ απλά δεν υπάρχει. Επομένως, όπως λένε και στο εμπόριο, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Αυτό πρέπει οι πολίτες να το καταλάβουν καλά, ώστε οποιαδήποτε απόφασή τους στο μέλλον να μη γίνεται με όρους παρόρμησης, αλλά κρίσιμης και βαθιάς σκέψης για το μέλλον της χώρας. Εμείς οι Έλληνες έχουμε την τάση, το έχουμε αποδείξει και ιστορικά, όταν η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμα σταυροδρόμια, να κάνουμε τις λάθος επιλογές και μετά να αναλογιζόμαστε τι έφταιξε πληρώνοντας όμως τις συνέπειες. Οι πολίτες νομίζω έχουν καταλάβει ότι η χώρα πήρε τη λάθος στροφή τον Ιανουάριο του 2015 και πληρώνει ακόμη, ελπίζω να μη συνεχίσει να πληρώνει στο μέλλον, βαρύ τίμημα γι’ αυτό», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη δυσφορία, όπως τουλάχιστον αυτή του μεταφέρθηκε, των πολιτών για την κυβέρνηση.

Εκδηλώσεις – ομιλίες θα πραγματοποιήσει στην Π.Ε. Καβάλας τον επόμενο μήνα ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, τέλος, ανέφερε ότι «τον επόμενο μήνα θα έχω τη δυνατότητα να αναπτύξω αυτούς τους προβληματισμούς μου και να εξηγήσω πράγματα για τα εθνικά και κεντρικά ζητήματα, όπως το φιάσκο ή αν θέλετε τη σκευωρία Novartis που ξεφουσκώνει γρήγορα. Αυτό θα το κάνω σε μια σειρά από εκδηλώσεις – ομιλίες και διάλογο με τους πολίτες, απαντώντας σε ερωτήσεις που θα αναπτύξω σε διαφορετικά σημεία της εκλογικής περιφέρειας Καβάλας. Είναι ακόμη μια ευκαιρία για πιο οργανωμένη επαφή με τους προβληματισμούς των πολιτών που θα μπορούν να θέσουν ερωτήματα, ακόμη και δύσκολα, αφού δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...