Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλάζουν θέση τα κολωνάκια στην Πέραμο;

Ημέρα:

spot_img

Πολύ νωρίτερα από πέρυσι τοποθετήθηκαν για τη φετινή θερινή περίοδο στην κεντρική οδό της Νέας Περάμου, οι ελαστικοί οριοδείκτες, που έχουν σαν στόχο την πιο εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων, σε έναν δρόμο που τους καλοκαιρινούς μήνες κυριολεκτικά στενάζει από τα συνεχή μποτιλιαρίσματα.

Οι ελαστικοί οριοδείκτες ή κολωνάκια όπως όλοι τα αποκαλούν, τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά στη διάρκεια της περσινής τουριστικής περιόδου στην κεντρική οδό της Νέας Περάμου, στο πλαίσιο εφαρμογής απόφασης του τοπικού συμβουλίου, ωστόσο και τότε όπως και φέτος καταγράφηκαν και καταγράφονται αντιδράσεις, είτε από πολίτες, είτε από επαγγελματίες της περιοχής.

Σε εξέλιξη συζήτηση με τους επαγγελματίες της Νέας Περάμου

Όπως τόνισε με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, η αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, Ελένη Μπενή, είναι σε εξέλιξη συζήτηση με τους επαγγελματίες της Νέας Περάμου και δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να αλλάξουν θέση τα κολωνάκια, τα οποία σήμερα αφήνουν περισσότερο χώρο στο ρεύμα προς Καβάλα και λιγότερο στο ρεύμα προς Ελαιοχώρι και Θεσσαλονίκη.

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και προκειμένου να λυθεί το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες στο κέντρο της Νέας Περάμου, τοποθετήσαμε τα κολωνάκια, σύμφωνα με την απόφαση του τοπικού συμβουλίου. Η τοποθέτηση τους είχε δείξει να λύνει το πρόβλημα, ωστόσο κάποιοι συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα ειδικά στο ρεύμα προς Ελαιοχώρι. Είμαστε ήδη σε επαφή με τους επαγγελματίες της Νέας Περάμου, οι οποίοι εξέφρασαν κάποιες αντιρρήσεις που τις ακούμε με πολλή προσοχή. Γι’ αυτό και τα τοποθετήσαμε αρκετά νωρίς φέτος, ώστε όποιες διορθώσεις απαιτηθεί να μπορέσουμε να τις κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών.

Μέχρι το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα έχει βρεθεί λύση

Σύμφωνα πάντα με την κ. Μπενή, σε αυτή τη φάση εξετάζεται η λύση ν’ αλλάξει η πλευρά της στάσης (πρόκειται για θέσεις στάσης κι όχι στάθμευσης) και να περάσει από την πάνω πλευρά των καταστημάτων, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα να μείνει λιγότερος χώρος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καβάλα.

«Τα κολωνάκια θα μετακινηθούν αν δημιουργούν θέμα. Είναι σεβαστό το ότι υπάρχουν αντιδράσεις από τους επαγγελματίες κι είμαστε διατεθειμένοι να τα αλλάξουμε, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι. Μέχρι το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα έχει λυθεί το θέμα με την καλύτερη λύση για όλους μας. Τώρα, σχετικά με κάποιες φωνές που ακούγονται και λένε να βγουν εντελώς τα κολωνάκια, νομίζω ότι δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση, αφού η απομάκρυνσή τους, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Έχουμε ζήσει όλοι το τι συμβαίνει κάθε καλοκαίρι. Το να υπάρχει ένα μποτιλιάρισμα είναι το ελάχιστο, το να γίνει κάτι έκτακτο όμως και να χρειαστεί να περάσει ένα πυροσβεστικό ή ένα ασθενοφόρο είναι καθοριστικό, οπότε η παρουσία των ελαστικών οριοδεικτών είναι απαραίτητη», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών του δήμου Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...