Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γρίφος για δυνατούς λύτες το ΒΙΟ.ΠΑ. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Σοβαρές διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας, καθώς τα χρέη του φτάνουν τις 500.000 ευρώ. Χρέη που ξεκινούν από τις «παλιές εποχές» της ίδρυσής του και φτάνουν μέχρι σήμερα.

Ένα μεγάλο μέρος του χρέους αφορά δάνειο από την Εθνική Τράπεζα. Το δάνειο έγινε απαιτητό, αλλά όταν η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, δεν υπήρχε κανείς από την πλευρά της ΒΙΟ.ΠΑ. Α.Ε. για να υποστηρίξει τις θέσεις της εταιρείας.

Πολύπλοκη είναι επίσης και η υπόθεση διορισμού νέας διοίκησης. Αρμόδιος για τον διορισμό της είναι ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Υπάρχει μια παλιά πρόταση του Επιμελητηρίου Καβάλας, πάνω στην οποία μπορεί να στηριχτεί. Πιθανόν όμως να χρειάζεται επικαιροποίηση και έτσι η κατάσταση περιπλέκεται.

Δηλώσεις του Θόδωρου Μαρκόπουλου

Δηλώσεις σχετικά με το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου, αλλά και του έργου της Ιχθυόσκαλας, έκανε το πρωί της Τετάρτης (21/2) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Το ΒΙΟ.ΠΑ. είναι μια πολύ σύνθετη και πολύπλοκη υπόθεση. Πάνω σ’ αυτό έχουν διατυπωθεί εισηγήσεις και πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή στην έδρα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αξιολογούνται όλα αυτά, προκειμένου να υπάρξει ένα συμπέρασμα για το τι δέον γενέσθαι. Είναι μια δύσκολη υπόθεση για την οποία η Περιφέρεια κάνει τις ενέργειες που πρέπει. Αυτές θα αποφασιστούν στην Κομοτηνή και θα υλοποιηθούν. Είναι κάτι που μας ενδιαφέρει, έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές σε όλα τα επίπεδα», τόνισε σχετικά με το θέμα του ΒΙΟ.ΠΑ., ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τις πρώτες μέρες του Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο…»

Για το έργο της Ιχθυόσκαλας ο Θόδωρος Μαρκόπουλος υπογράμμισε: «Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε, διαφαίνεται ότι τελικά τακτοποιείται το θέμα που έχει να κάνει με την ολοκλήρωση του έργου της Ιχθυόσκαλας. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τις πρώτες μέρες του Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Εκείνο που ουσιαστικά λείπει είναι να τεθούν σε λειτουργία οι παγομηχανές και να μπορέσει να ολοκληρωθεί ένα δάπεδο. Θεωρώ ότι θα ολοκληρωθούν και στη συνέχεια θα κλείσει ο φάκελος του έργου. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια. Αυτό το έργο ξεκίνησε με μεγάλη χρονική υστέρηση. Όταν ανέλαβα εγώ είχε λήξει ο συμβατικός χρόνος του και παρόλα αυτά ήταν στο ξεκίνημά του. Ολοκληρώθηκε μετά από έναν μεγάλο αριθμό παρατάσεων. Ευτυχώς για την Καβάλα ολοκληρώθηκε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...