Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θόδωρος Μαρκόπουλος: Γίνονται έργα στην Π.Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Απάντηση σε δημοσιεύματα, που όπως είπε, κάνουν λόγο για έλλειψη έργου από την Π.Ε. Καβάλας, έδωσε στο πλαίσιο δηλώσεων του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα (4/12), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Μάλιστα, μίλησε για στοχευμένη υποβάθμιση των έργων που χειρίζεται η Π.Ε. Καβάλας και προέβη στην παρουσίαση στοιχείων που τηρεί η αρμόδια υπηρεσία,  σύμφωνα με τα οποία τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ολοκληρωθεί περί τα 21 έργα.

Ιδιαίτερα καλή η επίδοση της Π.Ε. Καβάλας σε έργα σε σχέση με άλλες ανά τη χώρα

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι αν θελήσει οποιοσδήποτε να συγκρίνει τον πίνακα των έργων που έχει διαχειριστεί και έχει φέρει σε πέρας η Π.Ε. Καβάλας σε σχέση με όλες τις Π.Ε. της χώρας, θα δει ότι έχουμε μια ιδιαίτερα καλή επίδοση. Όσο κι αν αντιλαμβάνομαι ποια είναι τα κίνητρα που στοχεύουν κατά της Π.Ε. Καβάλας και κατά του προσώπου μου ειδικά, θέλω να πω ότι τα στοιχεία είναι διαθέσιμα και σε καμιά περίπτωση το γεγονός ότι μπορεί να ερωτηθώ για ένα θέμα πολιτιστικό και να απαντήσω, δεν σημαίνει ότι μιλώ και ασχολούμαι μόνο μ’ αυτά», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος.

«Τα έργα δεν αφήνουν περιθώριο σε κανέναν να πει ότι δεν ενδιαφερόμαστε ή δεν ασχολούμαστε…»

«Μέσα στον πίνακα των 21 έργων που έχουν τελειώσει, περιλαμβάνονται κάποια, όπως η παράκαμψη Ελαιοχωρίου που ήταν σε εκκρεμότητα από το 1998. Τελείωσε το λιμάνι της Καβάλας, είναι ασφαλές και ανταποκρίθηκε στην κακοκαιρία, ενώ και οι πλωτές εξέδρες είναι στη θέση τους, έργο που το βρήκα με εμπλοκές. Επίσης οι στραγγιστικές τάφροι σε Νέστο και Τενάγη Φιλίππων που μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους από τις τελευταίες βροχές. Από εκεί και πέρα θα μπορούσα να αναφερθώ σε έργα στο οδικό δίκτυο, στην περιμετρική της Καλλιράχης, με εγγειοβελτιωτικά έργα, ενώ θα προσέθετα ότι είναι προγραμματισμένα να υλοποιηθούν στη Θάσο έργα άνω των 6 εκ. ευρώ, για τα οποία τρέξαμε και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση, δεν αφήνουν σε κανέναν το περιθώριο να πει ότι δεν ενδιαφερόμαστε ή δεν ασχολούμαστε. Εκτός αν θέλει να αρκεστεί σε μια στοχευμένη εμπάθεια, η οποία έχει να κάνει με δικούς του ιδιοτελείς σκοπούς», τόνισε σχετικά στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Δεν μπορούν να κατασκευαστούν έργα λόγω της… ηλεκτρονικής δημοπρασίας

«Το φράγμα των Μαριών, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέσα στον Δεκέμβριο, με σημερινά στοιχεία κι αν δεν συμβεί κάτι έκτακτο, είναι ένα έργο το οποίο είναι σε προβληματική κατάσταση από το 1989. Αν δεν ασχολούμασταν θα τελείωνε; Επίσης έχουμε σειρά από έργα σε εξέλιξη, όπως το φράγμα του Μαρμαρά ή το αρδευτικό της δυτικής πεδιάδας του Νέστου θα τελειώσουν στην επόμενη θητεία. Έχουμε άλλα 10 έργα σε εξέλιξη χωρίς να υπολογίζουμε έργα τουριστικά ή συντήρησης μηχανημάτων για τα χιόνια κι έχουμε μια τρίτη κατηγορία έργων για τα οποία έχουμε ετοιμάσει τους φακέλους, τα τεχνικά δελτία, έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση, αλλά δεν μπορούμε, αν δεν λειτουργήσει η ηλεκτρονική δημοπρασία, να τα κατασκευάσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ασχολούμαστε», ανέφερε καταληκτικά ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...