Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

(Επ)έβαλε κρίσιμα θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη Τοψίδη

Ημέρα:

spot_img

Σε υποχρεωτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ οδηγείται η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, μετά από αιτήματα άλλων παρατάξεων τα οποία αφορούσαν την εισαγωγή συγκεκριμένων θεμάτων στο Π.Σ.

Η διοίκηση της Περιφέρειας αγνόησε τα υποβληθέντα αιτήματα με αποτέλεσμα οι παρατάξεις των Χριστόδουλου Τοψίδη και Κώστα Κατσιμίγα να επικαλεστούν το άρθρο 167 του Ν. 3852/2010, σύμφωνα με το οποίο η σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι υποχρεωτική εφόσον υποβληθεί αίτημα από το 1/3 και άνω των μελών του. Μάλιστα, τα θέματα τα οποία αναφέρονται στο αίτημα προηγούνται, έναντι των λοιπών θεμάτων, στη συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Ειδικότερα η παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη κατέθεσε την Δευτέρα (30-9-2019) στον πρόεδρο του Π. Σ. το παρακάτω αίτημα:

Κύριε πρόεδρε,

επειδή αγνοήσατε αιτήματά μας καθώς και αιτήματα κι άλλων παρατάξεων τα οποία αφορούσαν την εισαγωγή συγκεκριμένων θεμάτων στο Π.Σ., τα οποία απασχολούν σε σημαντικό βαθμό τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, με την παρούσα γραπτή αίτηση επανερχόμαστε και αιτούμαστε να συγκαλέσετε, άμεσα το Π.Σ. και να εισάγετε σε αυτό τα ακόλουθα θέματα σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου167 του Ν. 3852/2010 το οποίο, μεταξύ άλλων ορίζει ότι: «Ο πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο, όποτε το ζητήσει …  το ένα τρίτο (1/3 ) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου με γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Στην περίπτωση αυτή τα θέματα αυτά προηγούνται, έναντι των λοιπών θεμάτων, στη συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου… Αν το συμβούλιο δεν συγκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2, ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του», τις διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ., κ.λ.π., εισάγοντας  τα παρακάτω θέματα:

Επικαιροποίηση της απόφασης του Π.Σ. κατά του ενδεχόμενου εγκατάστασης στην περιοχή μας εταιρειών για εξόρυξη  και απόληψη χρυσού.

Λήψη απόφασης σχετικά με αίτημα για σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Νησί της Σαμοθράκης με θέμα τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε πολίτες και επιχειρήσεις από τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού,

Ενημέρωση και λήψη σχετικής απόφασης για το ενδεχόμενο εγκατάστασης κεραίας στο Υψάριο Θάσου από την  Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,

Ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα στην Περιφέρειά μας – &

Λήψη απόφασης σχετικά με πρόταση για συγκρότηση επιτροπής οργάνωσης εκδηλώσεων και δράσεων για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του μεγαλύτερου τμήματος της Θράκης στο Ελληνικό κράτος, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και τους πολιτιστικούς φορείς.

Ως εισηγητές προτείνονται σε όλα τα θέματα οι κ.κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και Κωνσταντίνος Κατσιμίγας.

Οι αιτούντες περιφερειακοί Σύμβουλοι

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...