Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πέφτει περισσότερο φως στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Στην υπογραφή σύμβασης που αφορά τις εργασίες συντήρησης εγκαταστάσεων στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, προχώρησαν ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης και ο ανάδοχος του έργου, Δημήτρης Δημολιάρας.

«Μπορούμε πλέον να πούμε ότι ένα πρόβλημα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και αφορούσε τα κλεμμένα καλώδια που υπήρχαν κατά μήκος της επαρχιακής κεντρικής οδού της Π.Ε. Καβάλας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στον ηλεκτροφωτισμό του επαρχιακού δικτύου, αλλά και στους φωτεινούς σηματοδότες, βρίσκει την λύση του», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε την Τετάρτη (30/10), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

«Εύχομαι ο ανάδοχος να ανταποκριθεί στους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης σύμβασης, ο χρονικός ορίζοντας της οποίας είναι 12 μήνες…»

«Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά τη δημόσια οδική ασφάλεια και όσων κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, διότι ο ηλεκτροφωτισμός είναι καίριας σημασίας σε θέματα οδικής ασφάλειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστα Κουνάκο, ο οποίος βοήθησε όλο το προηγούμενο διάστημα για να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες και να υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση. Εύχομαι ο ανάδοχος να ανταποκριθεί στους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης σύμβασης, ο χρονικός ορίζοντας της οποίας είναι 12 μήνες. Έχει την εμπειρία για το έργο, το οποίο καλείται να εκτελέσει. Είναι ένα σημαντικό έργο, το πρώτο από τα επόμενα που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 200.000 ευρώ, με τον ανάδοχο να δίνει τελικά έκπτωση 52%», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

Δέσμευση του αναδόχου ότι θα συμμορφωθεί με τις διατάξεις και την κείμενη νομοθεσία, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το έργο

Από την πλευρά του ο ανάδοχος του έργου, Δημήτρης Δημολιάρας, εξέφρασε τη χαρά του για το ότι θα συνεργαστεί με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Κώστα Κουνάκο, ο οποίος όπως είπε τον βοηθήσει σε πολλά θέματα, αφού είναι γνώστης του αντικειμένου και μάλιστα ομολόγησε πως παρά το ότι είναι πολλά χρόνια κατασκευαστής έμαθε πολλά από τον κ. Κουνάκο, αφού, όπως είπε, κάθε περιοχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα συμμορφωθεί με τις διατάξεις και την κείμενη νομοθεσία, έτσι ώστε να διασφαλιστεί το έργο.

Στόχος η αλλαγή του υφιστάμενου φωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου με λάμπες τύπου LED

Ο Κώστας Κουνάκος από την πλευρά του αναφέρθηκε στο θέμα του εκσυγχρονισμό του ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου με λάμπες τύπου LED, κάτι που η Περιφέρεια σε κεντρικό επίπεδο εξετάζει.

Όπως συμπλήρωσε υπάρχουν 7.500 φωτιστικά σώματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, με τα περισσότερα εξ αυτών να καταναλώνουν 400 Watt έκαστο. Σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο κ. Κουνάκος, θα πρέπει να υπάρξει πτώση της κατανάλωσης στο ένα τρίτο από την σημερινή κατάσταση.

Ο κ. Δημολιάρας τόνισε ότι δεν μπορεί να αλλάξει απευθείας μία λάμπα με τύπου LED, γιατί καίγεται. Για να γίνει αυτό, σημείωσε, θα πρέπει να αλλάξει όλο το σύστημα από την αρχή.

Ο Κώστας Αντωνιάδης επισήμανε ότι υπάρχει εισήγηση για το θέμα για όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εξετάζεται ήδη, ενώ εκτίμησε ότι ίσως εντός του 2020 θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το τόσο σημαντικό έργο αντικατάστασης των λαμπτήρων με τύπου LED.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...