Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιταλοί περπατούν στα χνάρια της αρχαίας Εγνατίας οδού

Ημέρα:

spot_img

Εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου της Βενετίας «Universita IUAV di Venezia», επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης (13/3) τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Η συγκεκριμένη ομάδα από τη γειτονική Ιταλία ασχολείται με την περιήγηση σε διαδρομές ιστορικού ενδιαφέροντος και ειδικότερα με την αρχαία Εγνατία Οδό.

Προσπάθεια που αναδεικνύει την ιστορία, τα ιδιαίτερα τοπία, αλλά και την ανθρωπογεωγραφία, τον πολιτισμό και τα υπόλοιπα στοιχεία της διαδρομής

«Τα τελευταία δυο χρόνια παρακολουθούμε τη δραστηριότητα της συγκεκριμένης ομάδας από το Πανεπιστήμιο της Βενετίας. Είναι μια προσπάθεια που αναδεικνύει την ιστορία, τα ιδιαίτερα τοπία, αλλά και την ανθρωπογεωγραφία, τον πολιτισμό και τα υπόλοιπα στοιχεία της διαδρομής. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι περπάτησαν πέρυσι από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Καβάλα την διαδρομή της αρχαίας Εγνατίας, ενώ φέτος θα περπατήσουν τη διαδρομή από την Καβάλα μέχρι και τους Κήπους του Έβρου τους καλοκαιρινούς μήνες. Βρίσκονται στην περιοχή μας για την προπαρασκευή αυτής της πορείας τους και τους καλωσορίζουμε. Το ενδιαφέρον της περιφέρειας μας για την αρχαία Εγνατία είναι προφανές», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Πενήντα άτομα, μαθητές, καθηγητές, ερευνητές και περιπατητές, θα βρεθούν το καλοκαίρι στην Καβάλα προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αρχαία via Egnatia

Από την πλευρά της η Giulia Motta Zanin, πρόεδρος του Fuori Via, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον κ. Μαρκόπουλο για τη φιλοξενία και τη βοήθεια που μας έδωσε. Δουλεύουμε σε αυτό το πρότζεκτ από το 2015. Ήρθαμε στην Καβάλα το περασμένο καλοκαίρι κι αυτό το καλοκαίρι, από 26 Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου, θα έρθουμε με πενήντα άτομα, μαθητές, καθηγητές, ερευνητές και περιπατητές, προσπαθώντας να ανακαλύψουμε την αρχαία via Egnatia. Αρχίζουμε από την Καβάλα και θα σταματήσουμε στα Ίψαλα της Τουρκίας. Η ιδέα μας είναι να αναγεννήσουμε την αρχαία Εγνατία, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο με δήμους, περιφέρειες και τοπικές κοινωνίες, ώστε να χτίσουμε ένα μεγάλο πρότζεκτ που θα ενώνει όλες τις περιοχές και τις χώρες απ’ όπου περνάμε».

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τις ελληνικές αρχές, γιατί τις εκτιμούμε

Τέλος, ο Auro Michelon, αντιπρόεδρος του Fuori Via, σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Θα είμαστε αυτό το καλοκαίρι στην Καβάλα κι είναι ο τελευταίος χρόνος που θα είμαστε εδώ στην Ελλάδα φτάνοντας στα σύνορα της Τουρκίας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τις ελληνικές αρχές, γιατί τις εκτιμούμε. Την επόμενη χρονιά θα συνεχίσουμε το πρότζεκτ πηγαίνοντας παραπέρα και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...