Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στις αρχές του 2019 ολοκληρώνεται το φράγμα του Μαρμαρά

Ημέρα:

spot_img

Ολοκληρώνεται τους πρώτους μήνες του 2019, δέκα σχεδόν χρόνια μετά την έναρξή του, το μεγαλύτερο έργο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας κόστους 14,5 εκ. ευρώ, αυτό του φράγματος του Μαρμαρά.

Αυτό ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (4/7) στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επιτέλους ολοκληρώνεται ένα σημαντικό έργο, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πέρασε από σαράντα κύματα.

Το φράγμα του Μαρμαρά θα αρδεύσει μεγάλο μέρος της δημοτικής ενότητας Ορφανού του δήμου Παγγαίου

Όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, το συγκεκριμένο έργο μπλόκαρε πολλές φορές, καθώς έμεινε από χρηματοδότηση, ωστόσο, όπως τόνισε, όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν, καθώς οι εργασίες σήμερα προχωρούν κανονικά και δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα με τη χρηματοδότησή του.

Το φράγμα του Μαρμαρά θα αρδεύσει μεγάλο μέρος της δημοτικής ενότητας Ορφανού του δήμου Παγγαίου, περιοχή που έχει μεγάλο πρόβλημα με το νερό, ενώ θα συμβάλλει και στη μείωση της αλατότητας που προχωρά πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, εκκρεμούν κάποια διαδικαστικά θέματα, όπως η διαδικασία αποψίλωσης της λίμνης του φράγματος, καθώς και η διαδικασία διαχείρισής του έργου.

Αναμένεται η προκήρυξη της μελέτης του αρδευτικού έργου που θα «κολλήσει» με το φράγμα του Μαρμαρά

Παράλληλα, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στη μελέτη για το αρδευτικό έργο που θα «κολλήσει» με το φράγμα του Μαρμαρά. Όπως είπε, αναμένεται η προκήρυξη της μελέτης προϋπολογισμού 1 εκατομμύριου ευρώ περίπου, που με την έκπτωση μπορεί να μειωθεί κατά 70%.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, η μελέτη του αρδευτικού είναι πολύ σημαντική και απαλλάσσει τη διοίκηση της περιφέρειας από το άγχος για το συγκεκριμένο έργο.

Ο κ. Μαρκόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τις προσπάθειες της για την ολοκλήρωση του έργου τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας.

Αναφορά Μαρκόπουλου και σε άλλα τεχνικά έργα της Π.Ε. Καβάλας

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και σε άλλα τεχνικά έργα της Π.Ε. Καβάλας, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη δεν έχει λάβει καμιά απάντηση από την κεντρική διοίκηση σχετικά με τη μελέτη που είχε ανακαλυφθεί πριν λίγο διάστημα και αφορούσε την περιοχή των Τεναγών.

Για την παράκαμψη Ελαιοχωρίου, που πριν ένα χρόνο περίπου δόθηκε στην κυκλοφορία, είπε ότι μετά την παρακολούθηση της συμπεριφοράς των πρανών, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει θέμα σε ένα σημείο, όπου θα οριστεί ανάδοχος για να το αποκαταστήσει, χωρίς να χρειαστεί να κλείσει ο δρόμος.

Για τον δρόμο του Παγγαίου, ανέφερε ότι σε κάποια από τα σημεία όπου υπήρξαν ζημιές από το βάρος των φορτηγών, αντί για άσφαλτος θα τοποθετηθεί τσιμέντο, ενώ συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η διέλευση φορτηγών από ένα συγκεκριμένο βάρος και πάνω.

Αν και ουσιαστικά έχει τελειώσει το έργο της Ιχθυόσκαλας, εντούτοις ο φάκελός του παραμένει ανοιχτός…

Σχετικά με το έργο της Ιχθυόσκαλας Καβάλας ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι αυτό έχει ουσιαστικά τελειώσει, ωστόσο δεν κλείνει ο φάκελός του, λόγω ποινικής ρήτρας που «τρέχει» κατά του αναδόχου, ενώ συμπλήρωσε ότι εξαιτίας του ότι δεν κλείνει ο φάκελος απασχολούνται χωρίς ουσιαστικά λόγο δυο μηχανικοί της Π.Ε. Καβάλας.

Για το αλιευτικό καταφύγιο Ορφανού τέλος, το οποίο βρίσκεται στη β’ φάση του και ξεκίνησε το 2015, είπε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, ενώ μιλώντας για τη Θάσο δήλωσε ότι αρχίζουν το επόμενο διάστημα δυο έργα οχετών, τα οποία θα συμβάλλουν στη θωράκιση του νησιού.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με αποφάσεις του 2012 έγινε η χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης

Νίκος Καρακεϊσογλου: Τώρα τίθενται θέματα ασφάλειας για το εργοστάσιο,...

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...