Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Σκούρλετης αρνείται να δώσει λύση στο θέμα των διμήνων του δήμου Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img

Επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης την αρνητική του θέση σχετικά με την τροπολογία που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της δίωξης των νυν και πρώην αιρετών του δήμου Παγγαίου που κατηγορούνται για την υπόθεση των διμήνων, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (19/7) από τους βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Για την αρνητική αυτή εξέλιξη μίλησε στον «Ενήμερο» ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος ανέφερε αρχικά: «Επικοινώνησα την Πέμπτη (19/7) με τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τον Δημήτρη Εμαννουηλίδη, ο οποίος μου διεμήνυσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών ο κ. Σκουρλέτης, είναι αρνητικός στο να δεχτεί την τροπολογία, αφήνοντας μια μικρή χαραμάδα, όμως αυτό δεν λέει για εμάς κάτι».

«Το θέμα μπορεί να κλείσει μόνο με τροπολογία…»

«Δυστυχώς υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα, το λέμε από την αρχή. Το θέμα μπορεί να κλείσει μόνο με τροπολογία. Περιμένουμε την κατάλληλη σύνθεση της Βουλής, ώστε να προκύψει και να εγκριθεί η τροπολογία ή τον υπουργό, ο οποίος θα μπορέσει και εκείνος να αποφασίσει ανάλογα, να βρεθεί σε κατάλληλη στιγμή, όπως είπε ο κ. Εμμανουηλίδης, για να μπορέσει να συμφωνήσει στην τροπολογία, καθώς η 5η Σεπτεμβρίου (ημέρα της δίκης) να είναι πολύ κοντά», συμπλήρωσε σχετικά ο δήμαρχος Παγγαίου.

«Δυστυχώς, ενώ ζητήσαμε να υπάρχει σύνθεση άποψης και θέσης, ο κ. Μπόνος δεν συμφώνησε. Βέβαια θα περιμένουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και τη θέση του κ. Ξουλόγη για να δούμε πως θα κινηθούμε»

Ερωτηθείς αναφορικά με το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, με δεδομένη την άρνηση Σκουρλέτη, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Έχει ληφθεί μια σχετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, αν και βέβαια υπάρχουν κάποιοι τριγμοί σ’ αυτήν, δεδομένου ότι τέτοιες αποφάσεις δεν πρέπει να έχουν πολιτική βάση, αλλά να λειτουργούν σε πλαίσιο ομοφωνίας. Δυστυχώς, ενώ ζητήσαμε να υπάρχει σύνθεση άποψης και θέσης, ο κ. Μπόνος δεν συμφώνησε. Βέβαια θα περιμένουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και τη θέση του κ. Ξουλόγη για να δούμε πως θα κινηθούμε. Το θέμα θα είναι και πάλι κυρίαρχο και σε αυτήν την συνεδρίαση».

«Η λαϊκή ετυμηγορία θα εκφραστεί ανάλογα, τόσο για αυτούς που δεν συναίνεσαν στο να υπάρξει τελικά η τροπολογία, αλλά πολύ περισσότερο στο ότι ασχολούμαστε στον δήμο Παγγαίου εδώ και πολύ καιρό με μια καταγγελία που έγινε, να μην ξεχνάμε, από τον κ. Ξουλόγη…»

Κληθείς να σχολιάσει την εκ νέου αρνητική στάση του υπουργού Εσωτερικών, ο δήμαρχος Παγγαίου επισήμανε: «Είμαι στενοχωρημένος, με την έννοια ότι δεν προχώρησε αυτή η υπόθεση. Απαιτήσεις από τον υπουργό δεν μπορώ να έχω ανάλογες με αυτές που μπορούν να έχουν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Είναι λογικό αυτό που ζητήσαμε και δεν μπορώ να καταλάβω τις αντιρρήσεις. Ο καθένας βέβαια κάνει την πολιτική του και θα κριθεί ανάλογα. Ο λαός είναι αυτός που στο τέλος θα αποφασίσει και θα κατατάξει τον καθένα από εμάς στη θέση του. Η λαϊκή ετυμηγορία θα εκφραστεί ανάλογα, τόσο για αυτούς που δεν συναίνεσαν στο να υπάρξει τελικά η τροπολογία, αλλά πολύ περισσότερο στο ότι ασχολούμαστε στον δήμο Παγγαίου εδώ και πολύ καιρό με μια καταγγελία που έγινε, να μην ξεχνάμε, από τον κ. Ξουλόγη και ταλανίζει τόσο την διοίκηση, όσο και την ευρύτερη τοπική κοινωνία. Μάλιστα αναγκάζει πολλούς πολίτες που ενεπλάκησαν στην διαδικασία, χωρίς να ευθύνονται για κάτι, να σκέφτονται από την αρχή αν θα πρέπει να ασχοληθούν ξανά ή να έχουν μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που ασχολήθηκαν».

«Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι ότι αναλωνόμαστε πολύ με ένα θέμα που δεν έπρεπε να υπάρχει και χάνουμε πολλές εργατοώρες, τόσο ως διοίκηση, όσο και γενικότερα ως δήμος Παγγαίου»

«Ευτυχώς οι συνδημότες μας γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως προέκυψε το θέμα. Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι γνωρίζουν πως η τωρινή διοίκηση του δήμου ακολουθεί και ασκεί μια χρηστή οικονομική διαχείριση κι αυτό είναι πολύ βασικό. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε κι εμείς πορεία μέχρι το τέλος, κινούμενοι πάντα στο πλαίσιο της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και πάνω απ’ όλα έχοντας μηδενική ανοχή σε αυτό που λέγεται διαπλοκή. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι ότι αναλωνόμαστε πολύ με ένα θέμα που δεν έπρεπε να υπάρχει και χάνουμε πολλές εργατοώρες, τόσο ως διοίκηση, όσο και γενικότερα ως δήμος Παγγαίου, όπως και άλλοι φορείς, όπως οι βουλευτές που ασχολούνται με το θέμα. Όλο αυτό είναι μια ιστορία που προέκυψε μετά από μια ανόητη καταγγελία και τίποτα περισσότερο», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...