Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«11οι αγώνες βουνού – παρθένου δάσους» στο Παρανέστι

Ημέρα:

spot_img

Το τριήμερο 13 – 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Παρανέστι της Δράμας, οι «11οι αγώνες βουνού – παρθένου δάσους», υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας αθλητισμού, του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), με διοργανωτή τον δήμο Παρανεστίου και συνδιοργανωτή την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και με την στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν 162 χιλιόμετρα virgin forest ultra trail, 110 χιλιόμετρα nature trail race, 46 χιλιόμετρα Paranesti path και 10 χιλιόμετρα Nestos trail. Για το σημαντικό αθλητικό γεγονός συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη (10/10) ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ., Κώστας Αντωνιάδης και η δήμαρχος Παρανεστίου, Αλίκη Σωτηριάδου.

Αρωγός της αθλητικής εκδήλωσης η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με οικονομική ενίσχυση 8.000 ευρώ

«Πραγματικά πρόκειται για σημαντικούς αγώνες δάσους που γίνονται στο Παρανέστι της Δράμας. Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή, συμμετέχοντας οικονομικά με 8.000 ευρώ. Μετέχουν αθλητές από όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλά και από την Ελλάδα, αλλά και εθελοντές περίπου 500 άτομα. Είναι σημαντικοί αγώνες που δίνουν, όχι μόνο πανελλαδική, αλλά και πανευρωπαϊκή διάσταση στην περιφέρεια μας και δη στο Παρανέστι. Καλώ όλους τους κατοίκους της Π.Α.Μ.Θ. να επισκεφθούν αυτό το τριήμερο τον δήμο Παρανεστίου και να μετέχουν, είτε ως αθλητές, είτε ως εθελοντές, στους αγώνες για να δουν τις ομορφιές του ορεινού όγκου των περιφερειακών ενοτήτων Δράμας και Ξάνθης», τόνισε στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

Το 2007 ξεκίνησε η συγκεκριμένη διοργάνωση με σκοπό την ανάδειξη και την προστασία του μοναδικού παρθένου δάσους του Παρανεστίου

Από την πλευρά της η Αλίκη Σωτηριάδου επισήμανε: «Η διοργάνωση αυτή ξεκίνησε το 2007 με σκοπό την ανάδειξη και την προστασία του μοναδικού παρθένου δάσους του Παρανεστίου, ένα από τα σημαντικότερα στη χώρα κι όχι μόνο, λόγω της βιοποικιλότητας που διαθέτει. Η οροσειρά της Ροδόπης στην περιοχή μας δεν πάγωσε την εποχή των παγετώνων και για τον λόγο αυτό εμφανίζει μια βλάστηση που για να την συναντήσει κανείς σε άλλη περιοχή πρέπει να διανύσει τα οικοσυστήματα από τη Μεσόγειο μέχρι τις Σκανδιναβικές χώρες. Αυτό το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον θελήσαμε να αναδείξουμε το 2007, πρωτοπορώντας τότε, τόσο ως εγχείρημα ενός ultra μαραθώνιου σε βουνό, όσο κι ως εγχείρημα που ξεκίνησε από την τοπική αυτοδιοίκηση».

Αθλητές από δέκα χώρες του εξωτερικού μετέχουν στους «11ους αγώνες βουνού – παρθένου δάσους»

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αθλητών από κάθε πλευρά της Ελλάδας, από την Κέρκυρα μέχρι την Ορεστιάδα και από την Κρήτη μέχρι την βόρεια Ελλάδα και επίσης από το εξωτερικό. Έχουμε συμμετοχές από δέκα χώρες του εξωτερικού κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αναγνωρίζεται αυτή η προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και το επίπεδο της διοργάνωσης, η οποία συναγωνίζεται εφάμιλλες δραστηριότητες στο εξωτερικό. Αναγνωρίζονται δε ως πρόκριμα στους αγώνες του Mont Blanc στις Άλπεις. Έχουμε επίσης την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. ο οποίος καταγράφει την εκδήλωση στο καλεντάρι του στην επίσημη ιστοσελίδα του», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις της η δήμαρχος Παρανεστίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...