Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αυτοψία του Κ. Αντωνιάδη στη δομή «Ασημακοπούλου»

Ημέρα:

spot_img

Αυτοψία στην δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (14/11) ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

«Μετά από δυόμιση μήνες που ασκώ τα καθήκοντα του χωρικού αντιπεριφερειάρχη, θεώρησα σκόπιμο να επισκεφθώ την δομή προσφύγων ― μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Βρέθηκα εκεί το πρωί της Πέμπτης (14/11), όπου είχα μια συνάντηση με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Προσφύγων και Μεταναστών, οι οποίοι και με ενημέρωσαν σχετικά», τόνισε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο κ. Αντωνιάδης.

«Ως επί το πλείστον μιλάμε για πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν εκεί με τις οικογένειές τους…»

«Όπως μου είπαν χαρακτηριστικά, το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών και των προσφύγων που ζουν στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» είναι οικογένειες με παιδιά κι αυτό πρέπει να το τονίσουμε, ενώ έχουμε λίγους άνδρες που είναι μόνοι τους. Άρα, ως επί το πλείστον μιλάμε για πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν εκεί με τις οικογένειές τους. Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι όλοι σχεδόν έχουν λάβει νομιμοποιητικά έγγραφα, έχουν λάβει το δελτίο ασύλου από το αρμόδιο γραφείο που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και ο απώτερος στόχος τους είναι να φύγουν και να κατευθυνθούν σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης», συμπλήρωσε ακολούθως ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Ο αριθμός όσων φιλοξενούνται στο «Ασημακοπούλου» μεταβάλλεται διαρκώς και γι’ αυτό δεν είναι ακριβής

«Γι’ αυτόν τον λόγο δεν είναι ακριβής ο αριθμός όσων φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή. Ο αριθμός τους μεταβάλλεται διαρκώς, γιατί μπορεί σήμερα να αποχωρήσουν δέκα πρόσφυγες ― μετανάστες στη Γερμανία και μετά από μια εβδομάδα να έρθουν πέντε ή επτά. Πάντως δεν είναι πάνω από 900 άτομα όπως αναφέρθηκε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά είναι περίπου 850 άτομα», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Σε πολύ καλή κατάσταση οι εγκαταστάσεις, καθώς τηρούνται οι προϋποθέσεις σχετικά με τους κανόνες υγιεινής, ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση όσοι βρίσκονται εκεί»

Τέλος, σχετικά με τις εγκαταστάσεις και τα όσα είδε στο «Ασημακοπούλου», ο κ. Αντωνιάδης υπογράμμισε: «Από εκεί και πέρα είδα από κοντά  τις εγκαταστάσεις που έχουν γίνει και τους χώρους όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και νομίζω ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες κι βέβαια αναμένουμε να δούμε τι πρόκειται να γίνει το επόμενο διάστημα. Θεωρώ ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς  τηρούνται οι προϋποθέσεις σχετικά με τους κανόνες υγιεινής, ώστε να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση όσοι βρίσκονται εκεί».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...