Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σύντομα η λύση για τα σκουπίδια στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε είναι πιθανό να προκύψει ο ιδιώτης που θα αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων στον δήμο Παγγαίου, μετά την εμπλοκή που υπήρξε την περασμένη Παρασκευή και την αποχώρηση του ιδιώτη που μέχρι πρότινος είχε αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες Ελευθερών, Ορφανού και Πιερέων.

Όπως σημείωσε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο αντιδήμαρχος Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, έχουν ήδη ληφθεί οι αποφάσεις για τον πρόχειρο διαγωνισμό με διαπραγμάτευση και την Παρασκευή (4/8) στην οικονομική επιτροπή του δήμου Παγγαίου, θα γίνει το άνοιγμα των προσφορών, ο έλεγχος των δικαιολογητικών και από εκεί θα προκύψει πιθανότατα ο νέος ανάδοχος.

Σε τρεις ιδιώτες έχει απευθυνθεί ο δήμος Παγγαίου – Το ιστορικό της αποχώρησης του ιδιώτη

«Πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε θα έχουμε νέο εργολάβο με απευθείας ανάθεση δυο μηνών, την οποία ήδη προχωράμε στο γραφειοκρατικό κομμάτι. Έχουμε απευθυνθεί σε τρεις ιδιώτες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Παγγαίου.

Σχετικά με το τι συνέβη και αποχώρησε ο προηγούμενος ιδιώτης, ο Χρήστος Μποσμπότης, απάντησε: «Υπήρξε μια εμπλοκή στην σύμβαση με τον προηγούμενο εργολάβο καθαριότητας. Η εμπλοκή οφείλεται στο ότι στην αρχή υπήρχε συνεργασία δυο εργολάβων, ο ένας εκ των οποίων αποχώρησε κι υπήρξαν μεταξύ τους καταγγελίες. Λόγω του ότι στην αρχική σύμβαση προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν άλλα μηχανήματα που στην πορεία άλλαξαν, αυτό θεωρήθηκε μη σύννομη ενέργεια εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν εγκρίθηκαν τα εντάλματα πληρωμής του εργολάβου και φτάσαμε στο ανώτατο επίπεδο του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  το οποίο απέρριψε την προσφυγή του δήμου Παγγαίου, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να μην μπορεί να πληρωθεί, ενώ και τα χρήματα υπάρχουν στο αποθεματικό του δήμου και η εργασία του εργολάβου έγινε. Θα τα διεκδικήσει δικαστικώς τα έξοδα που έχει κάνει σχεδόν εδώ και ένα χρόνο».

Νυχθημερόν δουλεύουν οι υπάλληλοι του δήμου Παγγαίου για να αντεπεξέλθουν – Εξήρε την αυταπάρνηση τους ο Χρήστος Μποσμπότης

Να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή που αποχώρησε ο ιδιώτης της καθαριότητας πήρε μαζί του όλα τα μέσα που είχε, αλλά και 300 κάδους.

«Εμείς είχαμε απόθεμα 100 κάδων και κάναμε αναδιανομές, αντιμετωπίζοντας το θέμα από την υπηρεσία Καθαριότητας και τους υπαλλήλους, που θέλω να τους ευχαριστήσω, καθώς δουλεύουν με αυταπάρνηση, έγινε αναστολή αδειών κι αυτό είναι κάτι μεταβατικό. Το σαββατοκύριακο υπήρξαν κάποια προβλήματα, λόγω της εναλλαγής από τον ανάδοχο στην υπηρεσία Καθαριότητας, ήταν γεμάτες οι παραλίες μας, αλλά εξομαλύνεται το πράγμα και γίνεται κανονικά η αποκομιδή», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...