Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Απαντήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ για το θέμα της γέφυρας της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Από την Περιφέρεια ΑΜΘ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για το θέμα της πεσμένης γέφυρας στην πόλη της Καβάλας, γνωστοποιούμε τα παρακάτω γεγονότα, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Στις 9 Νοεμβρίου 2018 έλαβε χώρα το δυσάρεστο γεγονός της πτώσης της γέφυρας, στην πόλη της Καβάλας.

Στις 15 Νοεμβρίου 2018, μόλις μια εβδομάδα μετά το συμβάν, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, απέστειλε  αίτημα προς την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» (Αρ. Πρωτ. 4955/15-11-18) για την διενέργεια μελετών στατικής επάρκειας και αποκατάστασης της γέφυρας.

Στις 21 Νοεμβρίου 2018 ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ  με επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη (Αρ. Πρωτ. 5069/22-11-18) ζήτησε την παρέμβασή του στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» , ώστε να υλοποιηθούν οι μελέτες το δυνατόν γρηγορότερα.

Στις 22 Μαρτίου 2019 απάντησε στο αίτημα μας η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» ότι δέχεται να αναλάβει την εκπόνηση των μελετών (Αρ. Πρωτ. 70386/22-03-19), δυστυχώς με καθυστέρηση τεσσάρων (4) μηνών. Αυτή προφανώς ήταν η άμεση ανταπόκριση από πλευράς προηγούμενης κυβέρνησης που περιγράφει η Βουλευτής Καβάλας κ. Ελευθεριάδου.

Στις 29 Μαρτίου 2019, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Μελέτη Αποκατάστασης Γέφυρας Παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας» από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης με αριθμό πράξης «Μ.Π 03100000» συνολικής αξίας 831.080 ευρώ.

Στις 18 Απριλίου 2019 το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την Αρ. 40/2019 απόφασή του ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης.

Στις 4 Ιουλίου 2019 ήρθε η έγκριση από το  Ελεγκτικό Συνέδριο της σύναψης της προγραμματικής σύμβασης (Αρ. Πρωτ: 37267/04-07-19), η οποία είναι προϋπόθεση για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» .

Στις 5 Ιουλίου 2019 (Αρ. Πρωτ: 2663/05-07-19) καλέσαμε την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» για την υπογραφή της σύμβασης.

Η τότε διοίκηση της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δήλωσε αδυναμία υπογραφής,  λόγω των Βουλευτικών εκλογών.  Νέα διοίκηση της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ορίστηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Στις 3 Οκτωβρίου 2019, αμέσως μετά τον ορισμό της νέας διοίκησης, υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση  μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

Όπως εξάγεται από όλα τα παραπάνω δεν υπήρξε από πλευράς Περιφέρειας καμία κωλυσιεργία ή καθυστέρηση.

Με βάση τα προαναφερόμενα, δίνεται συγχρόνως και μια απάντηση σε εκείνους που επιχείρησαν να σχολιάσουν αρνητικά και κακοπροαίρετα την όλη στάση του Περιφερειάρχη στο γνωστό θέμα της πτώσης της γέφυρας στην πόλη της Καβάλας.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  «βγήκε» μπροστά στο πρόβλημα και δεν δίστασε ούτε μία στιγμή  να αναλάβει ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση του θέματος. Δεν επέλεξε να κρυφτεί στις ανέξοδες και ανώφελες συζητήσεις, που έκαναν κάποιοι για το ποιος είχε την ευθύνη και την αρμοδιότητα της γέφυρας, χωρίς να δίνουν καμία λύση στο πρόβλημα.  Καλό θα είναι λοιπόν ορισμένοι να είναι πιο προσεκτικοί στις δημόσιες αναφορές τους στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...