Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Π. Ε. Καβάλας: Έρχονται 3 κτηνίατροι φεύγει μία μηχανικός

Ημέρα:

spot_img

Για θέματα επικαιρότητας μίλησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Παρασκευής (9/3) ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Το πρώτο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης, αφορούσε την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (με αφορμή λοιμώδεις ασθένειες και επιδημικά νοσήματα) να δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης τριών κτηνιάτρων στην Π.Ε. Καβάλας σε σύνολο 42 κτηνιάτρων για όλη την Ελλάδα.

Ζωτικής σημασίας απόφαση…

”Είναι μια απόφαση ζωτικής σημασίας για την υπηρεσία Κτηνιατρικής, γιατί οι κτηνίατροι έχουν περιοριστεί στα δύο μόνο άτομα, που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που υπάρχουν με την συνδρομή κάποιων συναδέλφων τους από άλλες περιφερειακές ενότητες και πηγαινοέρχονται, προσπαθώντας να καλύψουν το κενό. Αυτή η πρόσληψη των τριών κτηνιάτρων που μας παρέχει το υπουργείο, μας δίνει μια μεγάλη ανάσα”, επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Προς πληρωμή ο ανάδοχος του έργου της Ιχθυόσκαλας το οποίο ολοκληρώνεται

Μιλώντας για το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, δήλωσε πως είχε συνάντηση με τον καθηγητή και γενικό γραμματέα των προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης τον κ. Κασίμη. Εκείνο που του γνωστοποιήθηκε ήταν πως τα χρήματα για την Ιχθυόσκαλα έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα Ελλάδας και ακολούθως θα μεταφερθούν στο Περιφερειακό Ταμείο της Α.Μ.Θ. για να πληρωθεί ο ανάδοχος και να ολοκληρώσει το έργο.

”Πριν από πέντε μήνες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε επισκεφθεί την Καβάλα και την είχε ψέξει για το γεγονός ότι η περιφέρειά μας δεν ολοκληρώνει το έργο, ενώ μας έχουν δοθεί τα λεφτά. Αυτά τα χρήματα που υποτίθεται ότι μας είχαν δοθεί, έχουν ένα περιθώριο κάποιων ημερών για να δοθούν και να πληρωθεί ο ανάδοχος”, τόνισε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης.

Αναφορά στους τρεις κυκλικούς κόμβους στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καβάλας

Στη συνέχεια ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στο ότι η περιφέρεια Α.Μ.Θ. έχει προχωρήσει στην υλοποίηση τριών κυκλικών κόμβων στο οδικό δίκτυο που είναι ευθύνη της στην Π.Ε. Καβάλας.

”Ενώ υπάρχουν τα χρήματα και οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό με τον συγκεκριμένο νόμο, τον 44/12 και τις διατάξεις που προβλέπει για τις περιφέρειες, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες σε ό,τι αφορά τις μελέτες. Κώλυμα όμως τίθεται στην υποχρέωση να διατεθούν οι 8.000 ευρώ για να καλυφθεί η αμοιβή της μελέτης. Στην περίπτωση του δήμου Νέστου, αυτός ανέλαβε την μελέτη, αυτή που ξεκίνησε και θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Είναι ζήτημα χρόνου να προχωρήσει η δρομολόγηση της υλοποίησης του έργου. Αυτή θα είναι και η συμμετοχή του δήμου Νέστου, που ναι μεν είναι μικρή σε ό,τι αφορά το ποσό, είναι όμως καθοριστική γιατί δεν μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά. Το αντίστοιχο έχει προταθεί στους δήμους Παγγαίου και Καβάλας για τους κυκλικούς κόμβους προς Άγιο Ανδρέα και προς το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Αν μπορέσουν οι δύο δήμοι να διευκολύνουν αυτή την μελετητική κατεύθυνση, σημαίνει ότι θα προκηρυχθούν άμεσα τα συγκεκριμένα έργα”, δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Πλήγμα για την υπηρεσία η μετάταξη μηχανικού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη μετάταξη μιας μηχανικού προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Τόσο ο διευθυντής της υπηρεσίας στην οποία εργάζεται η μηχανικός, όσο και ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, εισηγήθηκαν και γνωμοδότησαν αρνητικά για την μετάταξή της, ο αρμόδιος υπουργός όμως δεν έλαβε υπόψη την άποψη τους και ως εκ τούτου προχώρησε σε αυτήν.

”Αυτό είναι ένα πλήγμα για την υπηρεσία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος ζήτησε να του γνωμοδοτήσει η αρμόδια υπηρεσία εάν έχει το δικαίωμα να υπογράψει την διακοπή της μισθοδοσίας της υπαλλήλου την στιγμή που γνωμοδότησε αρνητικά για την μετάταξή της, όμως η εφαρμογή του νόμου και η υλοποίηση της υπουργικής απόφασης είναι δεσμευτικά υποχρεωτική για όλους όσους ασκούν διοίκηση και έτσι έγινε τελικά η μετάταξη της συγκεκριμένης υπαλλήλου.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...