Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι φοιτητικές εκλογές

Ημέρα:

spot_img

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Τετάρτης (24/5) οι φοιτητικές εκλογές, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αντί για το χώρο του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διεξάγονται σε χώρους του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Λόγω εκδήλωσης σχολείων, η οποία πραγματοποιείται στο φουαγιέ του διοικητηρίου, οι κάλπες για τις φετινές φοιτητικές εκλογές στήθηκαν στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο», ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», την οποία είχαν «δεσμεύσει» νωρίτερα τα συνταξιουχικά σωματεία της Π.Ε. Καβάλας για τη σύσκεψη τους. Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

Εκπρόσωπος ΔΑΠ ΝΔΦΚ: «Είμαστε δίπλα στο φοιτητή συνέχεια…»

Το κλίμα γενικότερα, μέχρι και το μεσημέρι τουλάχιστον, ήταν πολύ ήρεμο και η προσέλευση των φοιτητών ικανοποιητική. Τρεις είναι οι παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των φοιτητών του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ., η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας και η νέα παράταξη «Μπλόκο», από τη Σχολή Διοίκησης Οικονομίας (ΣΔΟ).

Με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Ευάγγελος Νικολόπουλος, εκπρόσωπος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Τ.Ε.Ι. Καβάλας, επισήμανε: «Η εκλογική διαδικασία  εξελίσσεται ομαλά, αν και για δεύτερη χρονιά οι εκλογές γίνονται στο κέντρο της πόλης κι όχι στο Τ.Ε.Ι., λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζαμε τα προηγούμενα χρόνια όλες οι παρατάξεις εξαιτίας επεισοδίων. Εμείς θέλουμε να ανεβάσουμε το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές, γιατί οι περισσότεροι φοιτητές είναι στο κέντρο. Το Τ.Ε.Ι. αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης και σε σίτιση και σε στέγαση. Κάθε μέρα η παράταξη μας αγωνίζεται για κάθε δυνατό καλό. Είμαστε δίπλα στο φοιτητή συνέχεια, ό,τι μας χρειαστεί και είμαστε εδώ για το καλύτερο».

«Οι φοιτητικές εκλογές βήμα για κάθε φοιτητή να εκφράσει την αντίθεση του στην κυβέρνηση», δηλώνει ο εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής

Εκ μέρους της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, ο Δημήτρης Καρατσόκης, τόνισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Είναι μια μέρα που οι φοιτητές μπορούν και πρέπει να δώσουν μια απάντηση. Το θέμα είναι σε ποιον πρέπει να τη δώσουν. Κύριο μέτωπο εμείς λέμε ότι πρέπει να είναι η κυβερνητική πολιτική, που πριν λίγες ημέρες ψήφισε το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο σημαίνει νέα βάρη όχι μόνο για το φοιτητή, αλλά για τους πάντες. Ο κ. Τσίπρας βγαίνει και δηλώνει ότι ο κόσμος είναι μαζί του επειδή δεν κατεβαίνει στο δρόμο. Οι φοιτητικές εκλογές είναι ένα βήμα για κάθε φοιτητή, ώστε να εκφράσει την αντίθεση του στην κυβέρνηση, αλλά και στην κυβερνητική πολιτική μέσα στο Τ.Ε.Ι. που έχει εκπρόσωπό της τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ, που όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστάτησε στο να περνάνε οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης σε Τ.Ε.Ι. και Πανεπιστήμια. Είναι ώρα να πάρει ο φοιτητής την κατάσταση στα χέρια του. Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε στη γωνία. Συμμετοχή στις εκλογές, ώστε την επόμενη ημέρα να είναι ο κάθε φοιτητής ενεργός, για να διεκδικήσουμε πράγματα».

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι στο πάρκινγκ του διοικητηρίου υπήρχαν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για παν ενδεχόμενο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...