Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κωστής Σιμιτσής: Άμεση προτεραιότητα η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ

Ημέρα:

spot_img

Η αξιοποίηση του σημαντικότερου χρηματοδοτικού εργαλείου που είναι το Ε.Σ.Π.Α., αλλά και πολλών άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που θα βοηθήσουν την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις για μελέτες και για μικρής κλίμακας έργα, θα αποτελέσουν την άμεση προτεραιότητα του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Α.Μ.Θ., Κωστή Σιμιτσή.

Στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο» ο κ. Σιμιτσής υπογράμμισε ότι εκτός από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, η περιφέρεια μπορεί να διεκδικήσει χρηματοδότηση και από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία, όπως επισήμανε είναι πολλά παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

«Η χρήση όλων αυτών των σημαντικών πόρων πρέπει να όσο γίνεται πιο γρήγορα και φυσικά όσο πιο αποτελεσματικά»

«Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να κάνουμε χρήση όλων αυτών των σημαντικών πόρων που όσο γίνεται πιο γρήγορα και φυσικά όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Σιμιτσής. Σχολιάζοντας στη συνέχεια τα όσα εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη θέση που θα αναλάμβανε, ο κ. Σιμιτσής δήλωσε αρχικά: «Από την πρώτη στιγμή ο κύριος Μέτιος, στις συζητήσεις που κάναμε μου έκανε την τιμή να προτείνει σε μένα προσωπικά και στην παράταξή μας συνολικά δύο θέσεις αντιπεριφερειαρχών, είτε τη θέση χωρικού αντιπεριφερειάρχη Καβάλας είτε κάποια άλλη θεματική, προτείνοντάς μου την αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης που είναι πράγματι η πιο σημαντική».

«Το να πάρουμε τη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε να επιτευχθεί, αν και το ήθελα κι εγώ, αλλά και τα περισσότερα μέλη της παράταξής»

«Το θέμα του χωρικού αντιπεριφερειάρχη έχει μία υψηλή συμβολική αξία, καθώς ναι μεν δεν είναι ακριβώς νομάρχης, αλλά συνεχίζει να θεωρείται ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό και πράγματι είναι από τη στιγμή που είναι αυτός που ελέγχει, επιθεωρεί και επιβλέπει την λειτουργία των υπηρεσιών στην Περιφερειακή Ενότητα και ταυτόχρονα υλοποιεί τις αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου και του περιφερειάρχη και έχει βέβαια και το πολύ σοβαρό κομμάτι της πολιτικής προστασίας. Εν πάση περιπτώσει αυτό για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε να επιτευχθεί, αν και το ήθελα κι εγώ, αλλά και τα περισσότερα μέλη της παράταξής», συμπλήρωσε σχετικά στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Α.Μ.Θ.

«Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κάνει πολύ σοβαρή δουλειά, άσχετα αν στο παρελθόν δεν φαινόταν αυτή η δουλειά…»

«Οπότε προτιμήσαμε να ακολουθήσουμε το δεύτερο σενάριο, που επίσης είναι σημαντικό, καθώς ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κάνει πολύ σοβαρή δουλειά, άσχετα αν στο παρελθόν δεν φαινόταν αυτή η δουλειά ή δεν υπήρχε ίσως μία τέτοια δουλειά. Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης είναι αυτός που παράγει το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, αλλά και εκπονεί το τετραετές επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ είναι κι αυτός που επιβλέπει τη λειτουργία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Με λίγα λόγια είναι αυτός ο οποίος σε συνεργασία φυσικά με όλους τους άλλους και κυρίως με τον περιφερειάρχη που είναι επικεφαλής, θα καταστρώσει το Ε.Σ.Π.Α. της επόμενης περιόδου 2021-2027», επισήμανε ακόμη ο Κωστής Σιμιτσής.

«Σε συνεργασία πια οι τρεις παρατάξεις θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»

«Αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά θέματα για τον τόπο μας συνολικά, αλλά και για την Καβάλα, η οποία βεβαίως έχει πάρα πολλές ανάγκες. Εδώ λοιπόν στην Π.Ε. Καβάλας γίνονται σημαντικά έργα, τα οποία, όπως για παράδειγμα το Φράγμα του Μαρμαρά, πρέπει να προχωρήσει, ώστε να τελειώσει το έργο, αλλά να τελειώσει και η μελέτη της άρδευσης της γύρω περιοχής διότι συμβαίνει το οξύμωρο, το έργο να τελειώνει και να μην έχει το απαιτούμενο δίκτυο για την άρδευση των κτημάτων στη γύρω περιοχή. Εν πάση περιπτώσει όμως εκείνο το οποίο ισχύει για το σύνολο των έργων που πρόκειται να γίνουν στην περιφέρεια και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είναι ότι σε συνεργασία πια οι τρεις παρατάξεις θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε ακολούθως ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με το Κίνημα Αλλαγής ούτε υπήρξε από την αρχή…»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει θέμα με την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και τα όσα συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κ. Σιμιτσής υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με το Κίνημα Αλλαγής ούτε υπήρξε από την αρχή. Εκείνο το οποίο μας δόθηκε ως πράσινο φως, ήταν να υιοθετήσουμε συνεργασίες αλλά με τον όρο να συνεχίσει να παραμένει ζωντανή η παράταξή μας, ώστε να είναι υποψήφια και θα είναι το 2023. Άρα λοιπόν αυτό που ήταν αρχικά ένα θέμα ερμηνείας των οδηγιών που είχαμε από την Αθήνα, διευκρινίστηκε τώρα και είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πια κανένα θέμα. Από την άλλη όλοι μας είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, γιατί η παράταξη μας έλαβε ένα αξιοσέβαστο ποσοστό σε περιφερειακό επίπεδο 10,5%  και 20% στο νομό Καβάλας κι έχει την τιμή να διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή δύο από τα σημαντικότερα χαρτοφυλάκια των αντιπεριφερειαρχών θεματικού χαρακτήρα, την αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και τη θεματική αντιπεριφέρεια Γεωργίας και Κτηνοτροφίας. Ταυτόχρονα έχουμε στην οικονομική επιτροπή μέλος, τον Αρχέλαο Γρανά, η εμπειρία του οποίου είναι πάρα πολύ σημαντική και τη χρειαζόμαστε όλοι μας, ώστε να μας βοηθήσει στη συνέχεια στη χάραξη της πολιτικής και στην υλοποίησή της».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...