Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Συνεργασία σε πολιτική προστασία και προσφυγικό

Ημέρα:

spot_img

Ο νέος στρατηγός διοικητής της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, Σπύρος – Γεράσιμος Ρώσσης, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής (10/3) στο γραφείο του, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Η συνάντηση των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, με τον κ. Μαρκόπουλο να επισημαίνει τη σημασία της παρουσίας της 20ης ΤΘΜ στην περιοχή μας και τον κ. Ρώσση να υπόσχεται μια άριστη συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Συνέχιση της συνεργασίας στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική προστασία και το προσφυγικό

«Είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε την Πέμπτη (9/3) τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής στο χώρο της Μεραρχίας, με την αποχώρηση του στρατηγού Γιώργου Σταματιάδη και την εγκατάσταση του νέου στρατηγού του κ. Ρώσση, ο οποίος εθιμοτυπικά επισκέπτεται το διοικητήριο της Π.Ε. Καβάλας. Είναι σημαντικό ότι εμείς θέλουμε με κάθε τρόπο να συνεχίσουμε την καλή παράδοση που έχουμε να συνεργαζόμαστε με την Μεραρχία που εδρεύει στην πόλη μας, για όλα τα θέματα  που έχουν να κάνουν, είτε με την πολιτική προστασία, είτε μ’ αυτά που άπτονται των προσφύγων. Βεβαίως, την ίδια στιγμή δεν πρέπει να παραλείψω να πω το γεγονός ότι θεωρούμε ιδιαίτερα τιμητική την παρουσία της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στην πόλη της Καβάλας. Θέλουμε να σας καλωσορίσουμε στην πόλη μας, καθώς είστε ο τέταρτος στρατηγός που συναντώ ως αντιπεριφερειάρχης και πιστεύω ότι θα συνεχίσετε επάξια την πορεία των προκατόχων σας. Εύχομαι να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και εμείς μαζί και μ’ όλες τις υπηρεσίες του στρατού και της περιφέρειας, προκειμένου να πετύχουμε ό,τι το καλύτερο για την Καβάλα και το κοινωνικό σύνολο», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Κόσμημα» της Μακεδονίας μας η Καβάλα

«Όπως είπα και στην ημερήσια διαταγή μου, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και με κάνει εξαιρετικά υπερήφανο η ανάληψη των καθηκόντων μου, γιατί πρόκειται για μια Μεραρχία, η οποία πραγματικά είναι «κόσμημα» του Ελληνικού Στρατού και εδρεύει σε μια πόλη που είναι «κόσμημα» της Μακεδονίας μας. Είμαστε μια ισχυρή Μεραρχία, η οποία αποτελεί μια δύναμη αποτροπής σε όλο το πλαίσιο των δραστηριοτήτων. Αυτό που θέλω να πω στον κ. αντιπεριφερειάρχη είναι ότι θα συνεχίσω την παράδοση των προκατόχων μου, για μια άριστη και εξαιρετική συνεργασία που πρέπει από τώρα να τη θεωρείτε δεδομένη. Σας ευχαριστώ πολύ για την εγκάρδια υποδοχή που μου επιφυλάξατε», δήλωσε από τη μεριά του ο νέος διοικητής της ΧΧ ΤΘΜ.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν έχει ενημερωθεί αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό ζήτημα στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», ο κ. Ρώσσης απάντησε: «|Έχω ενημερωθεί. Όλα αυτά τα θέματα είναι σε κάποια εξέλιξη, επεξεργαζόμαστε όλα τα σχέδια τα οποία υπάρχουν κι εντός των ημερών θα έχουμε μια πληρέστερη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...