Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βερολίνο και Μόσχα οι επόμενοι στόχοι της Περιφέρειας ΑΜΘ

Ημέρα:

spot_img

Τα μέγιστα δυνατά οφέλη θα προσπαθήσει να αποσπάσει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αρχικά από τη συμμετοχή της στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου, τη μεγαλύτερη που πραγματοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο και στη συνέχεια από αυτήν της Μόσχας, στη Ρωσία. Η έκθεση του Βερολίνου ανοίγει τις πύλες της για το κοινό την Τετάρτη (7/3), ενώ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (11/3). Η περιφέρεια Α.Μ.Θ. μετέχει στην εν λόγω τουριστική έκθεση μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Δίπλα στην περιφέρεια Α.Μ.Θ. θα βρεθούν στην έκθεση του Βερολίνου Επιμελητήρια, ξενοδόχοι και πολλές τουριστικές επιχειρήσεις

«Μετά τις εκθέσεις των Βαλκανίων, όπου πρόσφατα συμμετείχαμε, τον Μάρτιο αρχίζει η προβολή της περιφέρειας μας σε ακόμη πιο σημαντικές εκθέσεις, παγκοσμίου βεληνεκούς. Η πρώτη συμμετοχή μας, αφορά τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση που γίνεται παγκοσμίως στο Βερολίνο της Γερμανίας από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή 11 Μαρτίου. Σε αυτήν συμμετέχουν σχεδόν όλες οι χώρες του πλανήτη και μέσω του Ε.Ο.Τ. μετέχει και η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης, μαζί μας θα βρίσκονται Επιμελητήρια, πολλές επιχειρήσεις, αλλά και ξενοδόχοι», τόνισε σχετικά με δηλώσεις που έκανε στο Kavala Web News, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Αντωνιάδης.

Τα μηνύματα από τη γερμανική αγορά και φέτος είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, καθώς καταγράφεται αύξηση των προκρατήσεων

«Στην έκθεση του Βερολίνου θα γίνουν επαφές με μεγάλα τουριστικά γραφεία. Η Γερμανία είναι μια χώρα που μας ενδιαφέρει, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η τρίτη κατά σειρά χώρα οι κάτοικοι της οποίας επισκέπτονται την περιφέρειά μας. Δεν κοιτάζουν μόνο το γνωστό μας «ήλιος και θάλασσα», αλλά και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι για παράδειγμα ο περιπατητικός τουρισμός. Τα μηνύματα από τη γερμανική αγορά και φέτος είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, καθώς υπάρχει ήδη αύξηση των προκρατήσεων. Στο πλαίσιο της έκθεσης μάλιστα θα έχουμε συνάντηση και με τον κ. Φούχτελ στο περίπτερο της περιφέρειας Α.Μ.Θ.», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνιάδης.

Μεγάλο βάρος της τουριστικής προβολής της περιφέρειας μας πέφτει πλέον και στην αγορά της Ρωσίας

Σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Α.Μ.Θ., το επόμενο βήμα, αμέσως μετά το Βερολίνο, είναι η επίσης μεγάλη τουριστική έκθεση της Μόσχας στη Ρωσία, η οποία αρχίζει στις 13 και ολοκληρώνεται στις 16 Μαρτίου.

«Κι εκεί ρίχνουμε μεγάλο βάρος. Υπήρξε ήδη μεγάλη προεργασία όλο το προηγούμενο διάστημα κι έγιναν επαφές σ’ ένα γόνιμο έδαφος. Η περιφέρεια μας θα είναι παρούσα και στη Μόσχα, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη σύσφιξη των σχέσεων με την πρωτεύουσα, καθώς και με άλλες περιοχές της Ρωσίας», ανέφερε σχετικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

Συνεδρίαση του φορέα διαχείρισης τουρισμού μετά την ολοκλήρωση των εκθέσεων για να χαραχτεί η πορεία της περιφέρειας για τους επόμενους μήνες…

Τέλος, ερωτηθείς για το ποιες είναι οι προτεραιότητες που θα τεθούν από την περιφέρεια, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διεθνών τουριστικών εκθέσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. απάντησε: «Ο τουρισμός είναι ένα στοίχημα που μας κρατά διαρκώς σε εγρήγορση. Πρέπει να συνεδριάσει ο φορέας διαχείρισης τουρισμού, ένα όργανο που συστήθηκε στα τέλη του 2017 και στο οποίο μετέχουν όλοι οι φορείς και οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό, ώστε από κοινού να χαράξουμε την πορεία της περιφέρειας μας για τους επόμενους μήνες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...