Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι τουρίστες σώζουν την παρτίδα και στα πρατήρια υγρών καυσίμων

Ημέρα:

spot_img

Οι τουρίστες είναι αυτοί που σώζουν την παρτίδα και στα πρατήρια υγρών καυσίμων στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, καθώς ισορροπούν κάπως την κατάσταση από την σχεδόν ανύπαρκτη κίνηση του εγχώριου τουρισμού.

«Ευτυχώς φέτος είναι αυξημένη η τουριστική κίνηση και ειδικά από ξένους. Δεν υπάρχει εγχώριος τουρισμός, δεν βλέπουμε πλέον Έλληνες να έρχονται στα πρατήρια για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους. Μη φανταστεί κανείς ότι έχουμε αυξημένη κίνηση, απλά οι ξένοι επισκέπτες αντικαθιστούν την κάθετη πτώση που έχουμε από τους Έλληνες τουρίστες», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς.

Από το κακό στο χειρότερο σε καθημερινή βάση, λόγω της υπερφορολόγησης

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μεταξά, πρόκειται κυρίως για Βούλγαρους, Ρουμάνους και Τούρκους, οι οποίοι μένουν αρκετές ημέρες στην περιοχή μας κι έτσι αναγκαστικά προσέρχονται στα πρατήρια υγρών καυσίμων για να φουλάρουν τα αυτοκίνητά τους.

Γενικότερα πάντως ο αντιπρόεδρος της Ο.Β.Ε. σημείωσε ότι η κατάσταση για τους πρατηριούχους πηγαίνει καθημερινά από το κακό στο χειρότερο.

«Στην τιμή της αμόλυβδης για παράδειγμα, το ένα ευρώ και πλέον είναι φόρος προς το κράτος, το οποίο τον εισπράττει, όμως στον κλάδο μας το κέρδος είναι μικρό και εξανεμίζεται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την προκαταβολή φόρου 100% για το επόμενο έτος και την αύξηση του φορολογικού συντελεστή, που οδηγούν τον κλάδο μας, όπως και τους περισσότερους των ελευθέρων επαγγελματιών, από το κακό στο χειρότερο σε καθημερινή βάση», επισήμανε σχετικά ο Μιχάλης Μεταξάς.

Σε σταθερά επίπεδα οι τιμές των υγρών καυσίμων στην Π.Ε. Καβάλας

Σχετικά με τις τιμές των υγρών αυτές διαμορφώνονται, στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, κατά μέσο όρο, ως εξής: Η αμόλυβδη προς 1,45 ευρώ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης προς 1,30 ευρώ το λίτρο και το υγραέριο κίνησης στα 80 λεπτά το λίτρο.

«Είμαστε τυχεροί και οι τιμές μένουν σχετικά στα ίδια επίπεδα, διότι δεν έχουμε αύξηση στις τιμές του αργού πετρελαίου, το οποίο είναι και η αιτία για την αυξομείωση των τιμών διεθνώς», παρατήρησε σχετικά με τις τιμές των υγρών καυσίμων ο αντιπρόεδρος της Ο.Β.Ε.

Το αν το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από του 2016 όσον αφορά την κίνηση στα πρατήρια, θα φανεί στο τέλος της χρονιάς

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το αν είναι καλύτερη ή όχι η εικόνα στα ταμεία των πρατηρίων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ο κ. Μεταξάς απάντησε: «Καλύτερα είναι να αφήσουμε να κλείσει η χρονιά, γιατί είχαμε πολύ μεγάλη πτώση το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η εκτίμηση μου είναι ότι αυτή η πτώση θα ισορροπήσει με την αύξηση που έχουμε στην κίνηση τους θερινούς μήνες φέτος. Όμως επειδή όλα φαίνονται στο τέλος του έτους, καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι τότε, για να δούμε πως θα πάει και η θέρμανση, καθώς φέτος δεν θα δοθεί το επίδομα. Τότε μόνο θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν το φετινό καλοκαίρι τα πράγματα ήταν καλύτερα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...