Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Πέφτει» ταρτάν στο γήπεδο της Ελευθερούπολης

Ημέρα:

spot_img

Στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» του  Υπουργείου  Εσωτερικών  με  τίτλο  «Κατασκευή,  επισκευή  και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των ∆ήμων», ο Δήμος Παγγαίου είχε υποβάλει πρόταση προκειμένου να ενταχθεί στο Πρόγραμμα.

Ειδικότερα, η προαναφερόμενη πρόσκληση, αφορούσε στη χρηματοδότηση των δήμων για  την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των ∆ήμων καθώς και κάθε άλλης συναφούς  δράσης  αυτών, που  στόχο έχει τη βελτίωση των εν λόγω  υποδομών,  και  την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού. Στα πλαίσια της πρόσκλησης αυτής, ο ∆ήμος Παγγαίου υπέβαλλε πρόταση για τη  χρηματοδότηση  της  πράξης  με  τίτλο:  «Επίστρωση  με συνθετικό  τάπητα  (ταρτάν)  στίβου  του γηπέδου Ελευθερούπολης». Ο  συνολικός  προϋπολογισμός  της  πράξης  ανέρχεται  σε  600.000,00€  συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.

Το έργο της επίστρωσης με συνθετικό τάπητα στίβου στο γήπεδο της Ελευθερούπολης έχει ξεκινήσει και σύμφωνα με την έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παγγαίου  πρόκειται  να  γίνει  η  επίστρωση  με  συνθετικό  τάπητα (ταρτάν)  των  διαδρόμων  μήκους  και  του  χώρου  των  αθλημάτων  στίβου  στο  γήπεδο Ελευθερούπολης. Η  συνολική  επιφάνεια του συνθετικού τάπητα του  στίβου είναι 5275μ2  ενώ το πάχος του δεν πρέπει να είναι μικρότερο των 15 χιλ. Ο  νέος τάπητας  θα  καλύψει  τις  διαδρομές  των  αγωνισμάτων  μήκους  και  άλματος  και  θα  έχει χρώμα  ερυθροφαιό.  Ένα  σημαντικό  στοιχείο  που  θα  πρέπει  να  δοθεί  βαρύτητα  είναι  η διαμόρφωση κατάλληλων κλίσεων ώστε να απορρέουν τα όμβρια ύδατα στα κανάλι που θα  κατασκευαστεί  μεταξύ κονίστρας  και  στίβου.  Η  στρώση  του  συνθετικού  τάπητα  θα πρέπει στο σημείο επαφής της με το κανάλι σε όλη την περίμετρο να μην υπερβαίνει και να αποσβένει ομαλά προς αυτό εξασφαλίζοντας την σωστή απορροή των νερών.

Η συνολική απαιτούμενη  πίστωση  εκτέλεσης  του  έργου, όπως προαναφέραμε, θα  ανέλθει  στο  ποσό των 600.000,00 €,  θα  καλυφθεί  από  πιστώσεις  του  «Προγράμματος  Αγροτικής  Ανάπτυξης της  Ελλάδας (ΠΑΑ   2014-2020)» και θα εκτελεσθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...