Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δήμος Παγγαίου: Θετική εξέλιξη στις προσλήψεις των διμηνιτών

Ημέρα:

spot_img

Εξέλιξη προς τη θετική κατεύθυνση, η οποία μπορεί να δώσει λύση στην υπόθεση των 56 νυν και πρώην δημοτικών συμβούλων του δήμου Παγγαίου που ενέκριναν προσλήψεις υπαλλήλων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας από το 2011 έως και σήμερα, χαρακτηρίζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, την κατάθεση σχετικής τροπολογίας την Τρίτη (20/2) στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης που ξεκίνησε την Τρίτη (20/2) στο Δικαστικό Μέγαρο της Κομοτηνής, διεκόπη, λόγω κατάθεσης της προαναφερθείσας τροπολογίας, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να οριστεί εκ νέου εκδίκαση για τις 5 Σεπτεμβρίου 2018 στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης.

«Είναι ευκαιρία να λάμψει η αλήθεια για το ποιος κατήγγειλε, τι κατήγγειλε αν ήταν προς εμάς ή προς τον ίδιο του τον εαυτό η καταγγελία…»

«Πρόκειται για μια εξέλιξη που είναι προς τη θετική κατεύθυνση, με δεδομένο ότι την περιμένουμε εδώ και αρκετό καιρό. Οι πιέσεις προς την κεντρική διοίκηση ήταν μεγάλες, γιατί ήταν ένα δίκαιο αίτημά μας, το οποίο ήταν αίτημα και της ολομέλειας της Κ.Ε.Δ.Ε. και πλέον γίνεται δεκτό. Πιστεύω ότι θα έχουμε θετική εξέλιξη, ώστε να μπορέσουμε να δικαιωθούμε μετά την καταγγελία του κ. Ξουλόγη και σε ποινικό και πειθαρχικό επίπεδο, εκτιμώντας ότι ανάλογα θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για εμάς αυτή η τροπολογία κι όσον αφορά τους καταλογισμούς που επίκεινται να γίνουν από τον συντονιστή της αποκεντρωμένης που είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Είναι ευκαιρία να λάμψει η αλήθεια για το ποιος κατήγγειλε, τι κατήγγειλε αν ήταν προς εμάς ή προς τον ίδιο του τον εαυτό η καταγγελία. Έχουμε γίνει περίγελος σε όλη την Ελλάδα, καθώς πολλά μέσα ενημέρωσης γράφουν για το θέμα κι αυτό που πραγματικά μας θλίβει είναι η κατάσταση που έχει φτάσει η στείρα αντιπολίτευση του κ. Ξουλόγη. Εκτιμώ ότι θα η τροπολογία σύντομα θα ψηφιστεί και θα κλείσει εκεί το όλο θέμα», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης.

Χ. Μποσμπότης: «Η λύση ήρθε την ύστατη ώρα…»

Για το θέμα δηλώσεις έκανε στον «Ενήμερο» και ο αντιδήμαρχος Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, ο οποίος τόνισε αρχικά: «Η λύση ήρθε την ύστατη ώρα, ενώ είχε αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης το πρωί της Τρίτης (20/2) στο εφετείο κι είχαν ήδη απολογηθεί οι κύριοι Ξουλόγης, Δαμιανίδης και Τιμοσίδης. Πέντε λεπτά πριν απολογηθεί ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης, ήρθε με φαξ από τη Βουλή η τροπολογία που κατατέθηκε, δεν ψηφίστηκε ακόμη, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Παρουσιάστηκε το φαξ στην πρόεδρο, η οποία αφού συσκέφθηκε με τα άλλα μέλη του δικαστηρίου, αποφάσισε να δώσει μια αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για τις 5 Σεπτεμβρίου».

«Η τροπολογία είναι έτσι διατυπωμένη που μας καλύπτει πλήρως»

«Είναι ένα θετικό βήμα, για το οποίο πάσχισαν πολλοί, όπως οι τέσσερις βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας, ο δήμαρχος Παγγαίου με αλλεπάλληλες πιέσεις και συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο, ακόμη και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Κρίνεται θετικό το αποτέλεσμα και το ευτύχημα είναι ότι πιθανόν η τροπολογία θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι νόμοι ισχύουν από τη μέρα που ψηφίζονται. Η τροπολογία είναι έτσι διατυπωμένη που μας καλύπτει πλήρως, καθώς αναφέρει ότι αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων για πρόσληψη προσωπικού δίμηνης διάρκειας που έχουν εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση τα δε εντάλματα πληρωμής έχουν εγκριθεί από τον επίτροπο του ελεγκτικού συμβουλίου, απαλλάσσουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου από οποιαδήποτε ευθύνη. Οι αποφάσεις μας είχαν έγκριση νομιμότητας, τα εντάλματα είχαν έγκριση, άρα πιστεύω θα λυθεί οριστικά ένα πρόβλημα που ταλάνισε για ένα χρόνο 56 δημοτικούς συμβούλους. Δεν έχει λυθεί οριστικά, αλλά ας ελπίσουμε ότι στην ταραγμένη πολιτική περίοδο που ζούμε ομόφωνα θα μπορέσει να ψηφιστεί», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μποσμπότης.

Τα όσα έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook ο δήμαρχος Παγγαίου

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση αφορά καταγγελίες του τέως δημάρχου Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη, ο οποίος περιλαμβάνεται μεταξύ των πρώην και νυν δημοτικών συμβούλων που βαρύνονται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλον παράνομο όφελος.

Πρόκειται για 607 συμβασιούχους που προσλήφθηκαν επί ημερών Βασίλη Ξουλόγη και 165 διμηνιτών που προσλήφθηκαν επί διοίκησης Φιλίππου Αναστασιάδη, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, έγραψε την Τρίτη (20/2): «Κατατέθηκε σήμερα μετά από συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης του δήμου Παγγαίου με εισήγηση του βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου και συνυπογραφή των τριών βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας Εμμανουηλίδη Δημήτρη, Παπαφιλίππου Γιώργου, Μορφίδη Κώστα, η τροπολογία για την περιβόητη πρόσληψη εργατών δίμηνης διαρκείας σύμφωνα με την οποία θεωρούνται νόμιμες οι προσλήψεις και καταρρίπτεται η καταγγελία Ξουλόγη!!!».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...