Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων στον δήμο Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img

Πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων καταγράφεται και το φετινό καλοκαίρι στον δήμο Παγγαίου. Η παραλία Οφρυνίου, η Νέα Πέραμος, αλλά και η Νέα Ηρακλείτσα είναι οι περιοχές που σηκώνουν το «βάρος» όλων αυτών των εκδηλώσεων, οι οποίες αποτελούν κυριολεκτικά πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες που κατακλύζουν κάθε γωνιά του δήμου Παγγαίου. 

Η αρχή έγινε με την ένταξη του δήμου Παγγαίου στο φετινό Kavala AirSea Show, ενώ ακολούθησε το παγγαιορείτικο αντάμωμα 25 πολιτιστικών συλλόγων στην παραλία Οφρυνίου.

«Ανοίγουν» τα Κάστρα της Νέας Περάμου για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

«Η αρχή ήταν καλή και εντυπωσιακή. Όμως οι πολιτιστικές δράσεις δεν σταματούν εδώ για τον δήμο Παγγαίου. Στις 7 Αυγούστου ανοίγουν τα Κάστρα της Νέας Περάμου για την πανσέληνο, μια εκδήλωση που είναι ενταγμένη στους αρχαιολογικούς χώρους που ανοίγουν κάθε χρόνο στην αυγουστιάτικη πανσέληνο. Είναι κάτι που το ξεκινήσαμε από πέρυσι, σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου και το συνεχίζουμε και φέτος. Εκεί θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη από την χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου της Νέας Περάμου», σημείωσε αρχικά στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News ο αντιδήμαρχος του δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

Γιορτή αθλητισμού στην Νέα Ηρακλείτσα με στόχο να γίνει θεσμός – Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στις 12 Αυγούστου στα Κάστρα της Νέας Περάμου

Όπως ανέφερε στην συνέχεια, στις 9 Αυγούστου στο λιμανάκι της Νέας Ηρακλείτσας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη γιορτή αθλητισμού, με στόχο να θεσμοθετηθεί.

«Είναι μια νέα εκδήλωση και σε αυτήν θα βραβεύονται κάθε χρόνο σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, όσοι αθλητές διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη αθλητική περίοδο, ενώ επίσης θα βραβεύονται παλιές δόξες που τίμησαν την Ελλάδα που προέρχονται από το Παγγαίο. Η φετινή εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Δημήτρη Παρίδη, ενώ θα παρίσταται ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας του 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης και θα τιμηθούν μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Τερζανίδης, ο Δημήτρης Σιούρθας, ο Παύλος Κοψαχείλης και πολλοί άλλοι. Καταλήγουμε στις 12 Αυγούστου με την μεγάλη συναυλία της Ελεονώρας Ζουγανέλη και πάλι στα Κάστρα. Είναι καταπληκτική τραγουδίστρια κι όπου εμφανίζεται «σπάει» ταμεία. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε κι εμείς επιτυχία.

Γενικότερα ο δήμος Παγγαίου στην διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου «βουλιάζει». Το βλέπουμε στις παραλίες μας, αλλά το ακούμε και από τους επαγγελματίες. Φαίνεται επίσης και από τις αυξημένες καταναλώσεις ύδατος. Είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό μας κι εμείς από την μεριά μας, ως διοίκηση, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αντεπεξέλθουμε και πιστεύω τα καταφέρνουμε καλά», τόνισε χαρακτηριστικά στην συνέχεια των δηλώσεων του ο αντιδήμαρχος Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...