Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αυξημένες κατά 20% φέτος οι προκρατήσεις από το εξωτερικό

Ημέρα:

spot_img

Αύξηση της τάξης του 20%, σε σχέση με πέρυσι, καταγράφεται στις προκρατήσεις από το εξωτερικό, στο σύνολο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης.

«Πραγματικά προσπαθούμε με κάθε θεμιτό τρόπο να προβάλλουμε στοχευμένα τον πλούτο της περιφέρειας μας. Έχουμε σημαντικά αρχαιολογικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες οφείλουμε να τα αναδείξουμε προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής ανάπτυξης της Π.Α.Μ.Θ.», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης.

«Τα μηνύματα για το 2017 είναι ιδιαίτερα θετικά….»

«Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, αλλά και εγώ προσωπικά, θεωρούμε ότι ο τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδιασμού για την περιφέρεια Α.Μ.Θ. Έχουμε όλα εκείνα τα συγκριτικά και αναπτυξιακά πλεονεκτήματα, τα οποία οφείλουμε να τα αναδείξουμε. Τα μηνύματα για το 2017 είναι ιδιαίτερα θετικά, όπως και ήταν άλλωστε και το 2016, όμως υπάρχει φέτος μια αύξηση της τάξης του 20% από τις προκρατήσεις που έχουμε από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, κυρίως από τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστρία και τις σκανδιναβικές χώρες. Υπάρχει έντονο το ενδιαφέρον να επισκεφθούν την περιφέρεια μας, ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και από τις αγορές της βαλκανικής χερσονήσου, κυρίως από Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία. Αυτό άλλωστε το είδαμε και στην διάρκεια των ημερών του Πάσχα, με την κάθοδο τους στην περιοχή μας και γι’ αυτό και οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα», σημείωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μεγάλη βαρύτητα στην αγορά της Ρωσίας

Παράλληλα, ο Κώστας Αντωνιάδης υπογράμμισε με έμφαση ότι στόχος της περιφέρειας είναι και νέες αγορές, ιδιαίτερα δε αυτή της Ρωσίας.

«Στοχεύουμε φυσικά σε νέες αγορές, όπως αυτήν της Ρωσίας, που είναι πολύ μεγάλη. Καταφέραμε να έχουμε πέντε πτήσεις την εβδομάδα στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, από Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Μίνσκ που θα ξεκινήσουν τον Μάιο και θα διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι σημαντικός αριθμός Ρώσων θα βρεθούν στην περιφέρειας μας. Έχουμε ούτως ή άλλως πολλά κοινά ιστορικά και θρησκευτικά στοιχεία».

Ο κ. Αντωνιάδης είπε επίσης ότι παράλληλα γίνονται μεγάλες προσπάθειες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, αναφέροντας σχετικά ότι την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του έτους τουρισμού 2017 για την Π.Α.Μ.Θ., θα πραγματοποιηθεί το 1ο εργαστήριο για τους δρόμους του μεταξιού (25 – 27 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη), στο οποίο θα παραστούν μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, άνθρωποι με πολλές γνώσεις και επαφές στον τουριστικό τομέα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...