Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ελένη Μπενή: «Βαρύ πυροβολικό» του δήμου Παγγαίου η Δ. Ε. Ελευθερών

Ημέρα:

spot_img

«Βαρύ πυροβολικό» του δήμου Παγγαίου, χαρακτήρισε με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, τη δημοτική ενότητα Ελευθερών, η αντιδήμαρχος της, Ελένη Μπενή, η οποία υπογράμμισε παράλληλα τις πολλές απαιτήσεις που έχει η συγκεκριμένη περιοχή.

«Τα προβλήματα καταγράφονται καθημερινά, τα αξιολογούμε βάσει της σοβαρότητάς τους, τα βάζουμε σε προτεραιότητα και τα αντιμετωπίζουμε για να λειτουργούν όλα στην εντέλεια», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις της η αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Ελευθερών.

Βάρος στον τομέα της καθαριότητας και στην οδική ασφάλεια δημοτών και επισκεπτών

«Η δημοτική ενότητα Ελευθερών είναι το «βαρύ πυροβολικό» του δήμου Παγγαίου, μια ενότητα όμως με πολλές απαιτήσεις, με πολλά καθημερινά ζητήματα που χρήζουν φροντίδας. Εμείς επικεντρωνόμαστε στην οδική ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών μας, αλλά και στον τομέα της καθαριότητας. Απ’ ό,τι φαίνεται φέτος ο αριθμός των επισκεπτών στην περιοχή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερος από τις προηγούμενες χρονιές. Ο τομέας της καθαριότητας είναι το βασικό μας μέλημα. Έχουμε τη σύμβαση με τον ιδιώτη που θα συνεχίσει και φέτος και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Θα γίνει σύμβαση επίσης με τον ιδιώτη για την κοπή των χόρτων και ευελπιστούμε ένα σημαντικό κομμάτι να αντιμετωπιστεί. Φυσικά δίνουμε μεγάλη βαρύτητα και στην οδική ασφάλεια και στην κατάλληλη σήμανση κι όπου εντοπίζονται λάθη ή παραλείψεις διορθώνονται. Ήδη έγιναν και συνεχίζονται ασφαλτοστρώσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεων της η Ελένη Μπενή.

Εν αναμονή της έγκρισης από την Αποκεντρωμένη της σύμβασης με την ΕΤ.Α.Δ. για τη δημοπράτηση των επτά θέσεων beach bar στους Αμμολόφους

Ερωτηθείσα αναφορικά με την εικόνα που θα έχει στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου το «διαμάντι» του δήμου Παγγαίου, η παραλία των Αμμολόφων, η αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Ελευθερών απάντησε σχετικά: «Φέτος θα είναι διαφορετική η κατάσταση στην παραλία των Αμμολόφων. Περιμένουμε από την Αποκεντρωμένη να μας εγκρίνει τη σύμβαση με την ΕΤ.Α.Δ. για να ξεκινήσει η δημοπράτηση για τις επτά θέσεις των ομοιόμορφων πλέον beach bar, που θα είναι πιο σωστά κατανεμημένα. Θέλω να ελπίζω ότι και οι επαγγελματίες θ’ ανταποκριθούν όπως πρέπει και δεν θα έχουμε φαινόμενα να μην υπάρχουν κενά γι’ αυτούς που δεν θέλουν να πάνε σε beach bar, αλλά να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία. Εμείς θα πάμε σύμφωνα με τους όρους κι ελπίζω να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Έτοιμα στην ώρα τους τα «κανονάκια» – Προχωρά η αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων

Εκτός όμως από τουριστική περιοχή, η δημοτική ενότητα Ελευθερών δραστηριοποιείται έντονα στον πρωτογενή τομέα, κατά κόρον στην αμπελοκαλλιέργεια. Η κ. Μπενή ρωτήθηκε σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζουν τα «κανονάκια» αντιχαλαζικής προστασίας κι αν θα είναι έτοιμα στην ώρα τους, καθώς επίσης και για το θέμα της αγροτικής οδοποιίας.

Στην απάντηση της η αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ελευθερών ανέφερε: «Ήδη έχει αρχίσει η καταγραφή της ασετιλίνης στα «κανονάκια» για να δούμε τι χρειάζεται και το να προμηθευτούμε. Πέρυσι η εικόνα τους ήταν ικανοποιητική με την αυτοματοποίηση τους, η συντήρηση τους γίνεται συνεχώς και θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. Όσον αφορά τους αγροτικούς δρόμους είμαστε στο τέλος των έργων στο δημοτικό διαμέρισμα της Φωλιάς, κατεβαίνουμε προς το Μυρτόφυτο και από εκεί σιγά – σιγά σε όλα τα υπόλοιπα διαμερίσματα. Επίσης και στα θέματα άρδευσης είμαστε σε καλό δρόμο».

Άψογη η συνεργασία με τους επαγγελματίες

Λόγω και της ιδιότητας της ως προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου Παγγαίου, η κ. Μπενή ρωτήθηκε αναφορικά με τις σχέσεις της με τους επαγγελματίες του δήμου και απάντησε: «Με τους επαγγελματίες έχουμε μια άψογη συνεργασία, ειδικά τον τελευταίο χρόνο τόσο με την παρουσία μας σε εκθέσεις, όσο και με κάποια σεμινάρια που θα κάνουμε. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία μαζί τους, αλλά και με τους προέδρους τους και προσπαθούμε από κοινού να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας».

«Είναι πρόκληση το να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα για να ικανοποιήσουμε τόσο τους δημότες μας, όσο και τους επισκέπτες»

«Ο δήμος μας και φυσικά η δημοτική ενότητα Ελευθερών έχουν την ευχή και την κατάρα να τα συνδυάζουν όλα. Ορεινά χωριά από τη μια, τους Αμμολόφους μια από τις γνωστότερες παραλίες στην Ελλάδα από την άλλη, αλλά και πεδινές και αγροτικές περιοχές. Από την πλευρά μας προβαίνουμε σε διαρκείς επεμβάσεις για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που ανακύπτουν. Είναι πρόκληση το να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα για να ικανοποιήσουμε τόσο τους δημότες μας, όσο και τους επισκέπτες και πιστεύω ότι θα πάμε καλά, σε άψογη συνεργασία πάντα με το δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, που μας στηρίζει και μας βοηθά με το παραπάνω», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της σε «Ε» και KWN, η Ελένη Μπενή.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...